Windows Phone Bu Yıl Elindeki Büyük Satış Kozunu Kullanabilecek Mi?
Windows Phone için Windows 10 çok önemli bir aşama. Bu noktadan itibaren yükselişi tetikleyecek bir hamle gelmezse Microsoft'u bekleyen uzun ve sancılı bir dönemden bahsetmeye başlayabiliriz.
Bilgisayarlara taze bir kan getirmesi beklenen Microsoft'un işletim sistemi Windows 10, bugüne kadar hazırlanan teknik önizleme sürümleriyle belki de uzun zamandır toplamadığı beğeni ve ilgiyi tekrar kazanmaya başladı. Bununla birlikte şirketin bir başka atılımı da söz konusu. Windows 10 telefonlar için de hazırlanan bir sürümle Lumia cihazlarına yepyeni özellikler sunma aşamasına hazırlanıyor.
Bu aralar uygulama kanadını güçlendirmek isteyen Microsoft özellikle de Office uygulamaları ve Cortana konusunda paylaşımcı tavırlarıyla iOS ile Android platformlarına oldukça güzel bir sonuç elde etti. Ne var ki, bu paylaşımın potansyel bir zararı olacağı da düşünülüyor. Özellikle bu iki paylaşım gerçekleşmeden önce Windows Phone'un tekelinde olan verimlilik ve sanal asistan hizmeti kaybolduğu için insanlar Windows Phone alma ihtiyacını tamamen yitirebilirler.
Durum böyle olunca rakipleri de iyi analiz etmek gerekiyor. iOS kullanıcıları Airprint sayesinde baskı alma işlemlerini son derece kolay bir hale sokuyorlar. Android kullanıcıları ile USB OTG desteği sayesinde Flash belleklerin içerisindeki içeriklerle dosya aktarımı gerçekleştirebiliyor. Windows Phone ise geçtiğimiz günlerde televizyona bağlanması durumunda yeni nesil cihazların bilgisayar gibi çalışacağını duyurmuştu.
Haberin detayı için:
Windows 10 Telefonları Ekrana Bağladığınızda Bilgisayar Gibi Kullanabileceksiniz
İnternet kullanımı için cep telefonuna mahkum olanların hayatlarını olumlu yönde değiştirecek güzel bir atılım yapan Microsoft için sonunda bir satış kozu yaratmayı başardı diyebiliriz. Yine de maratona henüz başlamadıklarının altını da çizmek gerekiyor. Genelde pazarlama işini iyi yürüten Apple ile kıyaslandığında senelerdir Microsoft'un bu noktada çok zayıf olduğunu anlamamız zor olmuyor. Dolayısıyla ellerindeki teknolojiyi doğru sunmak konusunda kendi alışkanlıklarından kurtulacak bir lansman çalışması yapmaları gerekecektir.
Continuum ismiyle takdim edilen bu özellik için muhtemelen Apple'ın yapmış olduğu çalışmaya benzer işlerle uğraşılmalı. Apple, satış öncesi stratejik bölgelerde açmış olduğu mağazalarda kalabalıkları kendilerine çekerek fuar tadında bir etki yaratıyordu. Microsoft bu düzlemde yol alırsa insanlara teknolojik kolaylıklar getireceği konusunda daha ikna edici olabilir.
Microsoft'un yaygınlaştırmak için çaba harcamasını gerektiren Continuum için tek bariyer de aslında pazarlama kanadı değil. Lumia cihazlarının bu teknolojiyi standartlaştırması için donanımsal yeniliklere ihtiyaç duyması önemli bir aşama olacak. Joe Belfiore bu konu hakkında şöyle bir açıklık getiriyor: "Yapılan çalışma Miracast ile aynı şey değil." Dolayısıyla ekran görüntüsünü yansıtmaktan fazlası bir deneyim bizi bekliyor olacak. Şu an için konu ile ilgili açıklamalar oldukça sınırlı olsa da çift video çıkışını destekleyecek bir altyapının gerekliliğine dem vurulmak istenmiş.
Bu zamana kadar çıkmış olan Lumia telefonları bu sisteme adapte olamıyorlar. Bu sebepten beri özelliği henüz kullanıcılara gösterebilecekleri bir altyapı bile mevcut değil. Belki de çıkması beklenen bir Lumia 940'ın prototip modeli ile bu özellik ilk kez gözler önüne serilecek.
Belfiore video'da ekranı ikiye ayırma teknolojisini Qualcomm işlemcileri sayesinde gerçekleştirdiğini söylerken aslında üstü kapalı bir şekilde yeni bir işlemci kullanacak olan telefonları adres gösteriyor. Altyapısı hazır olmadan anlatılmaya başlanan bu yenilik belki de tüketime hazır bir modele ulaştırılamadı ve Microsoft bize ucundan bir şeyler göstermediği sürece teorilerle ilerlemek durumunda kalacak.
Benim fikrimi soracak olursanız, şu an satış grafiği inmeyen ama yükselmeyen Windows Phone için Windows 10 çok önemli bir aşama. Bu noktadan itibaren yükselişi tetikleyecek bir hamle gelmezse Microsoft'u bekleyen uzun ve sancılı bir dönemden bahsetmeye başlayabiliriz.