Windows 10’un geliştirilmesine katkıda bulunan Insider kullanııcılarından biriyseniz teknik önizleme sürümünde her antivirüs programının uyumlu olmadığını fark etmişsinizdir. Dev güvenlik firmaları olarak bahsettiğimiz kuruluşların yazılımları dahi uyumluluk sorunu çıkardı. Bu durum final sürümünde değişti mi? Windows 10 ile tam uyumlu çalışan antivirüs programlarını bu yazımızda listeledik.
Windows işletim sistemiyle birlikte önyüklü gelen Windows Defender, Microsoft’a göre Windows 10 ile birlikte çok daha geliştirilmiş yapıda ancak çoğumuz gerçek zamanlı koruma sağlayan bu entegre güvenlik yazılımını kullanmayı tercih etmiyor. Belki çok fazla seçenek sunmamasından, belki de önyüklü gelmesinden çok sıcak bakmıyoruz ve yeniliklerine bakmadan doğrudan başka bir güvenlik yazılımı kurmayı tercih ediyoruz. Peki Windows 10 ile hangi antivirüs programları tam uyumlu biliyor muyuz?
Sisteminizde olmazsa olmaz programlarınız arasında çevrimiçi güvenliğinize sağlayan anvitirüs programları da varsa bu listeye göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira Windows 10 final sürümünde olmasına rağmen hala tam uyumlu olmayan, yer yer sorunlar çıkarakn virüs programları da var ve bunlar güncelleme almış değiller. İşte güvenliğe önem veren kullanıcılar için hazırladığımız test edilmiş onaylanmış Windows 10 güvenlik yazılımları:
360 Total Security:
Windows 10 ile tam uyumlu antivirüs programlarının başında 360 Total Security geliyor. Adından da tahmin edeceğiniz üzere bilgisayarları için tam güvenlik isteyen kullanıcılara yönelik geliştirilmiş bir güvenlik programı. Türkçe dil desteğiyle gelen ve ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz güvenlik uygulaması sisteminizi gerçek zamanlı olarak koruyor, harici depolama aygıtlarından bulaşan virüslerin sisteminize sızmalarını engelliyor, webde gezinirken farkında olmadan bilgisayarınızda depolanan dosyaları temizleyerek sisteminizi rahatlıyor, bilgisayarınızı hızlandırıyor. Ayrıca bilgisayarın geç açılmasına sebebiyet işlemleri de gözden geçirerek sisteminizin daha çabuk hazır hale gelmesini sağlıyor.
Avast Free Antivirus:
Ücretsiz olmasına rağmen milyonlarca kişinin güvenini kazanmaya başaran nadir antivirüs yazılımlarından biri olan Avast Free Antivirus, tek tıkla ev ağınızı olası güvenlik tehditlerine karşı koruma altına alma, https taraması sayesinde bankacılık işlemlerinizi adres kontrolü yapmadan güvenli bir şekilde gerçekleştirme, akıllı tarama teknolojisi sayesinde sisteminizi sizin yerine taraması, sisteminizdeki yazılımları otomatik güncelleyerek hackerlara açık kapı bırakmaması gibi ücretsiz antivirüs programlarında zor rastlayacağınız özelliklere sahip.
AVG Internet Security:
Windows 10 bilgisayarınız için aradığınız güvenlik yazılımının sisteminizi tam koruma altına alabilmenin haricinde hızlandırma gibi ek özelliklere sahip olmasını istiyorsanız AVG Internet Security, ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Arka planda sürekli çalışarak sisteminizi gerçek zamanlı olarak koruyabilen, sosyal ağlarda fazlasıyla karşılaştığımız zararlı bağlantılara tıklamanızı engelleyen, hatta e-postalarınızı dahi inceleyerek hata yapmanızı engelleyen AVG Internet Security yazılımında düşük donanımlı bilgisayarlara özel hızlandırma seçenekleri mevcut.
Bitdefender Internet Security:
Üç yıl üst üste en iyi koruma ve performansı sunan antivirüs yazılımı ödülü almaya başaran Bitdefender Internet Security, Windows 10’un teknik önizleme sürümünde bile sorunsuz çalışmıştı. Bankacılık işlemlerinizi tam güvenlik sağlayan özel bir tarayıcı üzerinden yapabildiğiniz, kurtarma modu sayesinde açılmayan sisteminizi tekrar çalışabilir duruma getirebildiğiniz, bulut antispam özelliği sayesinde zararlı e-postaları gelen kutunuza ulaşmadan silen, tek dokunuşla sisteminizde güvenlik açığı taraması yapabilen Bitdefender Internet Security’yi orta – üst seviye sisteme sahip kullanıcılara tavsiye ederim.
BullGuard Internet Security:
60 günlük ücretsiz deneme sürümü sunan nadir güvenlik yazılımlarından biri olan BullGuard Internet Security, düşük donanımlı bilgisayarlar için tasarlanmış, tam koruma sağlamasıyla öne çıkıyor. Toolbar kuran ve sistem ayarlarını alt üst eden yazılımlarını engelleme, zararlı e-postaları engelleme, ebeveyn denetimi, zararlı aktiviteleri engelleyen güvenlik duvarı haricinde 5GB ücretsiz çevrimiçi yedekleme sunması, gereksiz dosyaları ve hafızayı temizleyerek sistemi rahatlayan PC Tune Up seçeneğine sahip olması, oyunlarda performası etkilememek adına özel oyun modu sunmasıyla tercih sebebi olan BullGuard Internet Security yazılımı sistemi yormayan yapıda.
Emsisoft Anti-Malware:
Çift yönlü güvenlik duvarı, pc hızlandırma, oyun modu gibi ek özellikler sunmuyor belki ama her türlü zararlıdan sisteminizi uzak tutan Emsisoft Anti-Malware, arka planda çalışmasını sürdürerek trojan, keylogger, dialer, spyware dahil her türlü çevrimiçi güvenliğinizi tehlikeye atan zararlının sisteminize bulaşmasını engeller. Hızlı bilgisayarı yavaşlatmayan yapıda olmasıyla da dikkat çekiyor.
ESET Smart Security:
Türkçe dil desteğiyle gelen ESET Smart Security, sürekli kendisini yenileyen çoğumuzun tanıdığı bir güvenlik yazılımı. Sistemi gerçek zamanlı koruma altına alma, hırsızlığa karşı koruma, kişisel bilgileri koruma, e-postaları denetleme, sistemi tarayarak güncel olmayan programları bildirme, botnetlere karşı koruma, sosyal ağlarda güvenli web deneyimi sunan ESET Smart Security, 30 günlük deneme süresini sonuna kadar hak ediyor.
F-Secure Internet Security:
Windows 10 ile barışık olan güvenlik yazılımları arasında olan F-Secure Internet Security’nin geliştiricileri koruma konusunda kendilerine oldukça güveniyor olacaklar ki 30 gün para iadesi garantisi veriyorlar. Olabildiğince basit tasarlanmış arayüzle bizleri karşılayan güvenlik yazılımı, webde gezerken, bankacılık işlemlerinizi yaparken, Google’da arama yaparken çevrimiçi güvenliğinizi koruyor; en önemlisi de bunu sistemi yavaşlatmadan gerçekleştiriyor. Ayrıca oyun modu sayesinde güvenliği kapatmadan performansı kayıpsız oyun oynamanın keyfini sürebiliyorsunuz.
Kaspersky Internet Security:
Kaspersky, güvenlik yazılımı denilince aklımıza ilk gelenler arasında. Windows 10 teknik önizleme sürümünde kurulmayarak bizleri şaşkına uğratan Kaspersky Internet Security, final sürümünde sorunsuz olarak çalışıyor. Eğer sadece bilgisayarınızı değil mobil cihazlarınızı da koruma altına alabileceğiniz bir güvenlik yazılımı arıyorsanız tavsiye ederim.
McAfee Internet Security:
McAfee, bir dönem Windows bilgisayarlarda önyüklü gelen güvenlik yazılımıydı. Ücretsiz olmasıyla tercih ediliyordu. Windows 10 ile arasını iyi tutan antivirüs programlarından biri olan McAfee Internet Security de 30 günlük para iade garantisi sunuyor. Bilinmeyen cihazların kablosuz ağınıza erişimini engelleyen, başkalarının internet kullanımınızı takip etmesini önleyen, tehlike arz eden e-postaları gelen kutunuza ulaştırmayan, pc iyileştirme araçları sunan güvenlik yazılımında ebeveyn denetim seçeneğini de bulunmakta.
Panda Free Antivirus:
Ev kullanıcılarına yönelik etkili hem ücretsiz antivirüs programlarınlarından birisi de Pand Free Antivirus. Modern arayüzüyle dikkat çeken güvenlik yazılımının en etkili özelliği USB aygıtlarından bilgisayarınıza gelebilecek virüsleri engelleyebilmesi. USB Aşısı modu sayesinde arkadaşınızdan aldığınız USB belleği “virüs var mıdır?” endişesi duymadan bilgisayarınıza sokabiliyorsunuz. İkinci dikkat çeken özellik te sisteminize bulaşan, tüm çabalara rağmen ısrarla silinmeyeb virüsleri ortadan kaldıran Kurtarma Kiti.
Trend Micro Titanium Maximum Internet Security:
Hem bilgisayarlarını hem de mobil cihazlarını koruma altına almak isteyen kullanıcılara hitap eden Trend Micro Titanium Maximum Internet Security, bulut tabanlı koruma sağladığından virüsleri diğer güvenlik yazılımlarından daha çabuk tespit edebiliyor. Yeni internet tehditlerine karşı en hızlı web koruması sağlayan güvenlik programında Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn’deki tehditleri tespit etme, 5GB ücretsiz - güvenli bulut depolama alanı sunma, aile koruması gibi güvenliği maksimum düzeye çıkaracak özellikler te bulunmakta.
YORUMLAR