Windows 10 Yüklediniz Ama Açılmıyorsa Sebebi BIOS Olabilir
Windows 10 çıkışıyla birlikte büyük sükse yaptı ve uzun süre de yapmaya devam edecek gibi duruyor. Eğer siz de bu akıma kapılıp Windows 10 yükleyip bilgisayarınızı açılmaz hale getirdiyseniz çözümünüz %90 ihtimalle bu yazıda yatıyor. Bu sorunun sebebi Mi
Windows 10 çıkışıyla birlikte büyük sükse yaptı ve uzun süre de yapmaya devam edecek gibi duruyor. Eğer siz de bu akıma kapılıp Windows 10 yükleyip bilgisayarınızı açılmaz hale getirdiyseniz çözümünüz %90 ihtimalle bu yazıda yatıyor. Bu sorunun sebebi Microsoft'un bilgisayarları daha hızlı açılması için Windows 8 ile getirdiği UEFI Boot özelliği. Eğer bilgisayarınızı Windows 8'den gücellediyseniz bu sorunu yaşamazsınız, ama Windows 7'den güncellediyseniz bu ayarı daha önce hiç görmemiş olmalısınız. Şimdi gelelim çözüme.
Bu işlem için öncelikle bilgisayarınızın Bios'una girmelisiniz. Bunun için bilgisayarınız ilk açılırken ekrana gelen "Press ... to enter setup/bios" yazısındaki üç noktanın yerindeki düğmeye basmanız yeterli olacaktır. Bu tuş çoğunlukla "DELETE" tuşudur. Ama F1, F2 gibi tuşlar olduğu da olabiliyor. Eğer çok fonksiyonlu bir klavyeye sahipseniz bu F tuşlarına doğru bastığınızdan emin olun.
Bios'a girdikten sonra bulmanız gereken başlık "Boot mode select", "Boot mode". Bu seçeneği bulduğunuzda orada iki seçenek olacak. Bir tanesi UEFI. UEFI seçeneğini seçerseniz Windows 10'unuz doğru şekilde açılmaya başlayacaktır. Yeni bilgisayarlarda Legacy/UEFI seçeneği oluyor. Bu seçeneği sadece "UEFI" olacak şekilde değiştirdiğinizde bilgisayarınızın açılış hızı artacaktır.
Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!