Webit Congress 2012 İstanbul'da Düzenleniyor

Webit Congress 2012 10-11 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek ve dünyanın her yerinden teknoloji devlerini bir araya getirecek.

Yiğit Ekim Demir -

Webit Congress 2012 İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 10-11 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından dev teknoloji şirketlerini bir araya getirecek.

Sanal dünyanın en büyükleri olan yüzlerce şirket milyarlarca dolarlık yatırım potansiyelleriyle birlikte kongreye katılım gösterecek. Bu şirketlerin yöneticileri hem bir yandan katılımcılara çok değerli deneyim ve bilgilerini aktaracaklar hem de fırsatlar sunacaklar.

Dijital Teknoloji Uzmanı ve İşadamı Plamen Russev tarafından 3 yıl önce hayata geçirilen Webit Kongresi, dünyanın her yanından ve ülkemizden girişimcileri kendisine çekiyor.

Webit Congress 2012'ye Tamindir olarak biz de katılıyoruz ve kongreden en son gelişmeleri 10-11 Ekim tarihlerinde Tamindir'den takip etmeyi unutmayın.

10 Ekim 2012 Webit Congress Notları

Kongrenin ilk günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve BTK Başkanı Tayfun Acarer'in katıldığı açılış töreni ile başladı. Açılış konuşmacılarının dikkat çeken sözleri şu şekilde oldu:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 

- Türkiye, üç kıtaya köprü konumunda olması, bilişimde son 10 yılda gösterdiği hızlı büyüme, ülkenin genç nüfusu ve geleceğe dönük hedefleriyle dijital dünyanın, telekomünikasyon ve inovasyonun merkezi olmaya adaydır.

- 72 ülkeden 6 binden fazla kişinin katılımıyla düzenlenen Webit Kongresi, kuşkusuz Türk girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor.

- Kongrenin İstanbul’da düzenlemesinin İstanbul için büyük şans, dijital ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren dünyadaki bütün girişimciler için de çok önemli fırsat olduğuna inanıyorum. 

BTK Başkanı Tayfun Acarer

- Özellikle Bilişim Sektörünün temsilcileri ile birlikte olmak, biz Bilişimciler açısından çok daha büyük mutluluk.

- İletişim, İçerik ve Yayıncılık birbirinden ayrılamaz, bu nedenle de yakın bir süreç içinde sabit ve mobil hizmetler ve bunlara ilişkin Pazar ayrımlarının ortadan kalkacağına inanıyorum.

e-Academy Kurul Başkanı ve Webit Kongresi Kurucusu Plamen Russev

- Türkiye’nin geniş çaplı bir ekonomi ile Avrupa ve EMEA'da önemli bir role sahip olmasını ayrıca genç ve dinamik bir nüfusu barındırmasını Webit Kongresi için Istanbul'u seçmemizin en önemli nedenleri arasında sayabiliriz.

- Kongre, Türk iş dünyası için global anlamda genişlemek açısından yepyeni ufuklar açacak. Bu iki günlük dijital, teknolojik ve yenilik deneyimi için hazır olun.

Webit Congress 2012 içerisinde aynı anda paralel ilerleyen farklı konferanslar yer alıyor. Bu konferanslardan kısaca bahsedecek olursak:

Telekomünikasyon Konferansı

Bu konferansta telekomünikasyon şirketlerini ilgilendiren en temel bilgilerin yanında sektörde yer alan gelişmeleri, trendleri ve fırsatları yakalamak, bunlar hakkında detaylı bilgilere erişmek mümkün hale geliyor.

Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı

Sanal dünyada yer alan inovasyonlar hakkında tartışmaları takip eden katılımcılar aynı zamanda bu oturum sayesinde hem vaka çalışmaları hem de dünyanın en ünlü uzmanlarından sorulara yanıtları öğrenebiliyorlar.

Connecting with the Consumers of the Digital Era (Dijital çağın tüketicilerine ulaşma) adlı sunumunda Google Bölgesel Pazarlama Yöneticisi Mustafa Icil Dünya'da yayınlanan ilk web sitesi reklamı ve ilk televizyon reklamını katılımcılara göstererek modern zamanlarda tüketicilere ulaşma stratejilerine değindi.

Geleceğin Liderleri ve Girişimcileri Konferansı

Bu konferans sırasında katılımcılar networking aracılığıyla hem yatırımcılarla görüşebiliyor, onlara fikirlerini aktararak belki de gelecekteki ortaklarıyla birlikte fikir teatisinde bulunuyorlar.

Business and product development Stream (İş ve ürün geliştirme oturumları) sırasında Hello, world! Isn't it time to sell your digital footprint? (Merhaba Dünya, dijital ayak izlerinizi satmanın vakti gelmedi mi?) adlı konuşmasını gerçekleştiren Wakoopa şirketi CEO'su Piet Hein van Dam, Google Chrome'un kullanıcı istatistiklerini kullanarak kullanıcı başına yılda 30 dolar kazandığından bahsetti. ABD'de bu miktar her bir kullanıcı için 60 dolara kadar yükselebiliyor. Bunu gerçekleştirmek için Google internette bıraktığınız dijital ayak izlerini kullanıyor.

Ayrıca yine aynı oturumlar içerisinde Bringing the Open Web to Mobile Devices (Açık interneti mobil cihazlara getirmek) adlı konuşmasında Mozilla'nın yeni Firefox OS mobil işletim sisteminin demosunu katılımcılara gösteren Mozilla Yazılım Geliştirme Evanjelisti Tristan Nitot büyük ilgi topladı.

Firefox OS ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz Firefox OS, Mozilla'nın Mobil İşletim Sistemine İlk Bakış adlı yazımıza göz atmayı unutmayın.

Yazılım

Firefox OS Demosunu Görüntüledik

e-Ticaret Konferansı

Sosyal medya ve teknolojiye dair en güncel bilgiler, pazarlama, ticaret, satış, mobil ve ölçümleme bilgilerinin yanında SEO'ya dair gelecekte kullanılabilecek taktikler bu konferansta takip ediliyor.

Ücretsiz Seminerler

Sosyal ağ oyunları, dijital pazarlama ve bulut bilişime dair en popüler konuların konuşulduğu bu oturumda katılımcılar hedef kitleleri ile nasıl iletişim kurabileceklerini irdeliyorlar ve bir yandan da kendi gelişimleri için sektörel olarak en son bilgileri elde ediyorlar.

AppsWorld & MasterClasses

Mobil, web ve dijital dünyanın gündemini takip etmek isteyen yerel ve uluslararası uygulama geliştiricileri bu oturumlarda bulunuyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR