Süreklilik İllüzyonu ve Samsung'un Patlayan Cihazları
Galaxy Note 7'lerin batarya probleminin akıllı telefonun patlamasına neden olmasıyla, diğer cihazlardan da patlama haberleri gelmeye başladı.
Galaxy Note 7 batarya probleminin akıllı telefonun patlamasına neden olmasıyla, diğer Samsung cihazlarının da patlama haberleriyle gündeme gelmeye başladığı görülüyor.
Samsung'un geçtiğimiz ay satışa sunduğu Galaxy Note 7, kullanıcılarına ulaşmasından kısa bir süre sonra patlama haberleriyle gündeme geldi. Bataryasındaki sorundan ötürü şarj edildiği sırada patlayan ve maddi, manevi zarara yol açabilme potansiyeline sahip olan akıllı telefon, Samsung'un büyük çaplı bir toplama çağrısı yapmasının ardından toplanmaya başladı. Peki Galaxy Note 7'leri geri çağırmak Güney Koreli firmanın adını temize çıkardı mı?
Galaxy Note 7'nin patlamasıyla birlikte diğer Samsung cihazlarının da patladığıyla ilgili haberler internette paylaşılmaya başlandı. Örneğin geçenlerde yayınlanan bir Reuters haberinde, Samsung marka cihazının uçakta yandığı belirtiliyor. Haberde bahsedilen cihaz düşünülenin aksine Galaxy Note 7 değil, akıllı telefonun birkaç nesil önceki modeli olan Galaxy Note 2.
2012 senesinde üretilen bu cihazın patlaması çok şaşırılacak bir durum değil ancak bu gibi haberleri görmeye başlamamız, Samsung'un 'süreklilik illüzyonunun' pençesine düştüğünü gösteriyor.
Süreklilik İllüzyonu Nedir?
Süreklilik illüzyonu (Baader-Meinhof olgusu olarak da anılır), yeni öğrenilen birşeyin her şeyle alakalı olduğunu düşünmek, onunla bağlantılı şeyleri etrafta görmeye başlamak olarak tanımlanabilir. Süreklilik illüzyonunun asıl nedeni bir takım doğaüstü faliyetler veya güçler değil, beynin algı mekanizmasının belirli bir yöne odaklı olarak çalışmasıdır. Beynimiz bir kavramı saplantı haline getirdiği takdirde, o kavram ile alakalı olan şeylere dikkat etmeye başlar. Buna bağlı olarak gizemli bir şekilde aklımızdaki kavramla ilgili şeyler görürüz. Ancak işin aslı, dikkatimizi çeken şeyler her zaman etrafımızda bulunan, daha önceden yeteri kadar dikkat etmediğimiz şeylerdir. Jim Carrey'nin ünlü filmi 23 Numara'da da işlenen süreklilik illüzyonu, Galaxy Note 7'den ötürü şu an Samsung'u kötü yönde etkiliyor. Samsung kullanıcıları Galaxy Note 7'nin patlama haberlerini görerek kendi cihazlarının da patlayabileceğine inanmaya başlıyor ve potansiyel Samsung müşterileri de Güney Koreli firmanın tüm cihazlarının aynı soruna sahip olduğunu düşünüyor.
Samsung'un bu sorununu zaman içerisinde çözeceğine şüphe yok ancak bunu ne kadar erken yaparsa, o kadar iyi olacak.
Samsung Galaxy Note 7 Yine Patladı ve Bu Sefer Bir Cip Yandı!
Samsung Galaxy Note 7’nin Neden Patladığı Açıklandı
Samsung Galaxy Note 7’nin Patlama Olasılığını Nasıl Anlarsınız?