Twitter, geçtiğimiz günlerde yeni tasarladığı arama motorunu kullanıcılarına duyurmuştu. Yeni gelişmiş arama motoru, 2006 yılına kadar olan bir zaman diliminde atılan tüm tweet’leri bulup erişim sağlayabiliyor. Bizler de bu arama motorunu nasıl kullanabileceğinizi ve geçmişte atıp, şimdi rahatsız olduğunuz tweet’lerinizi nasıl silebileceğinize dair bir rehber hazırladık.
Twitter’ın yeni arama fonksiyonunu kullanmak için iki farklı yöntem bulunuyor. Bunlardan ilki, Gelişmiş Arama Sayfası üzerinden yapacağınız aramalar.
Bu sayfa üzerinde yer alan bölümlerden, arama kriterlerinizi girdikten sonra alt kısımdaki bölümden tarih aralığı seçip aramaya başlayabilirsiniz. Bu aramalar bir hesaptan gönderilen ve içinde “program” geçen bir kelimeyi içeren bir tweet olacağı gibi, bir hesaptan başka hesaba gönderilen tüm tweet’ler şeklinde de olabilir. Bu konuda karar size kalmış. Aşağıdaki resimde, geçmişte size gönderilen tüm tweet’ler için örnek bir arama yaptık.
Bir diğer yöntem ise, Gelişmiş Arama Sayfası’na girmeden ana sayfada yer alan arama çubuğunu kullanmak. Bu kutucuğa arama fonksiyonunu yazdığınız zaman yine aynı sonuçlara götürecektir. Örnek vermek gerekirse: @volkanyilmazz06 since:2006-03-21 until:2014-11-22 şeklinde yapacağınız bir arama 21 Mart 2006 ile 22 Kasım 2014 tarihleri arasında @volkanyilmazz06 hesabını içeren tweetler’i gösterecektir.
Eğer tatsız tweet’leriniz ya da “ben bunu niye yazdım ki?” diye düşünüp canınızı sıkan tweet’leriniz karşınıza çıkarsa, tweet’in bulunduğu kutudaki üç nokta simgesine tıklayarak “tweet’i sil” seçeneğine ulaşabilirsiniz.
Bunlarla vakit kaybedemem diyorsanız da, alternatif çözüm olarak Tweet’lerinizin arşivini indirebilirsiniz. Hazırlanan arşivde yıl ve aylara göre gönderdiğiniz tweet’lerinizi görebilir, tweet bağlantılarına ulaşabilirsiniz. Twitter arşivinizi indirmek için Ayarlar > Hesap > İçerik adımlarını takip edebilirsiniz.
Aklınıza takılan her türlü soru için bizlere mesaj atabilirsiniz. Takipte kalın.