Sosyal Medyayla Canınızı Sıkmayın, Otomatiğe Bağlayın!
Sosyal medya hem kişisel, hem de profesyonel yaşantımızda son derece önemli bir yer tutuyor ve vaktimizi çalıyor. Peki, sosyal medyayı otomatiğe bağlarsak?
Hepimiz cebimizde, evimizde, iş yerimizdeki teknolojilerimizle 21’inci yüzyılın keyfini sürerken aslında sosyal medyaya ne kadar bağımlı olduğumuzu görmezden geliyoruz. Sosyal medya hem kişisel, hem de profesyonel yaşantımızda son derece önemli bir yer tutuyor. Bu da, doğal olarak belli bir mesai harcamamıza neden oluyor, vaktimizi çalıyor. Peki ya sosyal medyayı otomatiğe bağlasaydık nasıl olurdu, hiç düşündünüz mü?
Sosyal medyayı otomatiğe bağlamak, yoğun olarak sosyal medyayla haşır neşir olan kullanıcılar için son derece keyifli ve takibi kolay bir durum. Gelin, sosyal medya için harcadığınız bu eforunuzu yarıya indirecek bu yöntemleri bir inceleyelim.
Sosyal medya otomasyon uygulamaları kullanın
HootSuite uygulaması tüm platformlarda Twitter, Facebook, LinkedIn, Foursquare hesaplarını tek bir merkezden yönetmeye yarıyor. Birden fazla hesap yönetimi yapabildiğiniz Hootsuite ile sosyal medya üzerindeki etkinizle ilgili kapsamlı raporlara ulaşma şansını yakalıyor ve stratejilerinizi buna göre planlıyorsunuz.
Elbette böyle bir kontrol uygulaması arıyorsanız Buffer’da siz pek çok olanak tanıyabiliyor. Buffer uygulaması hem Android, hem de iOS cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz sosyal medya paylaşım uygulaması. Twitter, Facebook, Google+ ve Linkedin paylaşımlarınızı kolayca yapabileceğiniz bir uygulama arıyorsanız, Buffer iyi bir alternatif olabilir. Buffer, sosyal medya ağlarına yapacağınız paylaşımları zamanlayarak paylaşmanızı sağlıyor. Uygulama paylaşmak istediğiniz her şeyi, sizin istediğiniz bir zaman çizelgesi üzerinden zamanlayarak sırayla paylaşabiliyor.
Sosyal ağlarda verimliliğinizi artırın
Hootsuite veya Buffer gibi uygulamalar gerçekten son derece zaman kazandıran araçlar. Ancak çıtayı biraz daha üst seviyeye taşımanız da mümkün. Mesela IFTTT, iOS veya Android telefon ve tablet sahiplerinin hem sosyal ağ hesaplarını, hem de sahip oldukları web uygulamalarını daha kolay yönetebilmesi için geliştirilen yararlı ve ücretsiz bir uygulama. Google Drive, Dropbox, Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Flickr, Last.fm ve daha bir çok platform için desteği bulunan uygulama, tamamen sizin belirlediğiniz talimatlara göre çalışıyor. Böylece sosyal medyanızı daha verimli olarak kullanabiliyorsunuz. Mesela, Instagram hesabınıza yüklediğiniz her resmin Google Drive üzerine de yüklenmesini istiyorsanız, bu talimatı vererek Instagram'a yükleyeceğiniz tüm fotoğrafların IFTTT ile Google Drive'da da depolanmasını sağlayabilmeniz mümkün.
Bloglarınız ve sosyal hesaplarınızla senkronize olun
Eğer Wordpress kullanıyorsanız, bu sistem üzerinden yarattığınız blog sayfalarınızın sosyal medya ağlarıyla anında senkronize olmasını sağlayacak birçok eklentiyi kullanma şansınız da var. Ancak burada küçük bir detayı atlamamanız gerekiyor. Sosyal medya her türlü içeriği kabul etmiyor bunun için ayarlarınızı özenli ve dikkatli yapmanız gerekiyor. Wordpress üzerinde http://coschedule.com/ web sitesinden yukarıda anlattığımıza benzer bir sosyal medya senkronizasyon eklentisi deneyebilirsiniz.
Güncel durumları sosyal medyada anında paylaşın
Feedly uygulaması web tarayıcılarda, iOS ve Android işletim sistemine sahip cep telefonlarında kullanılabilen Multi-RSS okuyucu olarak tanımlanabilir. RSS içerik beslemelerini pratik bir şekilde takip edebilmek amacıyla kullanılabilir. Bu uygulamayla ister Google isterse Facebook hesabınızda Add Content seçeneğine basarak arama yapabilir, ekleyeceğiniz siteleri kategorilere ayırarak takip ederek paylaşabilirsiniz. Bu durum sosyal medyada içerik paylaşımında son derece hızlı olmanıza olanak veriyor.
Sosyal medyayı tamamen otomatiğe alabilmek mümkün mü?
Her ne kadar yukarıdaki uygulamaları kullansak da, sosyal medyanın tamamını bu uygulara emanet etmemiz mümkün değil. Son derece canlı bir organizma gibi hareket eden sosyal medya belli bir noktaya kadar bu şekilde kontrol edilse de, tamamen otomatiğe alıp terk etmek mümkün değil. Yukarıdaki yöntemler yoğun sosyal medya çalışmaları yapmak zorunda kalan bireyler ya da şirketler için ne kadar kolaylık sağlasa da, bazen bu otomasyonu kontrol etmek bile son derece yorucu olabliyor.