Samsung Galaxy S7 Edge ve iPhone 6S Plus Karşılaştırması

Samsung'un bir süredir adını vermeden örtü altından gösterdiği yeni Galaxy ailesi nihayet resmi olarak tanıtıldı.

Can Erdil Şentürk -

Samsung'un bir süredir adını vermeden örtü altından gösterdiği yeni Galaxy ailesi nihayet resmi olarak tanıtıldı. Hatırlanacağı üzere Apple, iPhone telefonlarının Plus modellerini piyasaya sürerek büyük ekranlı telefon piyasasındaki rekabeti kızıştırmıştı. Apple'ın ürettiği en güçlü akıllı telefonlar olan bu modellerin karşısında Samsung'un Edge modelleri ve Note modelleri yer alıyor. Apple'ın son Plus model iPhone'u iPhone 6S Plus'ın artık yeni bir rakibi var: Samsung Galaxy S7 Edge.

Mobile World Congress 2016 sırasında Barselona'da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtılan Samsung Galaxy S7 Edge, önceki Edge versiyonları gibi yüksek donanım gücünü telefonun kenarlarına uzanan bütünleşik ekranla birleştiriyor.

Samsung Galaxy S7 Edge ve iPhone 6S Plus kendilerine has özelliklerle donatılmış olsalar da iki cihazın diğer donanımsal özelliklerini kıyaslayabilmemiz mümkün. Bütün bu donanımsal özellikleri aşağıdaki tablomuzda bir araya getirdik, tabloyu inceledikten sonra iki akıllı telefonun özelliklerine daha detaylı olarak göz atacağız: 

iPhone 6S Plus Samsung Galaxy S7 Edge
Boyutlar
158.2 x 77.9 x 7.3 mm 150.9 x 72.6 x 7.7 mm
Ağırlık
192 gr 157 g
Pil
2750 mAh çıkarılamaz batarya 3600 mAh çıkarılamaz batarya
Ekran
5.5" LED arka aydınlatmalı IPS ekran, 401 ppi piksel yoğunluğu, Full HD çözünürlük

5.5" Super AMOLED ekran, 534 ppi piksel yoğunluğu, 1440 x 2560 ekran çözünürlüğü

İşlemci

1.84 GHZ çift çekirdekli 64 Bit Apple A9 işlemci

Snapdragon 820 veya Exynos 8890
RAM
2 GB 4 GB
Depolama Alanı
16 - 64 - 128 GB dahili bellek seçenekleri, hafıza kartı desteği yok 32 - 64 GB dahili bellek seçenekleri, 200 GB'a kadar microSD kart desteği
Ön Kamera
5 megapiksel 5 megapiksel
Arka Kamera
12 megapiksel fotoğraf, maksimum 2160p (30 FPS) video kaydı, 1080p'de 120 FPS, 720p'de 240 FPS video kaydı 12 MP Dual Pixel kamera, maksimum 2160p (30 FPS) video kaydı, 1080p'de 60 FPS, 720p'de 120 FPS video kaydı
İşletim Sistemi
iOS 9 Android 6.0 Marshmallow
Bağlantı Türleri
Bluetooth 4.2, USB v2.0 Bluetooth 4.2, microUSB v2.0
WiFi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift bant, Wi-Fi Direct, hotspot Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift bant, Wi-Fi Direct, hotspot
Mobil Ağlar
GSM / 3G / 4G GSM / 3G / 4G
NFC Desteği
Mevcut (Sadece Apple Pay için) Mevcut
Grafik İşlemci
PowerVR GT7600 Adreno 530 veya Mali T880 MP12
Renk Seçenekleri
Gümüş, Altın, Uzay Grisi, Roze Altın Siyah, Beyaz, Altın, Gümüş

Tasarım

İki telefon aynı ekran boyutuna sahip olsa da Samsung Galaxy S7 Edge biraz daha düşük uzunluk ve genişliğe sahip; buna rağmen iPhone 6S Plus biraz daha ince.

Her iki telefonun kasası yuvarlatılmış köşelere sahipken, Samsung Galaxy S7 Edge kenarlara doğru uzanan eğimli ekranıyla fark yaratmakta. Bunun haricinde Samsung Galaxy S7 Edge, öncedeki Edge versiyonlarına göre tasarım anlamında çok büyük bir farklılık sunmuyor.

Samsung Galaxy S7 Edge ile iPhone 6S Plus arasında fark yaratan bir diğer özellik de IP68 sertifikası. Bu sertifikaya sahip olan Samsung Galaxy S7 Edge 1.5 metre derinlikteki suya 30 dakika boyunca dayanıyor, ayrıca toza da dayanıklı.

