Elon Musk'ın Twitter başına geçmesi ile birlikte mevcut Twitter Blue hizmetinde birçok değişiklik yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Mavi tik hizmetini abonelik sistemine çeviren Musk, belirli bir ücret karşılığında hesap onaylama simgesini alabilme fırsatı sunuyor. Bunun haricinde artık sadece mavi renk tik değil altın ve gri renkli iki yeni simge daha belirlendi.
Twitter Blue Nedir?
Twitter Blue, mevcut sosyal medya deneyiminize ek olarak diğer kullanıcıların faydalanamayacağı bazı özellikleri sizlere sunan ücretli bir servistir. Bu sayede ücretli servise abone olarak diğer kullanıcılara açık olmayan bir dizi ek özelliği elde edebilir ve bu özelliklerden faydalanabilirsiniz.
Twitter Blue Özellikleri Neler?
- Tweet düzenleme
- Tweet geri alma
- Mavi tik ile onaylanmış hesap görünümü
- Yer işaretleri klasörleri
- Özel uygulama simgeleri
- Gezintiyi kişiselleştirme
- Temalar
- Popüler makaleler
- Okuyucu
1. Yer İşaretleri için Klasörler
Twitter, beğendiğiniz tweetleri kaydedebilmenizi ve sonrasında daha rahat bir şekilde bulabilmenizi sağlayan Yer İşaretleri isimli bir özelliğe sahiptir. Pek çoğumuzun kullandığı bu standart özellik, tüm tweetleri aynı yerde saklar ve bunlar içerisinde arama yapabilmenize olanak sunmaz.
Twitter Blue ile birlikte Yer İşaretleri alanında klasörler oluşturabilir ve istediğiniz tweetleri, oluşturduğunuz herhangi bir klasöre dahil edebilirsiniz. Her bir klasöre özel isimler verebilmenizin yanı sıra, her bir klasörün renkleri de farklıdır. Ayrıca tüm tweetleri bir arada görmek isterseniz, Tüm Yer İşaretleri sekmesini de kullanabilirsiniz.
2. Tweetler için Geri Al Butonu
Twitter kullanıcısıysanız, paylaştığınız bir tweette yazım hatası gördüğünüzde yaşanılan hüzne aşinasınızdır. Normal kullanımda, bu hatayı düzeltmenin tek yolu tweeti silmek ve yeniden yazıp tekrar paylaşmaktır. Öte taraftan Twitter Blue, bir adet Geri Al butonu ekler.
Esasında bu buton, bir anlamda paylaşım öncesi ön izleme özelliği olarak tanımlanabilir. Bu sayede birkaç saniyeden otuz saniyeye kadar belirlenmiş aralıklarla bir süre seçebilir ve tweet henüz paylaşılmadan önce gördüğünüz yanlışlıkları düzeltebilirsiniz.
Bunun ötesinde tweet paylaşıldıktan sonra hem standart kullanıcılar için hem de ücretli kullanıcılar için yapabilecek bir şey yok. Yani paylaşım yapıldıysa ve düzeltmek istediğiniz bir şeyler varsa, tweeti silerek tekrar paylaşmanız gerekiyor. Bu durumun Twitter'daki bilgi güvenliğini korumak adına uygulandığını unutmayın.
3. Okuyucu Görünümü Modu
Tweet serilerinin bir makale gibi gözükmesini ister miydiniz? Eğer uzun ama dikkat çekici bir tweet serisine denk geldiyseniz ve buradaki içeriği basit bir şekilde okumak istiyorsanız, Twitter Blue'da yer alan Okuyucu Görünümü Modu tam olarak sizler için olabilir.
4. Özelleştirilebilir Temalar ve Renkler
Twitter Blue aboneleri kullandıkları temayı ve temanın renklerini özelleştirebilir ve de Android ve iOS cihazlardaki uygulama simgesini değiştirebilir. Buna ek olarak kullanıcılar, daha hızlı yardım alabilecekleri özel müşteri desteği ekibinden de faydalanabilir.
Twitter Blue Fiyatı Ne Kadar?
- Twitter Blue Yurt Dışı Fiyatı: Masaüstü: 8 Dolar - Mobil: 11 Dolar / Aylık
- Twitter Blue Türkiye Fiyatı: 110 TL / Aylık
Twitter'ın yeni abonelik fiyatları dolat bazında ikiye ayrılıyor. Masaüstü satın alımlarda 8 dolar, mobil satın alımlarda ise 11 dolarlık ödemeler yapılması gerekiyor. Türkiye'de ise aylık ücretlendirme 110 TL olarak belirleniyor. Eğer bir sonraki ay ödeme yapılmazsa mavi tik profilden otomatik olarak kaldırılmış oluyor.
Peki siz Twitter Blue hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu özellikler için 110 TL / Ay ödeme yapmaya gerek var mı? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.