Şirket İçi Mesajlaşmalar için Hangi Uygulamayı Tercih Etmelisiniz?

Şirket içi mesajlaşmalar için hangi uygulamaları tercih etmek gerekiyor? Bu yazıda ekip üyelerinin iletişim kurabilmesini sağlayan uygulamaları sıraladık.

Anıl Özünaldım -

Şirket içi mesajlaşmalar için kullanılabilecek uygulamalar, çalışanların ekip arkadaşlarıyla pratik şekilde iletişim kurabilmesine ve böylelikle bir proje üzerinde çalışabilmesine imkân tanıyor. Peki, iş alanında iletişim için hangi hizmetler tecih edilmeli? Bu yazıda birbirinden başarılı hizmetlerin yer aldığı bir liste hazırladık.  

Anlık mesajlaşma uygulaması denildiğinde çoğu kişinin aklına ilk olarak WhatsApp Messenger, Facebook Messenger ve Telegram gibi hizmetler gelir. Bu uygulamalar her ne kadar çok başarılı olsa da ekip içerisinde iletişim için pek kullanışlı değildir.

Şirket İçi Mesajlaşmalar İçin Kullanılabilecek Uygulamalar

Yukarıda ekip arkadaşlarınız ile iletişim kurabilmenize olanak tanıyan çeşitli uygulamalar bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. Ayrıca en güvenli mesajlaşma uygulamaları listesine de göz atabilirsiniz.

Microsoft Teams

Microsoft Teams, kurumsal şirketler için tasarlanmıştır ve kullanımı diğer uygulamalara göre biraz karışıktır. Ücretsiz olarak sohbet ve arama gerçekleştirerek ekibiniz ile sürekli iletişim halinde olabilirsiniz. Görüntülü arama desteğine sahip olan Microsoft Teams, ekibiniz ile birlikte görüntülü olarak toplantı yapabilmenizi sağlar.

Microsoft Teams, her ekip üyesine 2 GB dosya depolama imkânı sunuyor. Kayıt olma zorunluluğu bulunan Microsoft Teams’in belki de en büyük artısı, Word, Excel, PowerPoint ve OneNote dahil olmak üzere Office uygulamaları ile entegrasyon desteğine sahip olmasıdır.

Platform desteği: Windows, Mac, Android ve iOS

Slack

Ekip üyeleri ile birlikte sohbet edebilme, video veya resim gönderebilme ve dosya gönderme gibi işlemleri yapabilmenize olanak sağlar. Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Slack’te hızlı bir şekilde açtığınız mesajlaşma kanalına ekip üyelerini hızlı bir şekilde ekleyebilirsiniz. Her proje için farklı bir mesajlaşma kanalı açabilir ve böylece projelerin karışmasını önleyebilirsiniz.

Slack üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde ekibiniz ile her daim iletişim hâlinde olabilir ve projeniz üzerinde rahat ve düzenli bir şekilde çalışabilirsiniz. Slack’i kullanmaya başlamadan önce ilk olarak kayıt işlemini gerçekleştirmeniz ve hemen ardından ekip üyelerinizi mesajlaşma kanalınıza davet etmeniz gerekiyor.

Platform desteği: Windows, Mac, Android, Linux ve iOS

Skype

Kullanımı oldukça kolay olan Skype, başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Kayıt olma zorunluluğu bulunan Skype, ekip üyelerinin istediği zaman istediği yerden iletişim kurabilmesini mümkün hale getiriyor. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan Skype’ta sesli ve HD çözünürlüğünde görüntülü arama desteği bulunuyor.

Skype üzerinden 50 kişiye kadar görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Skype, ekip çalışmaları için biçilmiş bir kaftan olan ekran paylaşımı özelliğine sahip. Skype, ekran paylaşımı özelliği sayesinde ekip üyeleriniz ile cihazınızın ekranını paylaşabilirsiniz.

Ekranın paylaşılmasına imkân tanıyan özellik, bir proje üzerinde çalışırken oldukça kullanışlıdır. Uçtan uca şifreme desteğine sahip olan Skype, çağrı kaydı ve alt yazı desteğine sahip.

Platform desteği: Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Xbox ve Amazon Echo

Discord

Yıllardır popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza atan Discord'da çalışanların ekip arkadaşlarıyla kolayca iletişim kurabilmesine imkân tanıyan kanal özelliği bulunuyor. Sunucuzda ihtiyacınıza göre çeşitli kanallar oluşturabilirsiniz. Hem bu kanallar üzerinden hem de özel olarak bire bir iletişim kurma olanağına sahipsiniz. 

Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü görüşme özelliğini içeren hizmette ekran paylaşma özelliği mevcut. Bu işlev, özellikle bir proje üzerinde çalışırken oldukça kullanışlıdır. Modern arayüze sayesinde kolay kullanım imkânı sunan uygulama bot desteğine de sahip.

Sunucuya botların nasıl ekleneceğini merak ediyorsanız Discord'da bot ekleme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Platform desteği: Windows, Linıx, Mac, Web, Android ve iOS

Brosix

Çalışanların ekip arkadaşları ile güvenli bir şekilde iletişim kurabilmesine olanak tanıyan Brosix, iş dünyası için kullanışlı özelliklere sahip. Uygulama üzerinden mesaj gönderebilir, sesli ve görüntülü arama yapabilir, ekranınızı paylaşabilir, dosya gönderebilir ve daha birçok işlem yapabilirsiniz.

Hizmette ayrıca birden fazla ekip üyesinin iletişim kurabildiği sohbet odaları mevcut. Başarılı bir arayüze sahip olan Brosix uygulamasında kişi listenizde yer alan kişilere bir duyuru yapabilmenize olanak tanıyor.

Platform desteği: Windows, Mac, Linux, Web, Android ve iOS

Ryver

Ryver, ekip arkadaşlarının birbirleriyle iletişim kurabilmesini ve iş birliği yapabilmesini sağlıyor. Mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü arama desteğine sahip olan uygulamada cihazınızın ekranını paylaşabilme imkânına da sahipsiniz. Görev yönetimi için kullanışlı özellikleri içeren uygulamada ekibinizdeki kişilere çeşitli görevler verebilirsiniz.

Platform desteği: macOS, Windows, Android ve iOS

Troop Messenger

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Troop Messenger, kolay kullanım sunuyor. Hem bire bir hem de grup sohbetini destekleyen hizmette iletişimi güvenli hâle getiren uçtan uca şifreleme desteği bulunuyor. Ekibizdeki kişiler ile dosya paylaşabilmenizi sağlayan uygulamada kurumsal düzeyde iş birliği özellikleri yer alıyor.

Sesli ve görüntülü görüşme özelliğine sahip olan Troop Messenger'da ekran paylaşma işlevi mevcut. Çok faktörlü kimlik doğrulaması (MFA) desteğini içeren uygulamada okundu bilgilsi özelliği de bulunuyor.

Platform desteği: Windows, Linıx, Mac, Web, Android ve iOS

İnternet

Başarılı Markaların En Başarısız Ürünleri

Bu yazıda şirket içi mesajlaşmalar için kullanılabilecek uygulamalar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı uygulama hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR