Yeni Bir Telefon mu Alacaksınız? O Zaman Size Akıllı Telefon Seçme Rehberimizi Sunalım

Yeni bir akıllı telefon almak istiyorsunuz ama bir türlü hangi telefonu alacağınıza karar veremediniz mi? O zaman bu blog yazımız tam size göre.

Uğur Sağlam -

Her geçen gün hayatımıza yeni teknolojiler giriyor ve insanlar artık telefon değiştirirken daha fazla konuya dikkat eder hale geldi. Eskiden sadece "arasın yeter" denilen telefon kriterleri artık kamerası mükkemmel olsun, 4.5G desteklesin gibi kriterlere dönüştü. Tabii piyasada çeşitli telefon üreticileri ve onlarca farklı telefon modeli olunca bir takım sıkıntılar da ortaya çıkmıyor değil. Özellikle insanların en çok sorduğu sorulardan birisi Android mi alayım iOS mu? İşte tüm akıl karıştırıcı soruları dikkate alarak bu yazımızda sizlere telefon alma rehberi hazırladık.  

Akıllı telefon seçiminde dikkat etmeniz gereken belli başlı kurallar var. Aslında başta çok önemsemeseniz de bu özelliklere dikkat etmediğiniz zaman uzun süreli kullanımda bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Telefonunuzu sevmemeye başlıyor ve bir an önce değiştirmek istiyorsunuz. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için bu rehberimizi ayrıntılı olarak okumanızı öneriyoruz. Neyse giriş kısmını tamamladık haydi şimdi yazının can alıcı bölümüne başlayalım.

1) Öncelikli Olarak İşletim Sistemine Karar Verin: Android mi, iOS mu yoksa Windows Phone mu?

Teknoloji dünyasında çeşitli mobil işletim sistemleri olmasına rağmen telefonlarda popüler olan 3 farklı platform bulunuyor. Bunlar Android, iOS ve Windows Phone olarak aralarında değişiklik göstermekte. Haydi şimdi bu işletim sistemlerini inceleyelim:

2) Ekran Boyutunu Büyük mü İstiyorsunuz Yoksa Küçük Mü?

Akıllı telefonlar genellikle ortalama olarak 5.5 inç boyutlarında tasarlanıyor ve üretiliyor. Tabii bazı markalar bonus model olarak daha büyük ekrana sahip telefonlar da üretmiyor değil. Ama önemli olan bölüm onların üretmesi değil sizin seçiminiz. Siz nasıl bir telefon istiyorsunuz? Çok karmaşaya yol açan küçük ve büyük ekranlı telefonların özelliklerine bir bakalım.

Ekran boyutunun dışında ekran teknolojileri ve çözünürlüğü de oldukça önemli. Ekran çözünürlüğünüz fiyata oranla en az HD biraz daha pahalı model alıyorsanız mutlaka Full HD olmalıdır. 

3) Telefon Alırken En Önemli Konu: Akıllı Telefonunuzun Özelliklerini İyi Seçin.

Akıllı telefon alırken çok dikkatli olmalısınız. Çoğu teknoloji firması bir özelliği arttırırken çaktırmadan diğer bir özelliği azaltıyor. Bu da kullanıcının dikkatinden kaçtığı için satın alımdan sonra büyük bir hüsrana yol açıyor. Yani demek istediğim kamerası iyi diye telefonun RAM'inden çalmayın.
Telefon özelliklerinde ilk dikkat etmeniz gereken konu depolama alanıdır. 16 GB'ın altındaki telefonlara pek yönelmeyin. Çünkü 6 aylık bir kullanımdan sonra telefonda uygulama yükleyecek yer bulamayabilirsiniz. Dahili depolamanın yanı sıra harici depolama desteğinin de bulunup bulunmadığına mutlaka bir göz atın. Telefonunuzun RAM konusunda da biraz cömert olmalısınız. Yüksek RAM'li telefonlar biraz pahalıdır ama uzun vadede size sıkıntı çıkartmaz. İyi performans istiyorsanız 2 GB aşağısına pek bakmayın bile. Kullanıcılar için en önemli konulardan birisi ise kamerasının çözünürlüğü. Telefonunuzda mutlaka ön kamera olsun. Ön ve arka kameranında iyi bir çözünürlükte olmasına dikkat edin. Çünkü telefonda en çok yapılan işlemlerden birisi fotoğraf çekmek. Aslında telefon kameralarının MP'li değil merceği önemlidir. Yani kameraların hem çözünlüklü hem de teknolojik olmasına dikkat edin. Batarya konusunda da deneyip görmeniz gerekli. Açıklamalarda yazan batarya miktarı pek telefon seçimlerinde işe yaramıyor.

4) Tamam Telefonu Belirledik. Gelelim Şimdi Fiyat Ve Satış Sonrası Desteğe.

Satın almayı düşündüğünüz akıllı telefonun özellikleri hemen hemen kafanızda oluşmuştur artık. Şimdi dikkat etmeniz gereken kısım fiyat etiketi. Aylar sonra yeni modeli çıkacak bir telefon için tonlarca para harcamanız gerekmiyor. Fiyat ve performans konusunda üretim yapan şirketlerin sizin belirlediğiniz özelliklere uygun olan telefonlarına göz atabilirsiniz. Bu arada pek dikkat edeceğinizi sanmıyoruz ama şirketlerin telefon satışlarında size özel hazırladığı kampanyalara da göz atmayı ihmal etmeyin.

Akıllı telefon alacaklar için hazırladığımız" telefon alma rehberi" burada sona eriyor. Yazımızı okuduktan sonra söylediğimiz kriterlere göre kendinize uygun bir telefon modeli belirleyebilirsiniz. Umarız gönlünüze yatan ve uzun süre kullanabileceğiniz bir telefon alırsınız.

Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın!

Akıllı Telefonunuzun Başına Gelip Sizi Delirtecek Kazalara Karşı Tepkinizi Ölçüyoruz

Akıllı Telefonlarımız Depresyona Girdiğimizde Bizi Uyarabilir mi?

Akıllı Telefonunuz Yavaş mı Şarj Oluyor? Bilinen Nedenler ve Çözümleri Burada

Benzer İçerikler

YORUMLAR