Samsung Galaxy S7 Edge'in siyah, beyaz, altın ve gümüş renklerini piyasada görebileceğiz. iPhone 6S Plus'ın ise gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın seçenekleri mevcut.

Performans

iPhone 6S Plus şu an için Apple'ın mobil cihazlarında kullandığı en güçlü işlemci olan 1.84 GHZ çift çekirdekli Apple A9 işlemciyi kullanıyor. Bu işlemcinin farklı benchmarklarda Exynox 7420'ye sahip Galaxy S6 Edge Plus'ın üstünde bir performans sergilediğine tanık olmuştuk. Bunun yanında bazı bencmarklarda da Samsung Galaxy S7 Edge Plus öne çıkıyordu.

Samsung Galaxy S7 Edge'de ise aradaki fark biraz daha belirginleşecek. Samsung iki farklı işlemci modeline sahip farklı Samsung Galaxy S7 Edge versiyonlarını piyasaya sürecek. Bu versiyonlar Snapdragon 820 ve kendi ürettiği Exynos 8890'ye sahip modeller olacak. Bu işlemcilerden Exynos 8890, 8 çekirdeğe sahip. Bu çekirdeklerden 4'ü 2.3 GHZ hızında çalışırken diğer 4'ü 1.6 GHZ hızında çalışıyor. Snapdragon 820'de ise 4 çekidek mevcut. Bu çekirdeklerden 2'si 2.15 GHZ, diğer 2'si ise 1.6 GHZ hızında çalışıyor. Samsung yeni Galaxy ailesinin bir önceki Galaxy ailesine göre genel hesaplamada yüzde 30, grafiksel hesaplamalarda yüzde 60 civarında yüksek performans sunduğunu iddia ediyor. İddia edilen bu performans artışının yarısı bile doğru olsa Samsung Galaxy S7 Edge, iPhone 6S Plus'ın önüne geçebilecek.

Her iki telefonun RAM miktarına baktığımızda Samsung Galaxy S7 Edge'in iPhone 6S Plus'ı RAM anlamında 2'ye katladığını görüyoruz. iOS işletim sistem daha verimli RAM kullanımına sahip olsa da hem artan miktar hem de Android 6.0 ile birlikte gelen daha verimli RAM kullanımı Samsung Galaxy S7 Edge'e avantaj kazandırıyor.

Eğer oyun oynamayı seviyorsanız Samsung Galaxy S7 Edge'in sahip olduğu Vulkan desteği dikkatinizi çekecektir. Bir 2 boyutlu uygulama geliştirme arayüzü olan Vulkan sayesinde oyunlar çok çekirdekli işlemcilerden daha iyi bir şekilde yararlanabiliyorlar. Bu da artan görsel kalite ve performans şeklinde oyunlara yansıyor. Vulkan hakkında detaylı bilgiye bu yazımızdan ulaşabilirsiniz:

Vulkan, DirectX 12'nin Katili ve Oyunların Yeni Geleceği OIabilecek mi?

Mobil

Galaxy S7, Vulkan ve Unreal Engine 4 Bir Arada Mucizeler Yaratıyor!

Ekran

Samsung Galaxy S7 Edge ve iPhone 6S Plus aynı ekran boyutuna sahip olsa da Samsung Galaxy S7 Edge'deki ekran daha yüksek çözünürlüğe ve daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip. Bu da daha detaylı ve daha net görüntüler görebilmemize olanak veriyor.

Samsung Galaxy S7 Edge'in ekranının güzel bir özelliği sürekli açık kalma özelliği. Bu özellik sayesinde telefon saat ve bildirimler gibi öğeleri ne zaman isterseniz tuş kilidini açmadan görebilmenize imkan veriyor.

Samsung Galaxy S7 Edge'in kenarlara doğru uzanan ekranının ne derece avantajlı olduğunu bu özelliklerden yararlanan uygulamalar belirliyor. iPhone 6S Plus ise klasik ekran yapısıyla bu potansiyele sahip değil.

Kamera

Samsung Galaxy S7'nin kamerası profesyonel kameralarda kullanılan Dual Pixel özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde piksellerin tümü odaklanma işinde kullanılabiliyor. Bu kamera kağıt üzerinde 12 MP çözünürlüğe sahip olsa da Dual Pixel özelliği çok daha net kareler yakalamanıza imkan tanıyor.

iPhone 6S Plus'ta da 12 MP bir kamera yer alıyor. Bu nedenle iki cihazın kamerası arasındaki kalite farkında Dual Pixel özelliği öne çıkıyor.

Video kayıt konusunda 2 cihazın yeteneklerini karşılaştırdığımızda ise iPhone 6S Plus'ın daha yüksek kare hızına sahip video çekebilme kabiliyetinin bu cihazı bir adım öne taşıdığını görüyoruz. iPhone 6S Plus, 1080p ve 720p çözünürlüklerde 1 saniyeye daha fazla kare sığdırabiliyor.

