Yaz Geldi, İşte Android Telefonlarınızı Yaz Aylarında Verimli Kullanmanın Yolları

Tatile çıkıyorsunuz, ne güzel. Android telefonunuzu da yanınıza alıyorsanız işte size bazı tatil ipuçları.

Kaan Ezgimen -

Yazın gelmesi demek, akıllı telefonlarımızı bir kenara bırakacağımız anlamına gelmiyor elbette. Onları yine elimizden düşürmeyeceğiz. Güneşlenirken, havuz kenarlarında, kamplarda ya da plajlarda fırsat buldukça elimize alıp kurcalayacağımız kesin. Peki, madem akıllı telefonlarımızı onları da tatile çıkaracak kadar seviyorsak, neden biraz faydalı işler için kullanmıyoruz?

Akılı telefonlarımızın amaçları ve yapabilecekleri aslında günlük kullandığımız özelliklerinin kat kat üzerinde. Peki, biz bu özellikleri ne kadar kullanıyor ve telefonun gerçekten "akıllı" olmasını avantaja çeviriyoruz? İşte, tatilde Android akıllı telefonlarımızın bu potansiyelinden faydalanmanın birkaç yolu.

Önce bütçe yapalım

Elbette ezbere tatile çıkılmaz. Harcamanız gereken ve cebinizdeki hesabını bilmek durumundasınız. Restoranlara, eğlence parklarına gidecek kendinize ayırdığınız zamanın keyfini çıkaracaksınız. Ancak ne harcayacağınızı önceden bilmek de size son derece serbestlik sağlayabilir.

Home Budget

Android için Home Budget uygulaması, diğer cihazlarınızda bulunan Home Budget sürümleriyle hemen senkronize olabilen bir bütçe takip uygulaması. PC ya da Mac üzerinde Home Budget kullanıyorsanız bulut teknolojiler sayesinde bu bütçe uygulamasıyla tatile rahatlıkla çıkabilir, evde yaptığınız tüm bütçe planlamasına tatilde Android cihazınızdan devam edebilirsiniz.

Bu uygulamayla Windows, Mac, iPhone diğer cihazlarda Home Budget sürümleriyle senkronize olabiliyorsunuz. Böylece bir cihazda kaydettiğiniz bir gideri ve benzeri masraf akışlarını diğer cihazdaki uygulamaya tekrar kaydetmek zorunda kalmıyorsunuz.

Mint Personal Finance

Tıpkı Home Budget gibi, Mint Personal Finance’ da detaylı bir şekilde kişisel finans bilgileri ve geçmişi tutabilen en popüler bir bütçe uygulaması. Mint Personal Finance ile birlikte tatiliniz boyunca  gelir gider hesabınızı kolayca yapabilirsiniz. Mint Personal Finance oldukça kolay ara yüzüyle, hızlı muhasebe yapmanızı sağlayabiliyor. Bu sayede hiçbir harcamanızı kaçırmadan kayıt altına alabilir ve tatil giderlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz.

Nerede olduğumuzu bilelim, çevreyi keşfedelim

Tatile gittiğiniz yeri keşfetmek, oturup plajda kavrulmaktan daha heyecanlı olabilir. Ancak bunun için iyi bir rehbere ihtiyaç da duyabilirsiniz. Bazı harita uygulamaları size bu konuda çok yardımcı olabilirler.

HERE

HERE ile 100'den fazla ülkenin haritasına çevrimdışı ulaşarak, sesli yol tarifi alabilir ve trafik akışlarını takip edebilirsiniz. HERE Nokia’nın yarattığı en düzgün harita ve yol rehberi uygulamalarından biri. Bakın, HERE kullanırsanız ne gibi hizmetler alabiliyorsunuz.

Sesli rehberlik eden ve interaktif haritalar, 100 ülkenin haritasını çevrimdışı kullanabilme, 800 şehir, 40 ülke için toplu taşıma haritası ve yol tarifi, 40’dan fazla ülke için canlı trafik bilgisi ve güvenliğiniz için gerçek zamanlı konum paylaşımı HERE Maps’ın özelliklerinden sadece bir kaçı.

