Windows Defender Kapatma Nasıl Yapılır?

Bir program yüklerken bize en çok sorun çıkartan Windows Defender kapatma işlemi nasıl yapılır? Sizler için anlattık.

Abdullah Yılmaz -

Windows işletim sistemlerinde yüklü olarak gelen Windows Defender, bir antivirüs programıdır. Kullanıcı güvenliği için antivirüs programları önemli olsada bazı gerekli programları yüklemekte sıkıntı çıkarmaktadır.  

İlk olarak Windows Vista ile hayatımıza giren Windows Defender'ın önceki adı Microsoft AntiSpyware'dir. Bu antivirüs yazılımı kimi kullanıcılar tarafından çok sevilmekte kimi kullanıcılar tarafından pek kullanışlı görülmemektedir.

Bu içeriğimizde Windows güvenlik duvarı yani Windows Defender kapatma nasıl yapılır onu göstereceğiz. Gelin birlikte bakalım.

Windows 10'da Defender Kapatma Nasıl Yapılır?

Eğer yukarıdaki işlemi yaparken "Gerçek zamanlı koruma" yerine herhangi bir antivirüs programı çıkıyor ise bilgisayarınızdaki halihazırda yüklü olan antivirüs programı yüzündendir. Windows Defender yüklü olan antivirüs programı yüzünden aktif halden pasif hale dönüşecektir.

Windows Defender Nasıl Açılır?

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Windows Defender tekrar aktif hale gelecektir, bu nedenle uygulamanın sürekli açılmasını istemiyorsanız Windows Defender'ı kalıcı olarak kapatmak gerekecektir. Zaman zaman çeşitli programlar yüklemenize engel olan Windows Defender, kalıcı olarak devre dışı bırakmak antivirüs programının tekrar açılmasını engelleyebilir. Bu sayede Windows Güvenlik Duvarı siz açana kadar asla açılmayacaktır. 

Windows Defender Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Eğer tekrardan Windows Defender'ı aktif hale getirmek istiyorsanız "4" yazan yere tekrar "2" yazmanız yeterli olacaktır.

nasıl yapılır

Bilgisayara Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

Bu içeriğimizde Windows Defender nasıl kapatılır, nasıl açılır, kalıcı olarak Windows Defender nasıl kapatılır? Öğrenmiş olduk. Sizler Windows Defender kullanıyor musunuz yoksa başka bir antivirüs uygulaması mı kullanıyorsunuz veya antivirüs uygulamalarına gerek duyuyor musunuz? Yorumlarda görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR