Web sitesinde kullanılan yazı fontları, web tasarım unsurlarının öncelik listesinde en yukarıda olmasa da yüksek öneme sahip unsurlardan bir tanesi. Çok küçük yazı boyutları ve fontları kullanmak, ziyaretçilerinizde kötü bir izlenim bırakacak ve bu da web sitenizi büyük oranda etkileyecektir.
Doğru yazı fontu kullanmanın önemini yukarıda anlattıklarımızdan biraz da olsa anlayabilmişsinizdir. Bu amaçla bizler de, WordPress tabanlı web sitelerinizde kullanabileceğiniz ve bu konuda size çok büyük yardımı dokunacak yazı fontu eklentilerini sizler için seçtik. İsterseniz eklentilere göz atalım.
1. Use Any Font
Bu eklenti sayesinde tam anlamıyla sahip olduğunuz TTF, OTF, EOT, WOFF, SVG ve dfont formatlı herhangi bir yazı tipini kullanabilmeniz mümkün. İçerik ekleme sayfasında tek bir tuşa basarak bu yazı fontunu içeriklerinizde kullanmaya başlayabilirsiniz.
2. Font-resizer
Font-resizer eklentisi, ziyaretçilerinizin web sitenizde herhangi bir sayfada görebileceği yazı tipi boyutlarını yeniden boyutlandırmanıza izin veriyor. Aynı ziyaretçi sitenize tekrar ziyaret ettiğinde ise çerez ayarları sayesinde aynı fontları kullanmaya devam edebiliyor.
3. Typekit for WordPress
Yüzlerce çeşit kaliteli yazı tiplerinden beğendiğinizi seçerek, WordPress sitenize anında entegre edebiliyorsunuz.
4. Google Typography
En çok tercih edilen eklentilerden olan Google Typography, yüzlerce Google Font’una erişebilmenizi sağlıyor. Tek bir kod satırı yazmadan, eklenti ayarlarından gerekli ayarları düzenleyebilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz.
5. Font Squirrel
Ücretsiz ve yüksek kaliteli yazı fontlarını kullanıcılara sunan Font Squirrel, yazı fontlarını ve örnek görüntülerini önizleme seçeneği sayesinde daha kolay tercih yapmanıza yardımcı oluyor.
6. Simple Pull Quotes
Web sitenizde ya da blogunuzda bulunan içeriklerinizde alıntılara yer verip, bu alıntıları göze çarpacak şekilde yerleştirmek istiyorsanız bu eklenti tam size göre. Alıntı yapmak istediğiniz metini seçtikten sonra pullquote düğmesine basarak, bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
7. Initial Letter
Yeni bir paragraf açıp, paragrafın ilk kelimesinin baş harfini daha büyük yaparak ilginç bir görünüm sunabileceğiniz Initial Letter eklentisi, bazı kitap veya gazetelerde gördüğümüz bu konsepti web sitenizde de uygulamanızı sağlıyor.
8. Styles
Styles eklentisi, sitenizdeki her şeyi tam anlamıyla özelleştirme imkanı sunuyor. Sitenizdeki yazı tipleri, fontları ve boyutlarını her sayfa için ayrı ayrı düzenleyebilirsiniz.
9. PS Disable Auto Formatting
WordPress’in otomatik biçimlendirme özelliğini beğenmiyorsanız bu eklentiyi mutlaka denemelisiniz. Eklentinin kullanım amacını kısaca, görsel editör tarafından oluşturulan HTML kaynağını değiştirmek olarak açıklayabiliriz.