HERE kullanım videosunu izleyelim:

Sygic

GPS kullanarak yolunuzu bulmak için mükemmel navigasyon programlarından bir de Sygic. Bu uygulamanın en seveceğiniz özelliği Türkiye’ye yoğun destek verebiliyor olması. Türkiye'nin yaklaşık %70'ini haritalandırmış olan Sygic’i Türkçe kullanmak için, normal kurulumunun ardından Türkiye harita paketini indirmek yetiyor. Sygic batarya dostu bir uygulama olarak da tercih ediliyor.

İşte Sygic hakkında kısa ve öz bir tanıtım:

Biraz farklı mekanlara ne dersiniz?

Turistlerin ilgisini çeken mekanlar çok canınızı sıkabilir. Zaten kendinizi turist gibi hissetmek hep rutin şeyler yapmak ne kadar eğlenceli olabilir ki?

Google Maps

Bu noktada tek cankurtaranınız Google Maps olacaktır. Android işletim sistemini kullanan mobil ürünler için tasarlanmış mükemmel Google Maps uygulaması ile etrafınızda bulunan enteresan yerleri bulabilirsiniz. Haritalandırma ve fotoğraf paylaşımı özellikleriyle detaylı bir hizmet sunabilen bu uygulamayla, konum bilgisi alabilir ve etrafınızda bulunan yerlere ait detaylı bir görüntü elde edebilirsiniz. GPS ve internet bağlantısı üzerinden işlevlerini detaylı bir şekilde yerine getirebilen Google Maps, bu bağlantılar olmadan da çevrimdışı olarak da kullanılıyor.

Sakin bir gölgede biraz kitap okumaya ne dersiniz?

Tatilde vakit ayıramadığınız şeyleri yapmak elzemse ve iflah olmaz bir kitap kurduysanız, mutlaka kendinize kitap okumak için bir zaman ayıracaksınızdır. Bunu da Android akıllı telefonunuzu ya da tabletinizi kullanarak yapabilirsiniz.

Audible

Sakin bir köşede kitap okumanın değeri çoğu zaman hiçbir şeyle ölçülemez. Peki ya bir kitabı dinlemeye ne dersiniz. Audible Kitapların işitsel versiyonlarına ulaşabileceğiniz bir uygulama. Üstelik bu sesli kitaplar Amazon’da da ücretsiz olarak bulunabiliyorlar. 150.000’den fazla içeriğin sunulduğu bir kütüphaneye sahip olan Audible, aslında herkesin ilgi alanına göre sınıflandırılmış dev bir sesli kitap kütüphanesi. 

Audible'ın şirin tanıtım videosu da hemen burada.

Moon+ Reader

Serin bir yaz akşamında, manzaraya karşı kitap okumak isterseniz Moon+ Reader uygulaması tam size göre.  Moon+ Reader o kadar çok formatı destekliyor ki. Örneğin;  txt, html, epub, umd, fb2, chm, zip ve OPDS formatlarda hiç sıkıntısız kitap keyfi yaşıyorsunuz.

Bir Android telefonla yapılacak en keyifli tatil aktivitesi

Bir akıllı telefonla fotoğraf çekmek, müzik dinlemek, sosyal medyada cirit atmak gibi aktivitelerde de bulunmak mümkün. Ancak bir dakika, bunları zaten tatilde olmadığınız zamanlarda da yapıyoruz. Çok farklı bir etkinlik düzenlemek istiyorsak, bence telefonu kapatıp bir kenara koymak muhteşem bir tatil geçirmemize son derece yardımcı olacaktır.

İyi Tatiller...

Android Instagram'da Fotoğraflara Zoom Yapma Yöntemi

Sessiz Modda Kaybolan Android Telefonları Bulmanın En Kolay 3 Yolu

Bilinen 20 Android Sorunu ve Çözümleri

Benzer İçerikler