Batarya

Samsung Galaxy S7 Edge 3600 mAh kapasitesindeki bir pille birlikte geliyor. iPhone 6S Plus ise 2750 mAh kapasitesindeki bir pile sahip. Bu nedenle Samsung Galaxy S7 Edge biraz daha kalın bir tasarıma sahip.

Samsung Galaxy S7 Edge'in daha yüksek kapasiteli bir pile sahip olması bu telefonun iPhone 6S Plus karşısında net bir avantaj elde ettiği anlamına gelmiyor. Çünkü daha yüksek çözünürlük, daha fazla piksel yoğunluğu, sürekli açık kalan ekran Samsung Galaxy S7 Edge'in pil ömrünün yüksek olmasının önüne geçiyor. İki telefonun bu farktan ötürü yakın bir pil ömrüne sahip olacağı söylenebilir.

Samsung Galaxy S7 Edge'in ve iPhone 6S Plus'ın batarya anlamındaki en büyük farklarından birisi de Samsung Galaxy S7 Edge'in hızlı şarj özelliğine sahip olması. Bu sayede Samsung Galaxy S7 Edge daha kısa şarj olma süresine sahip oluyor.

Samsung Galaxy S7 Edge ve iPhone 6S'in bataryaları çıkartılamaz batarya şeklinde.

Depolama

Samsung Galaxy S7 Edge'in depolama anlamında iPhone 6S Plus'a göre önemli avantajları mevcut. Bu avantajların en büyüğü microSD kart desteği. Samsung Galaxy S7 Edge'de microSD hafıza kartları kullanarak 200 GB'a kadar ek depolama alanı elde edebilmeniz mümkün. 

Dahili depolama alanlarına göz attığımızda 16 GB'lık Samsung Galaxy S7 Edge modelinin olmadığını; fakat 16 GB iPhone 6S Plus modelinin piyasada bulunabildiğini görebiliyoruz. Bunun yanında iPhone 6S Plus'ın 32 GB modelinin üretilmediğini, Samsung Galaxy S7 Edge'in 32 GB modelinin satışa sunulduğunu görebiliyoruz. Samsung Galaxy S7 Edge'in 128 GB'lık modeli de bulunmuyor. Buna rağmen microSD kart desteği bu açığı kapatıyor.

Ek Özellikler

Eğer oyun oynamayı seviyorsanız ve mobil cihazınız üzerinde uzun oyun seansları gerçekleştiriyorsanız Samsung Galaxy S7 Edge'in sıvı soğutma özelliği dikkatinizi çekecektir. Bu özellik sayesinde Samsung Galaxy S7 Edge'in uzun süre oyun oynadığınızda ısınma problemi yaşatmaması hedefleniyor. iPhone 6S Plus ise standart soğutma yöntemlerini kullanıyor.

Apple bir süredir 3D Touch özelliğini öne çıkarmaya çalışıyordu. iPhone 6S ve 6S Plus'ta yer alan bu özellik Galaxy S7 ailesiyle birlikte Android cihazlara da taşınıyor. Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge baskıya duyarlı bir dokunmatik ekranla birlikte geliyor. İki cihazın benzer bir diğer yönü de parmak izi sensörü.

Siri'nin iPhone 6S Plus'ın yazılımsal bir avantajı olduğu söylenebilir. Bu özellikten ne derece verimli bir şekilde yararlanılabildiği farklı bir tartışma konusu olsa da ortada tıpkı Samsung Galaxy S7 Edge'de yer alan kenarlara uzanan ekran gibi potansiyele sahip olan bir özellik bulunmakta.

Samsung Galaxy S7 Edge'in kablosuz şarj ve hızlı şarj özelliklerine de sahip olması da bir başka artı yön.

Fiyat

Samsung Galaxy S7 Edge'in Türkiye satış fiyatı henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat yurt dışı satış fiyatı daha önceden internete sızdırılmıştı ve sızdırılan bu fiyatlar doğru çıktı. Samsung Galaxy S7 Edge'in 32 GB modeli yurt dışında 800 € civarında bir fiyatla satışa sunulacak. Ülkemizde vergiler de dahil edilip Türk Lirası'na çevrildiğinde bu fiyat çok daha yüksek.

iPhone 6S Plus'ın 16 GB'lık modeli ise ülkemizde 3.200 TL civarında satış fiyatına sahip.

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S6 Karşılaştırması

İşte Devlerin Savaşı, LG G5 ve Samsung Galaxy S7 Karşılaştırması

Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge Karşılaştırması

Benzer İçerikler