YandexART 1.3 Özellikleri Neler? Nasıl Kullanılır?

Yandex'in yeni yapay zeka aracını keşfedin! Metinden görsel üretmenizi sağlayan YandexArt 1.3 ile ilgili detayları bu içerikte anlatıyoruz!

Yandex’in metin formatındaki istemlere göre görsel üreten yapay zeka aracı YandexArt 1.3 geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Girdiğiniz komutları net bir şekilde anlayıp görsele dönüştüren bu araç özel teknolojiler ile destekleniyor.

Yenilenmiş yapay sinir ağları ile gerçekçi görüntüler elde etmenizi sağlayan YandexArt 1.3 ile ilgili detaylar hem Yandex kullanıcıları hem de yapay zekâ tutkunları tarafından merak ediliyor. Bu yazımızda YandexArt’ın yeni sürümü ile ilgili detayları kaleme alıyoruz. İşte, YandexArt 1.3 ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

Yapay Zeka ile Fotoğraf Oluşturma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Yapay Zeka ile Fotoğraf Oluşturma Nasıl Yapılır?

Yapay zeka ile fotoğraf oluşturma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli çevrim içi hizmetler yer alıyor. İşte programsız görsel oluşturma siteleri!

YandexART 1.3 Özellikleri Neler? 

Farklı formatlarda gerçekçi ve yüksek çözünürlüklü görseller üretmenizi sağlayan bir yapay zeka uygulaması olarak Yandex tarafından geliştirildi. Geçmiş versiyonlar ile kıyaslandığında çok daha yüksek performans gösterdiği belirtilen uygulama kullanıcı istemlerini daha iyi anlayıp sonuç üretebilmek üzere eğitiliyor.

Geçmiş sürümlerde kullanılan eğitim setine ‘sentetik metin’ adlı yeni bir eklentiyi dahil eden Yandex, bu sayede resim açıklamalarını ayrıntılı bir şekilde hazırlamanızı sağlıyor. 

Eğitim setinde yapılan yenilik, sonuçların daha detaylı bir şekilde işlenmesine ve bu sayede gerçeğe yakın görüntüler elde etmenize ön ayak oluyor.

YandexART 1.3 Nasıl Kullanılır?

YandexART 1.3’ü kullanmak isteyenler aracı bir uygulama üzerinden bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı noktalarındaki kullanıcılar için aynı prosedür uygulanıyor.

Doğrudan Yandex’ten giriş yapmanın henüz mümkün olmadığı yapay zekâ aracını kullanmak için Shedevrum uygulaması ile işlem yapmanız gerekiyor. Bu uygulama ile gireceğiniz istemlere uygun olarak YandexART 1.3 birbirinden yaratıcı görsel ve animasyonlar üretmeyi başarıyor.

Görsel boyutlandırmasına ilişkin olarak 4:3 , 16:9 , 1:1 gibi farklı oran seçenekleri sunuluyor. 

Metinden görsel üretme konusunda Midjourney, Leonardo AI gibi popüler araçlarla kıyaslanan YandexArt 1.3’ün bu uygulamalardan daha yüksek bir performans sergilemesi bekleniyor. 

Metinden 3D Karakter Oluşturan Tafi AI Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Metinden 3D Karakter Oluşturan Tafi AI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Tafi AI sayesinde sadece metin yazarak 3D karakterler üretebileceğinizi biliyor muydunuz? Gelin, "Tafi AI nedir? Nasıl kullanılır?" birlikte keşfedelim!

Siz bu yapay zekâ aracını nasıl buldunuz? Google’ın yapay zekâ alanında attığı dev adımlara Yandex meydan okuyabilecek mi? Yapay zekâ ile metinden görsel üretmek için siz hangi programları kullanıyorsunuz? YandexArt 1.3 ile deneme yaptığınızda aldığınız sonuçlar nasıl? Beklentilerinizi karşılıyor mu? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!