VPN ile IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

VPN (Sanal Özel Ağ) aracılığıyla IP adresi (İnternet Protokolü) değiştirilebilir. İşte VPN ile IP adresi değiştirme yöntemleri!

VPN (Virtual Private Network)- Sanal Özel Ağ, internet üzerinden cihazların arasında özel ağ bağlantısı oluşturmayı sağlayan bir sistemdir. VPN, genel ağlardan verilerin hem anonim hem de güvenli şekilde iletilmesini sağlıyor. 

IP adresi (Internet Protocol)- İnternet Protokolü, ağ donanımı adresi şeklinde ifade edilebilir. Diğer bir anlatımla IP adresi; yönlendirici, sunucu, bilgisayarlar dahil internete bağlı olan tüm cihazlara atanan sayı dizisidir.

İnternet gizliliği ve güvenliği çok önemlidir. IP adresi değiştirilerek hem coğrafi kısıtlamalar ortadan kalkar hem de online anonimlik sağlanmış olur. IP adresinin değiştirilmesi için VPN’den yararlanılabilir. Biz de bu rehberde VPN ile IP adresi değiştirme adımlarından bahsedeceğiz.

VPN Kullanmadan Engelli Sitelere Giriş Yapmanın 5 Yolu
NASIL YAPILIR

VPN Kullanmadan Engelli Sitelere Giriş Yapmanın 5 Yolu

Engellenen sitelere nasıl erişileceğini bilmek bazen önemlidir. Bu yazımızda VPN programı kullanmadan engelli sitelere giriş yapmanın yollarını aktarıyoruz.

VPN ile IP Adresi Değiştirme

VPN kullanılarak IP adresi değiştirme işlemi için şu adımlar takip edilmeli;

  • İlk olarak hızlı ve güvenilir VPN sağlayıcısı seçilir.
  • VPN sağlayıcısı seçildikten sonra web sitesine gidilir. Cihaza uygun VPN yazılımı indirilir. Bu indirme işleminin ardından yazılım kurulum talimatlarına bakılarak cihaza kurulur.
  • VPN sağlayıcısı üzerinden hesap oluşturulur ya da halihazırdaki hesaba giriş sağlanır.
  • Üyelik planı seçilip akabinde gerekli ödemeler yapıldıktan sonra hesap aktifleştirilir.
  • VPN yazılımı açılarak bağlantı sağlanmak istenen sunucu seçilir.
  • Sunucu seçiminin ardından “Bağlan” butonuna basılır.
  • VPN bağlantısının kurulmasının ardından internet trafiği hem şifrelenir hem de yeni IP adresinden yönlendirilir.

VPN ile IP Adresi Değiştirme Avantajları Nelerdir?

VPN ile IP adresi değiştirme avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • VPN tarafından gerçek IP adresi gizlenip online etkinliklerde anonim olur. Böylelikle üçüncü taraflar ve internet servis sağlayıcı online hareketleri izleyemez hale gelir.
  • VPN aracılığıyla başka ülkelerin sunucularına kolayca bağlanılabilir. Bunun sonucunda coğrafi kısıtlamalar bertaraf edilip başka ülkelerdeki içeriklere erişim sağlanmış olur.
  • VPN direkt internet trafiğini şifreleyip güvenliği üst düzeye çıkartıyor. Veri hırsızlığını engelleyip güvenliği sağlamak için kamuya açık Wi-Fi ağları üzerinde VPN’in kullanılması gerekiyor.
  • VPN ile IP adresi değiştirme işlemi, bazı hizmetlerin ve web sitelerinin belirli IP adreslerini yasaklamanın önüne geçer.