WhatsApp Gruplarında Etkinlik Oluşturma Nasıl Yapılır?

WhatsApp'ta etkinlik oluşturma devri başlıyor! Artık grup sohbetlerinde etkinlik planlayabileceksiniz. İşte, WhatsApp gruplarda etkinlik oluşturmanın yolu!

Facebook’ta uzun süredir kullanılabilen özelliklerden biri olan gruplarda etkinlik oluşturma fonksiyonu artık WhatsApp’ta da kullanılabiliyor. İlk olarak bir topluluğa bağlı olan gruplarda aktifleştirilen özellik kısa süre içinde tüm gruplarda kullanılabilir hale gelecek.

Böylece doğum günü, yıl dönümü, kutlama ve davetler için kullanıcılar WhatsApp’ta etkinlik oluşturabilecek. Peki, bu özellik tam olarak ne işe yarıyor? Nasıl kullanılır? İşte, bilmeniz gerekenler!

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)
NASIL YAPILIR

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Getirme (Android/iPhone)

Bu rehberde iPhone ve Android telefonda WhatsApp silinen mesajları geri getirme işleminin nasıl yapıldığını açıkladık. İşte silinen mesajı görme yöntemi!

WhatsApp Gruplarında Etkinlik Oluşturma Nedir?

Sanal bir toplantı veya kutlama organize etmek için kullanılacak olan bu özellik sayesinde topluluk içinde sosyal bağları güçlendirmek mümkün hale geliyor. Toplulukların haricindeki normal gruplarda da etkinlik oluşturma özelliğinden yararlanabileceksiniz.

Burada düzenlenen etkinlikler için grup üyeleri katılıp katılmayacaklarını belirtebilecekler. Böylece gruplar da eskisi ile kıyaslandığında daha interaktif hale gelecek. Grup etkinliklerinin yönetimi ise gruba ilişkin diğer detaylarda olduğu gibi yine grup yöneticileri tarafından yapılacak.

Grup yöneticisinin ekleyeceği etkinlikler hakkında katılımlar yorum yapabiliyor olacak.

WhatsApp Gruplarında Etkinlik Oluşturma Nasıl Yapılır?

  • WhatsApp gruplarında etkinlik oluşturmak için grup ayarlarına giderek etkinlik seçeneğini bulmanız gerekiyor. İlk etapta sadece topluluklara ait gruplarda aktif olan bu özellik normal gruplar için de aktifleştiğinde tıpkı anket ekler gibi grup sohbetlerine etkinlik ekleme imkânınız olacak.
  • Bu etkinliklerde katılım durumuna ilişkin seçeneklere yer verebileceksiniz. Grup üyeleri ise bu seçeneklerden birine tıklayarak katılım durumunu belirtebilecek.
  • Düzenlenen etkinliklere kimlerin katılıp katılmadığı grup sayfasında diğer üyeler tarafından görüntülenebiliyor olacak.
  • Gruba ait ‘bilgi’ sayfasında gözükecek olan etkinlik tarihi ve saati yaklaştığında ‘katılıyorum’ şıkkını işaretleyen katılımcılara bildirim gönderilecek. Bu uyarı bildirimi sayesinde grup üyelerine hatırlatma yapılacak.
  • Telegram’ın sunduğu çeşitli özellikleri bünyesine ekleyerek güncelleme şeklinde sunan WhatsApp, gün geçtikçe biraz daha topluluklar için kullanışlı sosyal medya araçlarından biri haline geliyor. 
  • Etkinlik oluşturma opsiyonunun yanı sıra duyurulara yorum yapma gibi özellikler de WhatsApp’a gelecek yenilikler arasında sıralanıyor. 

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp şifre koyma Android ve iOS'te nasıl yapılır? Bu soruyu ele aldığımız makalede mesajlarınızı şifreleyip koruma altına almanın yollarını bulabilirsiniz.

Siz bu özelliği daha önce duymuş muydunuz? Facebook veya Telegram’da gruplarda etkinlik oluşturma özelliğini kullanıyor musunuz? WhatsApp’a gelen bu yenilik sizce kullanışlı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!