Sosyal Medyayı Daha Etkili Kullanabileceğiniz En İyi 42 Mobil Uygulama
Sosyal medyayı daha etkili kullanabileceğiniz en iyi 42 mobil uygulamayı listeledik.
Standart bir kullanıcı için sosyal medya uygulamaları Facebook, Twitter, Instagram üçlüsünden ibaret iken işletmenin sosyal ağ kanallarını yönetmekle yöneticiler için fazlaca seçenek bulunuyor. Sosyal medya yöneticisi olarak bilgisayar başında olmadığınız vakit te takipçilerinizle bağlantı kalmanız, etkileşime geçmeniz ve paylaşımda bulunmanız gerek. Bu noktada sizler için en iyi mobil uygulamaları bir araya toplayalım dedik.
Sosyal medya yöneticilerinin iOS ve Android platformunda kullanabilecekleri en iyi Android ve iOS uygulamaları listesine doğrudan geçmek istiyorum. Zira bu kategoride gözümüze çarpan uygulama sayısı oldukça fazla. Seçtiğimiz sosyal medya uygulamalarının tamamının ücretsiz olduğu notunu da düştükten sonra listemize geçiyorum.
Buffer:
iOS ve Android platformunda yer alan Buffer, Facebook, Twitter, Google+ ve LinkedIn gibi sıklıkla kullanılan sosyal ağ uygulamalarında yaptığınız paylaşımları yönetmenize imkan tanıyor. Sosyal ağ paylaşımlarınızı otomatik olarak zamanlayabilmenin haricinde paylaşımlarınıza yapılan tıklama, retweet, beğeni, yorum gibi etkileşimleri görebiliyorsunuz.
Facebook Pages Manager (Facebook Sayfa Yöneticisi):
Hem iOS hem de Android platformunda yer alan Facebook Sayfa Yöneticisi, şirketiniz için oluşturduğunuz Facebook sayfanızı mobilden yönetme kolaylığı sunuyor. Sayfanıza gelen yorumları inceleyip yanıtlayabiliyor, özel mesajlara yanıt verebiliyor, sayfanızın durumu hakkında istatistiklere göz atabiliyorsunuz. Planlı gönderide bulunma şansına da sahipsiniz.
Flow for Instagram:
Facebook ve Twitter dışında ziyaretçilerinizin sıklıkla baktığı Instagram’ı boş bırakmamalısınız. Instagram uygulaması zaten varken niye kullanmayalım? sorusunu sorabilirsiniz. Birden faza hesap arasında hızlıca geçiş yapabilme, kullanıcı ve etiketleri favorilere alabilme, takipçileri listeden çıkarmadan başka bir deyişle takibi bırakmadan gizleme, akışta reklam olmaması gibi mevcut Instagram uygulamasında olmayan özellikleri sunuyor.
Dropbox:
Nerede olursanız olun iş arkadaşlarınız tarafından sizinle paylaşılan mühim dosyalara erişmek için kullanabileceğiniz bulut depolama uygulaması Dropbox, resim gibi paylaşılan dosyaları önizleme, belki de yaklaşan sosyal medya kampanyalarını önceden görmek için harika bir uygulama.
Evernote:
Sosyal medya yöneticisi olarak işiniz başınızdan aşkın olduğundan mühim şeyleri unutmamak adına not almak, her şeyi kapsayan yapılacaklar listesi hazırlamak, resim çekip not düşmek için kullanabileceğiniz en iyi uygulama kesinlikle Evernote.
Asana:
En popüler proje yönetim servislerinden Asana’nın mobil uygulaması da bulunuyor. Projeler üzerinde çalıştığınız iş arkadaşlarınızla iletişim kurmak, organize olmak, çalışmalarınızı kaydetmek, yapılacaklar listesi hazırlamak, görev atamak gibi bir çok iş için kullanabileceğiniz çok yönlü bir uygulama.
Trello:
Şirket içinde ve dışında çalışan tüm kişileri bir araya getiren uygulamalar arasında olan Trello ile proje ve etkinlik organizasyonu için görev ataması yapabiliyorsunuz. Tüm kullanıcıları aynı projede toplayabildiğiniz gibi, farklı projelerde de görevlendirebiliyorsunuz. Hangi projede kimler çalışıyor? Projede görev alan kişiler işlerinde nasıl ilerliyor? İşin yüzde kaçı tamamlanmış? gibi soruların yanıtını bulmak son derece basit.
HipChat:
Şirketler için özel olarak hazırlanan ve popüler markaların, eğitimcilerin ve insan kaynakları birimlerinin sıklıkla kullandığı mesajlaşma uygulaması HipChat ile özel oda açarak çalışma arkadaşlarınızla toplu olarak iletişim sağlayabiliyor, birebir mesajlaşma yapabiliyorsunuz. Anlık bildirimler sayesinde de şirkette tüm konuşulanlardan herkesin anında haberi oluyor.
Nimble:
Kişilerinizi sosyal profilleriyle sorunsuz bir şekilde entegre edebilen etkili kişi yöneticisi Nimble ile ağınızla sürekli bağlantıda olmanın yanında Nimble ile kişilerinizi senkronize ederek sosyal hesaplarınızda takipçilerinizi artırmanız da mümkün.
Mention:
Sosyal medya hesaplarınızın etkileşimlerini gerçek zamanlı olarak takip edebileceğiniz diğer bir uygulama da Mention. Sosyal medya kanallarında firmanızın veya markanızın adına yapılan mentionları en hızlı şekilde bildiren ve sonrasında istatistiklere ulaşmanızı ve mentionları ilgili birimlere iletmenizi mümkün kılan uygulama ile rakip firmaların da etkileşimlerini takip etmeniz mümkün.
IFTTT:
Sosyal medya paylaşımlarınızı hızlandırmak adına kullanabileeğiniz en iyi mobil uygulamalardan biri. En büyük sosyal medya siteleri ve sıklıkla kullandığınız servisleri de içeren servisleri kolaylıkla bağlayabilen uygulama hakkında daha detaylı bilgiye IFTTT (IF) ile Çevrimiçi Hayatınızı Otomatiğe Alın blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Over:
Sosyal medyada paylaşacağınız fotoğraflara yazı eklemek için kullanabileceğiniz en iyi uygulama. 300’den fazla standart ve özel yapım yazı tipi ve 800’den fazla artwork ile sosyal medya gönderilerinizi canlandırabilirsiniz.
Photo Editor by Aviary:
Mevcut elinizde bulunan veya yeni çektiğiniz bir fotoğrafı saniyeler içerisinde sosyal medyada dikkat çekici görsel haline getirebileceğiniz uygulamada istemediğiniz kadar filtre ve düzenleme aracı mevcut.
Canva:
Facebook ve Twitter hesabınızın kapak fotoğrafını yenilemek istediğinizde veya gönderilerinizde kullanmak üzere ihtiyaç duyacağınız görseli hazır şablonları kullanarak saniyeler içerisinde hazırlamanıza izin veren uygulama ile tasarım işi hem zaman almıyor, hem de son derece basit.
Feedly:
Hem Türkiye’den hem de yurt dışından farklı haber kaynaklarını tek bir yerden takip etme kolaylığı sunan en iyi mobil uygulamalardan biri olan Feedly, pratik olmasıyla da dikkat çekiyor.
Flipboard:
RSS akışınızdan, Twitter listenizden veya kategorilerden içerikleri takip edilmesi basit, son derece modern bir arayüz üzerinden sunan Flipboard yeni içerikler bulmak için harika kaynaklardan biri.
Daily:
Sosyal medya şirketi Buffer’ın uygulamalarından Daily, herkesin paylaştığı haberler yerine ilgi çekici makaleler sunan bir uygulama. Life hacking, pazarlama, tasarım, işletmeler, ilham kaynakları gibi farklı kategorilerde makaleleri kart şeklinde karşınıza getiren uygulamada basit kaydırma hareketiyle makaleyi hızlıca paylabiliyor veya es geçebiliyorsunuz.
TED:
Dünyanın en iyi sunumlarını bir araya getiren TED’de müzikten bilime, iş dünyasından akademisyenlere kadar pek çok saygın kişinin konuşmaları yer alıyor. Canlı olarak izlemek veya sadece dinlemek size kalmış.
Dashboard for Google Analytics:
Trafik istatistiklerinden sosyal medya kampanyalarınızın ne kadar başarılı olduğuna web sitenize ilişkin hemen her şeyi telefonunuzdan göz atmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Analizlerin detaylı olmasına karşın kolay anlaşılır şekilde gösterilmesi de uygulamanın dikkat çekici özelliklerinden.
Google Drive:
Google Drive ile düzenlenebilir ve paylaşılabilir tüm dosyalarınıza dilediğiniz cihazdan ulaşma şansınız var. Çevrimdışı konumda olsanız dahi dosya ve dokümanlarınıza erişebiliyorsunuz.
MailChimp:
E-posta yönetimi için MailChimp’i kullanıyorsanız mobil uygulaması ile listenizi ve sosyal medya kampanyalarınızı hareket halindeyken bile yönetebilirsiniz. Kampanya gönderme, istatistikleri görüntüleme, liste yönetimi işlerini telefonunuzdan veya tabletinizden yapmanız mümkün.
Gather:
Dünya genelinde en çok kullanılan tercih edilen e-posta yönetim servislerinden MailChimp’in bir başka faydalı uygulaması da Gather. Etkinlik ve konferanslarda katılımcılarınızla hızlıca iletişime geçmek için kullanabileceğiniz bir mesajlaşma uygulaması diyebilirim.
https://itunes.apple.com/us/app/gather-by-mailchimp/id567512269
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mailchimp.Gather
MailChimp Subscribe: (Chimpadeedo)
MailChimp hesabınıza bağlanarak kullaanbileceğiniz uygulama ile hızlıca kayıt formları oluşturabilir ve abonelerinizi dakikalar içinde toplamaya başlayabilirsiniz.
Mailchimp Snap:
MailChimp’in bir başka uygulaması olan Snap, fotoğraf tabanlı e-posta bülteni göndermenize imkan tanıyor. Fotoğrafın altına bültenin konu ve başlığı, web sitenizin adresi ve simgesi gibi detayları hızlıca girip hazır şablonlarla birleştirerek birkaç dakikada bülten hazırlamanız mümkün.
Hangouts:
Ofis dışından çalışma arkadaşlarınızla hızlıca iletişime geçme ihtiyacı duyduğunuzda kullanabileceğiniz bir uygulama. Arkadaşınızın hangi cihazı kullandığı hiç mühim değil; sorunsuzca iletişim kurmak için birebir.
Overcast:
Adından da tahmin edeceğiniz podcast uygulaması. Yüzlerce podcast yayınına ulaşabileceğiniz uygulamada liste yapma ve uygulamadan ayrılmadan çevrimiçi veya çevrimdışı dinleme şansına sahipsiniz.
TapTalk:
Kişilerin profil resimlerine dokunarak fotoğraf ve video paylaşabileceğiniz TapTalk, kullanabileceğiniz uygulamalar arasında.
Paper:
Facebook haber akışınızdan önem arz eden bağlantı ve bilgileri alarak gözünüze daha hoş gelecek şekilde gösteren Paper’ın Apple’dan birçok ödül aldığını da belirtelim.
WiFi Finder:
Kablosuz ağ bağlantısına ihtiyaç duyduğunuzda en büyük yardımcınız olacak. Civardaki bağlanılabilir ağları görmek için güzel uygulama.
WordPress:
Siteniz hakkında her şeyi kolaylıkla yönetmenize izin veren WordPress mobil uygulaması hem WordPress.com siteleri hem de WordPress tabanlı sitelerde sorunsuz çalışıyor.
SlideShare:
SlideShare sunumlarınızı mobil cihazınızdan görüntüleme ve organize etmenizi sağlıyor. Sunumları saklama seçeneği sunması internet bağlantısının olmadığı durumda sunumları görüntülemek açısından güzel.
Quora:
Hemen her konuda sorunun yer aldığı uygulamada kullanıcıların yanıtını en çok merak ettiği sorulardan yola çıkarak o konu hakkında içerik üretilmesini çalışma arkadaşlarınızdan isteyebilirsiniz.
Ve büyük sosyal medya kanallarının tüm uygulamaları:
Facebook:
Twitter:
LinkedIn:
Google+:
Instagram:
Pinterest:
Snapchat:
WhatsApp:
Vine:
Tumblr: