Twitter Gizlilik Ayarı Nasıl Yapılır? (Verilerinizi Paylaşmayın!)
Twitter, gizlilik politikasını güncelledi. Gizlilik ayarları nasıl yapılır, yapılmalı? sorusunu yanıtlıyoruz.
Ülkemizde en çok kullanılan sosyal ağlardan Twitter, geçtiğimiz günlerde gizlilik politikasını güncelledi. Yeni gizlilik politikası kullanıcı verilerinin Twitter iş ortaklarıyla 30 gün süreyle paylaşılabilmesi gibi beraberinde bazı sorunları getiriyor. Bunu engellemek adına Twitter gizlilik ayarlarını nasıl yapmanız gerektiğini anlatıyoruz.
Facebook, Twitter gibi dünya genelinde milyarlarca aktif kullanıcısı olan sosyal platformların gizlilik politikaları bildiğiniz üzere sıklıkla güncelleniyor. Gizlilik politikalarında yapılan güncellemelerin içeriği, ne gibi değişikliklerin yapıldığı gerek e-posta gerekse de uygulama/site içi açılır pencerelerle biz kullanıcılara gösteriliyor. Ön bilgilendirme metninde bizlerin yararınaymış gibi görünen veya gösterilen bu güncellemelerin aslında öyle olmadığını sonrasında öğreniyoruz. Bu noktada son kullanıcı olarak yapmamız gereken şey; politika güncellemesini ilk başta kabul etmiş olsak ta sonrasında gizlilik ayarları sayfasına giderek seçenekleri gözden geçirmek, gerekirse düzeltme yapmak.
Twitter Gizlilik Politikası (18 Haziran 2017)
“Twitter'da yaptığımız geliştirmeleri yansıtması için Gizlilik Politikamızı güncelliyoruz. Güncellenen politikayı baştan sona okumanı öneririz. 18 Haziran 2017 tarihinde ve sonrasında hizmetlerimizi kullanırsan, bu düzenlemeleri kabul etmiş sayılırsın. Önemli güncellemelerden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
- Şeffaflık ve kontrol: Bilgilerine daha şeffaf şekilde erişim sağlamak ve verilerinin Twitter tarafından nasıl kullanıldığına dair daha ayrıntılı kontroller sunmak amacıyla Twitter Verilerini genişleterek yeni Kişiselleştirme ve Veri ayarlarını kullanıma açtık. Bu gelişmiş ayarlarla birlikte Twitter web tarayıcısının ”Takip Etme (Do Not Track)” ayarına bağlı çalışmayacak ve artık bu ayarı desteklemeyeceğiz.
- Web verisi: Hizmetlerimizi geliştirmek, ayrıca reklamlar dahil sana gösterdiğimiz içeriği kişiselleştirmek için yerleştirilmiş zaman akışları gibi Twitter içeriği ile entegre olan diğer web sitelerinin verilerini saklama ve kullanma şeklimizi güncelledik. Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) Üyesi ülkelerdeki kullanıcıların web sayfası ziyaret verilerini tutmuyoruz.
- Veri paylaşımı: Kişisel olmayan, anonim olarak toplanmış ve cihaz seviyesindeki verileri nasıl paylaştığımızı güncelledik. Seçkin iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalara göre bu veriler senin iş ortağımıza onay vermen koşuluyla ismin, e-postan veya diğer kişisel bilgilerinle ilişkilendirilebilir. Verilerinin bu iş ortaklığı anlaşmaları kapsamında paylaşılıp paylaşılmayacağını Kişiselleştirme ve Veri ayarlarında kontrol edebilirsin.
- Tüm cihazlarında kişiselleştirme: Deneyimini kişiselleştirmek için verileri nasıl kullandığımızı açıkladık. Ayrıca Kişiselleştirme ve Veri ayarlarında Twitter'a giriş yapmak için kullanmadığın cihazlara yönelik ek kontrol sağladık.
- Privacy Shield ve Digital Advertising Alliance: İsviçre-ABD Privacy Shield programına katılacağımızı ve Digital Advertising Alliance'ın Online Davranışsal Reklamcılık Özdenetim İlkeleri'ni benimsediğimizi duyurmak bize heyecan veriyor.”
Twitter Gizlilik Ayarı Nasıl Yapılır?
Peki Twitter’a kullanıcı verilerini daha iyi takip edebilme, gerekirse iş ortaklarıyla paylaşabilme, verilerinizin 30 güne kadar ücretsiz kullanılabilmesi iznini veren yeni gizlilik politikasına geçtiyseniz yapmanız gereken ayar çok basit: Gizlilik ve Güvenlik altında Kişiselleştirme ve Veri bölümüne gidip Hepsini Devre Dışı Bırak’ı seçmek.