Telefonunuzun Sinyal Gücünü Artırmak için 11 Etkili Yöntem

Telefonların sinyal gücünü diğer bir ifadeyle çekim gücünü artırmak mümkündür. İşte telefon sinyal gücünü artırma yöntemleri!

Telefonlar, günümüzde hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. İş ve özel hayatta görüşmeler yapmak için akıllı telefonlardan yararlanılıyor. Dolayısıyla akıllı telefonların sinyal gücünün güçlü olması çok önemlidir. Telefon sinyal gücü, mobil cihazların şebekeyle kurduğu sinyalin gücüdür. Telefonların bulunduğu konum, şebeke sinyal kalitesi ve kullanılan operatör sinyal gücünü direkt etkiliyor.

Biz de bu rehberde telefon sinyal gücü artırma yöntemleri hakkında bilgi vereceğiz.

İnternet Bağlantı Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz Yöntemler
NASIL YAPILIR

İnternet Bağlantı Hızını Artırmak için Kullanabileceğiniz Yöntemler

İnternet hızınızdan şikayetçi misiniz? Yazımızdaki çözümlere bir göz atabilirsiniz

Telefon Sinyal Gücünü Artırma Yöntemleri

GSM sinyal arttırıcı yöntemlerini şöyle sıralayabiliriz:

1 - Telefon Tutuşunuzu Değiştirin

Telefonunuzu doğru bir biçimde tutmanız, telefonunuzun sinyal gücünü artırmada etkili bir faaliyettir. Telefonların içinde yer alan antenlerin çıkışına duvar örecek şekilde tutuyorsanız sinyal gücünüz zayıflayabilir. Bu durumda, telefonunuzu üst köşelerden tutarsanız sinyal gücünüzde bir değişiklik gözlemlenebilir.

2 - Balkona Çıkın

Telefonunuzu da yanınıza alıp balkona çıkın ve derin bir nefes alın. Türkiye, depreme çok müsait bir coğrafya olduğu için buradaki evlerin duvarları diğer ülkelere kıyasla daha kalındır. Duvarları ne kadar aşabilirseniz sinyal gücünüz için de o kadar iyi olacaktır. Bu yöntem, kış ayları için pek iyi alternatif olmayabilir ama sinyal gücünün artışı için uygulanması verimli sonuç elde etmemizi sağlayan bir yöntemdir.

3 - Telefonunuzun Şarjını Kontrol Edin

Şarjınızın azlığına göre akıllı telefonunuz otomatik olarak güç tasarrufu moduna geçebiliyor. Bu durumda ya telefonunuzu şarja takmalı ya da güç tasarrufu modunu devre dışı bırakmalısınız. Sizin için şu ana kadar görülen en zor seçimlerden biri olabilir ama ikisinden birini seçmeli ve ikiliden birine veda etmek durumundasınız.

4 - Daha İyi Çekene Kadar Yürüyün

Baz istasyonu sizden uzak bir konuma düşüyor olabilir. Telefonunuzun sinyali güçlenene kadar yürümeye devam edin. Sinyal gücünde bazen beş ila on adım sonrasında bazen ise beş ila on kilometre sonrasında artış görülebilir. Bunun başlıca nedeni, altyapının ülkemizde henüz kusursuz bir hale getirilemeyişinden kaynaklıdır. Şehrin merkezinde oturanlar bu sorundan daha az şikayetçiyken, şehrin dışında kalanlar bu durumdan hemen her gün şikayetçidir.

5 - Wi-Fi Kullanmayı Deneyin

Eğer ki hepsini yaptıysanız ve telefonunuzun sinyalinde hala bir gelişme yoksa geriye geçici olarak tek bir yöntem kalıyor: Wi-Fi.

Wi-Fi sayesinde sesli ve görüntülü konuşmalar yapabilirsiniz. WhatsApp, Messenger, Instagram Direct ve benzeri arama özelliği sunan uygulamalar işinizi geçici olarak görebilir.

6. Telefon Kısa Süre için Uçak Moduna Alınmalı

Telefonun sinyali birdenbire zayıfladıysa kısa süreliğine uçak moduna almak faydalı olabilir. Cep telefonları kullanıcıları hareket halindeyken yakın baz istasyonları kapsamında en iyi bağlantıyı aramaya başlar. Sinyal gücü aniden düştüğünde telefonların kısa süreliğine uçak moduna alınması çekim gücünü yeniden yükseltir.

