Trendyol’da Satıcı Nasıl Olunur?

E-ticaret sitesi Trendyol’da dilerseniz kendinize ait sanal mağaza açarak ürünlerinizi satabilirsiniz. İşte Trendyol’da satıcı olma yöntemleri!

Ayşin Demirer -

İstanbul merkezli ülkemizin ilk decacorn şirketi olan Trendyol’da satıcı olup ürünlerinizi daha hızlı satabilirsiniz. Çünkü Trendyol’da mağaza açılıp ürünler satışa sunulduğunda daha geniş kitleye ulaşabilirsiniz. Yalnız bunun için öncelikle Trendyol’da mağaza açmak gerekiyor. Akabinde platform üzerinden satış yapılmaya başlanabilir. Biz de bu rehberde Trendyol’da satıcı olma adımlarından bahsedeceğiz.

nasıl yapılır

Trendyol Sipariş Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Trendyol’da Satış Yapmak için Gerekli Belgeler

Trendyol’sa satış yapabilmek için bazı belgelerin eksiksiz ayarlanması gerekiyor. Trendyol’da satıcı olmak için gerekli evraklar şirketin türüne göre değişiyor. Limited ve anonim şirketler üzerinden Trendyol’da mağaza açıp satış yapmak için şu evraklar tamamlanmalıdır;

Şahıs şirketlerinin Trendyol’da satış yapabilmeleri içinse gerekli evraklar şöyle sıralanabilir;

Trendyol’da Satıcı Olma Adımları

Yukarıda belirtilen adımlar tamamlandıktan sonra bilgisayara jpeg, pdf gibi dijital formatlarda kaydedilir. Akabinde mağaza açmak için şu adımlar takip edilir;

Yukarıdaki adımların ardından başvuru incelenip e-postayla olumlu ya da olumsuz yanıt verilir. Başvurunun onaylanmasının ardından 10 iş günü içinde sözleşme ıslak imzalı olarak ve imza beyannamesi fotokopisiyle Trendyol iletişim adresine kargolanır. Kargolama işleminin ardından ürünler sisteme yüklenebilir.

Trendyol satıcı olma adımları tamamlandıktan sonra kişiye özel olarak “Trendyol satıcı ID numarası” tanımlanmaktadır. Trendyol satıcı ID numarası, Trendyol entegrasyonu yapılmak istendiğinde kurulum sırasında ihtiyaç duyulan API bilgilerinden oluşuyor.

Trendyol’da Satışlar Nasıl Artırılır?

Trendyol’da satıcı olma adımlarından sonra satışların artırılması da çok önemlidir. Trendyol’da satışları artırmak için şu tekniklere başvurulmalıdır;

Trendyol trafiğinin çoğunluğu Google’dan geliyor. Bu sebeple ürün başlıkları ve açıklamaları SEO’ya uygun şekilde oluşturularak Google’ın üst sıralarında yer almak hedeflenmelidir. Trendyol kampanyalarına katılım sağlanarak ürünlerin daha kişi tarafından görünmesi sağlanabilir.

Yüksek çözünürlükte ve kalitede yüklenen ürün görselleri de satışları artıran diğer bir önemli unsurdur. Özellikle giyim, dekorasyon gibi sektörlerdeki ürünlerin satışı yapılıyorsa mutlaka görsellerinin yüksek çözünürlükte olması gerekir.

Trendyol’da satışı yapılacak ürünlerin kimlere hitap edeceğinin belirlenmesi satışların artırılması için gerçekleştirilecek reklam, pazarlama gibi faaliyetlerinin başarılı olmasını sağlar. Bazen sadece Trendyol’da satış yapmak yeterli değildir.

Bu sebeple diğer satış kanalları da mutlaka incelenmelidir. Trendyol’da satışları artırmak için başvurulacak diğer bir yöntemse sosyal medya pazarlamasıdır. Instagram başta olmak üzere Facebook, TikTok, X gibi platformlardan Trendyol’daki ürünlerle ilgili hedef kitleye uygun reklamlar oluşturulup yayınlanabilir.

Trendyol’da Satış Yapma Avantajları Nelerdir?

Trendyol’da satıcı olma birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Özellikle avantajları ve “Trendyol’da satış yapmak karlı mı” sorusunun cevabı çok merak ediliyor. Trendyol’da satış yapma avantajları şöyle sıralanabilir;

Benzer İçerikler

YORUMLAR