Sınav Zamanı Kullanmanız Gereken 7 Android Uygulaması

Yılın bu zamanlarında yoğun bir sınav haftasına giren öğrenciler için hazırladığımız ve sınavlarında yararlı olacağını düşündüğümüz uygulamalara mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Volkan Yılmaz -

Yılın bu zamanlarında yoğun bir sınav haftasına giren öğrenciler için hazırladığımız ve sınavlarında yararlı olacağını düşündüğümüz uygulamalara mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Şu sıralar ülkemizdeki öğrencilerin büyük bir kısmı üniversite sınavlarına, geriye kalanlar ise üniversitede finallerine hazırlanmaktalar. Elbette bu zamanlarda yoğun bir çalışma programıyla baş edebilmek oldukça güç olsa gerek. Onlarca test ve konu birikmişken ve yardımcı kaynaklara ihtiyaç çoğalmışken bizler de öğrencileri düşünerek Android için en iyi uygulamaları derledik.

My Study Life

Eskiden ders programı, sınav tarihleri ya da ödevler için hatırlatıcı notlar hazırlar ve görebileceğimiz yerlerde tutmaya çalışırdık. Bunun daha modern hali olan My Study Life uygulaması ile takvime okul ile ilgili tüm hatırlatmaları ekleyebilir, bu sayede önemli tarih ve saatleri unutma gibi bir durumdan kurtulabilirsiniz.

Chegg

Ders çalışırken yardımcı kaynaklara başvurmak her öğrencinin ihtiyaç duyduğu bir konu. Çalıştığınız dersi daha iyi kavrayabilmek, farklı kaynaklardan aldığınız bilgilerle fark yaratabilmek bu kaynaklar sayesinde kolay olacaktır. Ancak yardımcı kitapların biraz tuzlu olması, öğrenciler için en büyük sıkıntıların başında gelmektedir. Chegg uygulaması da, ihtiyaç duyduğunuz kitabı arayıp çok uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz bir Android uygulaması. Kolay ve kullanışlı arayüzü sayesinde e-kitap formatındaki ders kitaplarını daha rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

StudyBlue

Çok eski bir öğretim şekli olan okuma fişinin modern versiyonu olan StudyBlue, çeşitli flashcard setleri oluşturarak kendinizi test etmenize olanak sağlıyor. Kendi oluşturacağınız quizler dışında, diğer kullanıcıların oluşturmuş olduğu setleri de görebilir ve bu sayede tekrar etme ve alıştırma yapmanın en kolay yolundan faydalanabilirsiniz.

Formulae Helper

Matematik formüllerinin fazlalığı, bu dersten nefret etmek için en büyük sebep diye düşünenlerdenim. Tüm formülleri akılda tutabilmek bazı durumlarda imkansız olduğundan, mutlaka yardım aldığımız oluyor. Formulae Helper uygulaması da trigonometri, cebir, türev, integral, geometri ve analitik geometri konularına dair binlerce formülü sizlere sunarak, soruları çözmenizde büyük yardımcınız olacaktır diye düşünüyorum.

yHomework

Ders çalışırken çözdüğümüz sorularda mutlaka takıldığımız noktalar oluyor. Eğer evde çalışıyorsak, bu soruları başka bir zaman hocalarımıza sormak için es geçiyoruz, kimi zaman da unutup gidiyoruz. yHomework uygulaması da içerisinde x ve y bilinmeyenlerinin olduğu çeşitli soruları adım adım çözümleriyle birlikte göstererek, sınavlara hazırlanmanızda çok büyük yardımı dokunacaktır.

PhotoMath

Matematik sorularınızın fotoğrafını çekerek, çözmenizi sağlayan PhotoMath uygulaması, ders çalışırken takıldığınız noktalarda en büyük yardımcınız oluyor. El yazısıyla yazılmış soruları desteklemeyen ancak, kitaplarınızdaki soruların fotoğrafını çektiğinizde kolayca okuyabilen PhotoMath; aritmetik, kesirler, ondalık sayılar, lineer denklemler, logaritma konularındaki sorular için destek veriyor.

Malmath

İnternet bağlantısı olmadan çalışabilmesiyle büyük bir avantaj sağlayan Malmath uygulaması, Matematik sorularınızı kolayca çözebilmenize ve çözüm adımlarını inceleyebilmenize olanak sağlıyor. Cebir, denklemler, logaritma, trigonometri, limit, türev ve integral sorularını çözebilen uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Yeni Başlayanlar için Tüm Android Terimleri ve Anlamları

Android İçin En İyi 10 Otomasyon Uygulaması

Benzer İçerikler