Sony Xperia 1 VI Özellikleri ve Fiyatı

17 Mayıs’ta tanıtımı yapılacak Sony’in amiral gemisi telefonu Xperia 1 VI özellikleri neler? İşte tüm detaylarıyla Sony Xperia 1 VI özellikleri ve fiyatı!

Japonyalı teknoloji şirketi Sony, uzun zamandır hepimizin bildiği üzere akıllı telefon pazarında çok ön planda değildi. Ancak bu alanda tekrar eski günlerine dönmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda yakın bir zamanda Xperia 1 VI modelini piyasaya sunacak.

Biz de bu rehberde Sony Xperia 1 VI özellikleri ve fiyatı hakkında bilgi vereceğiz.

Sony Xperia XZ Premium Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi
MOBİL

Sony Xperia XZ Premium Özellikleri, Fiyatı, Çıkış Tarihi

Sony Xperia XZ Premium'un fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri kesinleşti. İşte o detayların tamamı:

Sony Xperia 1 VI Özellikleri

Zackbuks’un Sony Xperia 1 VI modeliyle ilgili sızdırdığı özelliklere bakıldığında genel görüş kameraları çok dikkat çekiyor. Cihazın arkasında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Ana kamera, 48 megapiksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. “Mobil cihazlar için Exmor T” CMOS sensörüyle kullanıcılarına sunulacak. Cihaz aynı zamanda 2x optik zum kameradan oluşuyor. Cihazın telefoto kamerası, 7x’e kadar optik yakınlaştırma yapabilecek. Aynı zamanda ultra geniş açılı lensten de oluşuyor.

Cihazın kamera yazılımı da dikkat çekecek özelliklere sahip diyebiliriz. Sony’in Alpha serisi kameralarındaki gibi yeni kamera uygulamasıyla kullanıcılarıyla buluşacak. Özellikle “insan pozu tahmin teknoloji” çok dikkat çekecek. Böylelikle yüzler belirsiz ve nesneler başka dönük olduğunda dahi odak neyse o tam olarak belirlenebilecek. “Video Oluşturucu” uygulamasıyla da videolar daha kolay oluşturulabilecek.

Sony Xperia 1 VI’ın arka paneli, mat yüzeyli cam şeklinde tasarlanmış. Ön kısımdaysa 1.5 kat parlak ve 120 Hz yenileme hızından oluşan OLED panel yer alıyor. Ekran boyutuysa 19,5:9 oranında olacak. Bu oranla cihaz ekranının diğer modele kıyasla geniş ve kısa olduğu söylenilebilir.

Sony Xperia 1VI, Snapdragon 8 Gen 3’ten gücünü alacak. Kablosuz şarj destekli ve 5000 mAh büyüklüğünde bir pilden oluşacak. Sızıntılara göre cihaz, buhar odası soğutma sistemiyle piyasaya sunulacak. Bu özellikte cihazın oyun performansını çok yükseltecek.

Zackbuks sızıntısında belirttiğine göre cihaz sahipleri, bir senelik ücretsiz Sony Pictures film yayını almaya hak kazanacak.

Sony Xperia 1 VI Fiyatı

Sony Xperia 1 VI büyük ihtimalle yüksek performanslı ses çipiyle piyasaya çıkacak. Böylelikle net ve dinamik sesler aktarabilecek. Aynı zamanda LDAC desteği sunması da bekleniyor. Hi Res wireless, 3.5 mm kulaklık çıkışı, Hi Res audio ve 360 Reality audio özelliklerine de sahip olacağı belirtiliyor.

İlk Tayvan’da piyasaya çıkacak olan cihaz satışa 1224 dolar yani 39.533,49 TL’den sunulacak.