Şifre Yöneticisi Kullanmanız için 5 Neden

Şifre yöneticisi kullanmak için çeşitli nedenler bulunuyor. Bu yazıda parola yöneticisi hizmetlerinin kullanıcılara sağladığı önemli avantajları açıkladık.

Anıl Özünaldım -

Günümüzde insanların dijital dünyada hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran pek çok şifre yöneticisi hizmeti bulunuyor. Peki, şifre yöneticisi kullanmak için nedenler neler? Bu yazıda çoğu kişi tarafından merak edilen soruyu yanıtlayacağız.

Her hesap için farklı bir şifre kullanmak hesap güvenliği açısından oldukça önemlidir fakat bu durum, hesapların şifrelerini hatırlama konusunda problem yaşanmasına yol açabilir. Tam da bu noktada şifre yöneticisi uygulamaları yardımınıza koşuyor.

Şifre yöneticisi uygulamaları, kullanıcılar için büyük kolaylık sağlar. Söz konusu hizmetler sayesinde zor şifreler oluşturabilir ve şifrelerinizi saklayabilirsiniz. Bu yazıda, şifre yöneticisi kullanmanız için 5 nedeni açıkladık.

Şifre Yöneticisi Kullanmak İçin Nedenler

Hesabınıza Giriş Yaparken Her Defasında Şifre Yazmanıza Gerek Yoktur

Bir hesap oluştururken zor şifre oluşturmak güvenlik açısından oldukça önemlidir ancak hesabınıza giriş yaparken her defasında şifre yazmak biraz zahmetli olabilir. Bu sebepten dolayı şifre yöneticisi uygulaması kullanarak şifrenizi kopyalayabilir ve hesabınıza giriş yaparken yapıştırabilirsiniz.

Kullanım deneyimini önemli ölçüde iyileştiren parola yöneticisi hizmetleri bu konuda oldukça kolaylık sağlar. Aynı işlemi kullanıcı isimleriniz için de yapabilirsiniz. Böylelikle zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Güvenli Şifre Oluşturabilirsiniz

Hesap güvenliği açısından aynı şifreyi asla birden fazla hesapta kullanmamalısınız. Çoğu şifre yöneticisi programı, kullanıcıların hesap oluştururken ihtiyaç duyulan karmaşık şifreler belirlemesine olanak sağlar. Bu sebepten dolayı bir parola yöneticisi kullanmak iyi bir seçenektir.

Şifrelerinizi Yedekleyebilirsiniz

Şifre yöneticileri, parolalarınızı düzenleyebilmenizi sağlar. Kullanımı oldukça kolay olan şifre yöneticisi uygulamaları, şifre veritabanlarını yedeklemenizi, dışa aktarmanızı ve içe aktarmanızı sağlar.

Örneğin bilgisayarınıza format atmak gerektiğinde veya yeni bir bilgisayar satın almak istediğinizde şifre veritabanını yedekleyebilirsiniz. Yedeklediğiniz şifre veritabanı sayesinde tüm şifrelerinize erişebilirsiniz.

Şifrelerinize Hızlı Şekilde Ulaşabilir ve Düzenleyebilirsiniz

Parola yöneticileri, şifrelerinizi bulmayı ve düzenlemeyi çok daha hızlı hale getiren şifre grupları oluşturmanıza olanak sağlar. Örneğin iş ve oyun için beş adet Google hesabınız bulunuyor. Google ile ilgili bütün şifrelerinizi saklamak için bir adet grup oluşturabilirsiniz. Bu durum, ihtiyacınız olan şifreyi bulmanızı oldukça kolaylaştırır.

Şifrelerinize Her Yerden Erişebilirsiniz 

Birçok şifre yöneticisi hizmeti birden fazla platformda yer alır. Bu durum, masaüstü bilgisayarınızda kullandığınız şifre yöneticisi uygulamasına, tabletiniz ve akıllı telefonunuz üzerinden de erişebileceğiniz anlamına gelir. Pek çok hizmet, bulut depolamaya olanak sağlar. Böylelikle oluşturduğunuz şifre veritabanını bulut hizmetine kaydedebilirsiniz.

Parola Yöneticisi Hizmetleri Listesi

LastPass

LastPass, internette yer alan hesaplarınıza ait tüm parolalarınızı tek yerden erişebilmenize imkân tanıyan bir hizmettir. Gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken hizmet sayesinde şifreyi yazmaya gerek kalmadan hesabınıza çok pratik bir şekilde erişebilirsiniz.

1Password

Kullanıcı dostu arayüz sayesinde kolay bir kullanım imkânı sunan 1Password'da parolalarınıza kolayca ulaşabilir, güçlü şifreler oluşturabilir, web sitelerine ve uygulamalara kolayca giriş yapabilirsiniz. Uygulamada ayrıca parmak izi özelliği de bulunuyor.

Dashlane

En popüler parola yöneticilerinden bir tanesi olan Dashlane'de cihazlar arasında kolayca senkronizasyon yapılabiliyor. Şifre oluşturma özelliğini içeren programın ücretli sürümünde çeşitli avantajlar sunuluyor. Şifrelerinize her yerden erişebilmenize olanak tanıyan uygulamada çevrim içi hizmetlere hızlı şekilde giriş yapılabilmesini sağlıyor.

Bitwarden

Açık kaynak kodlu bir parola yöneticisi olan Bitwarden Windows, macOS, Linux, iOS ve Android platformlarında kullanılabiliyor. Başarılı bir arayüze sahip olan hizmette ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm mevcut. Ücretli versiyonda 2FA ve acil erişim gibi çeşitli avantajlar mevcut.

Enpass Password Manager

Verileri açık kaynak SQLCIPHER motorunu kullanarak AES-256 bit ile şifreleyen ve bu sayede güvenli bir kullanım imkânı sunan Enpass Password Manager'da güçlü parola oluşturma, otomatik doldurma gibi çeşitli özellikler yer alıyor. Hizmette ayrıca koyu tema desteği de bulunuyor.

Bu yazıda şifre yöneticisi kullanmak için nedenleri açıkladık. Ayrıca tercih edilebilecek parola yöneticilerini sıraladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

İnternet

Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler

Ayrıca güçlü parola belirlemek için dikkat edilmesi gereken faktörleri merak ediyorsanız güçlü ve güvenli şifre nasıl oluşturulur sorusunu cevapladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR