Kişisel blogdan e-ticarete, müzik ve haber portallarından kurumsal sitelere kadar pek çok alanda pratik bir şekilde web sitesi oluşturmamıza yarayan ücretsiz içerik yönetim sistemi Wordpress, arama motorlarıyla da "dost" bir yapıda olması sebebiyle öncelikli tercih sebebi. Web sitemizin daha çok tıklanması, şüphesiz ki arama motorlarındaki görünürlüğünün iyi durumda olmasından geçiyor. İçeriklerimizin Google ve diğer arama motorlarındaki görünümünü yönetebilmek için güzel bir rehber hazırladık.
'SEO' Eklentisi Olmadan Olmaz!
Arama motorlarında görünür olmak ve organik ziyaretçi edinebilmek için mutlaka Wordpress'imizde bir SEO eklentisi bulunması gerekiyor. Bu noktada farklı alternatifler karşımıza çıkıyor. Fakat benim tavsiyem All in One Seo Pack kullanmanızdan yana. Eklentiyi yükledikten sonra etkinleştirmeyi unutmayın!
Uzun Başlıklar İçeriğinizi Anlamsız Kılar!
Wordpress varsayılan ayarlarda arama motorlarındaki başlık tipi İçerik - Site Başlığınız şeklindedir. Çok uzun bir başlık girdiğiniz zaman Akıllı Telefon Alırken... - Site Başlığı şeklinde bir görünüm olur ki bu durum tıklanma oranlarına olumsuz etki edecektir. Bu sebepten ötürü içeriğimizi hazırlarken All in One Seo Pack bileşeni üzerinde düzenlemeler yapmalıyız.
Meta Açıklaması Nedir, Nasıl Düzenlenmelidir?
Arama motorundan yapılan sorguların neticesinde içerik başlığı ve link altındaki açıklama kısmıdır. Üretmiş olduğunuz içeriğin mahiyetini kısa ve öz biçimde açklamalı, ziyaretçinin merakını kısmen gidererek tıklamaya teşvik etmelidir. 160 karakteri geçmemeli ve manuel olarak düzenlenmelidir. Bu kısma hiç dokunulmadığı zaman meta açıklaması gelişigüzel bir şekilde otomatik oluşturulur.
Google'da İndekslenmesini İstemediğimiz Bir Yazıyı Nasıl Düzenleriz?
Örneğin teknik bakımlardan dolayı web sitenizin 3 gün boyunca yayında olamayacağını içeren bir duyuru metni hazırladınız. Fakat imajınızın zedelenmemesi adına bu içeriğin Google ve diğer arama motorlarında görünmesini istemiyorsunuz. Bu işlemi duyuru içeriğimize "noindex" etiketi vererek gerçekleştirmemiz mümkün. Noindex etiketi alan içerikler sitenizde erişilebilir olsa da arama motorlarında gösterilmez. All in One Seo Pack eklentisinin pratik bileşeninde yer alan Noindex alanını işaretli yaparak içeriği arama motorlarının indekslemesine mani olabiliriz.
Güvenlik Kodları Ne İşe Yarar? Wordpress Blogumuzu Spamlardan Nasıl Koruruz?