7. Sim Kart Çıkarılıp Yeniden Takılmalı

Sim kartın çıkarılıp yeniden takılması, baz istasyonlarıyla iletişim kesilmesi ve telefonun yeniden bağlantı kurmasının sağlanması açısından çok önemlidir.

8. Telefon Yeniden Başlatılmalı

Telefonların sinyal gücünün yavaşlaması, sistemsel hata ya da kullanılan bazı uygulamalarla bağlantılı olabilir. Böyle durumlarda telefon yeniden başlatılarak sinyal gücüde yükseltilebilir.

9. Ağ Ayarları Sıfırlanmalı

Telefon sinyal gücü artırma yöntemleri içerisinde ağ ayarlarının sıfırlanması da yer alıyor. Cep telefonlarındaki sinyal gücü zayıflığı, cihazla ilgili ayarlamalardan da kaynaklanabilir. Böyle durumlarda telefonun ağ bağlantısının kesilmesi sorunu çözmek için yeterli değildir. Sorunu çözmek için telefonun ağ ayarları sıfırlanabilir. Telefonun ağ ayarları sıfırlandığında sinyal güçlendirme noktasında probleme neden olan unsurlarda otomatikman ortadan kaldırılır.

10. Operatör Ayarları Kontrol Edilmeli

Akıllı telefonların ayarlar menüsünde operatör yönetimine ayrılan alan bulunur. Bahsettiğimiz bu alanda hem güncel bağlantı durumu hem de bağlantı protokolüyle ilgili bilgiler var. Sinyal gücünü artırmak için diğer yöntemlerle sonuca ulaşılmadıysa “Operatör Ayarlar” menüsüne giriş yapılıp telefonun bağlantısıyla ilgili ortada bir sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Ortada tespit edilen bir hata varsa hemen bu hatanın internette araması yapılmalıdır. Bunun yerine operatörde doğrudan aranabilir.

11. Yazılım Güncellemeleri Yapılmalı

Telefon sinyal gücünü artırmak için yazılım güncellemesi de yapılmalıdır. Halihazırdaki telefon yazılımı, farkında olmadan bazı sinyal problemlerine neden olur. Telefonun hem işletim sistemi hem de uygulamalarının düzenli şekilde güncellenmesi sinyal gücünün zayıflamasının önüne geçebilir.

Bonus: Operatörünüze Veda Edin

Dördüncü maddede de belirtildiği gibi, bazı yerlerde altyapının yeteri kadar sağlam olamamasından dolayı sinyal gücünüz zayıf olabiliyor. Yaşadığınız bölgede, kullanıyor olduğunuz operatörü kullanan diğer insanlarla görüşün ve telefonlarının sinyal gücünün ne durumda olduğunu onlara sormayı deneyin. Sizinle aynı bölgede yaşayan diğer insanlar da bu sorundan yakınıyorsa kısa bir araştırma ile bölgenizde hangi operatörün kullandığınız operatöre kıyasla daha iyi olduğunu öğrenin ve o operatöre geçiş yapın.

Wi-Fi Sinyalinizi Güçlendirmek İçin Etkili İpuçları!
NASIL YAPILIR

Wi-Fi Sinyalinizi Güçlendirmek İçin Etkili İpuçları!

Kablosuz internet hepimizin vazgeçilmezi. Çoğu zaman istenilen performansı vermeyen bu teknolojiyi bir takım adımları uygulayarak optimize etmek mümkün.

Kablosuz Ağ Bağlantı Problemlerinizi Çözecek 6 İpucu
LİSTELER

Kablosuz Ağ Bağlantı Problemlerinizi Çözecek 6 İpucu

Merhaba Tamindir takipçileri. Kablosuz bağlantılar günümüzde hemen hemen her evde yer alan teknolojiler. Bu kablosuz ağlardan faydalanarak internet bağlantımızı normalde kablo ulaşmayacak yerlere iletebiliyor ve mobil cihazlarımızda internetin keyfini çı

Wi-Fi Hızınızın Yavaşlamasına Neden Olabilecek 4 Sorun ve Çözümü
İNTERNET

Wi-Fi Hızınızın Yavaşlamasına Neden Olabilecek 4 Sorun ve Çözümü

Wİ-Fİ hızınızda meydana gelen yavaşlama sorunlarına çözüm getirdik. İşte en büyük 4 yavaşlama sorunu.