Android mobil cihazlara tam özgürlük sunan root işlemi aynı zamanda garanti kapsamında olan Android telefon ve tabletlerin garantilerini de iptal ediyor. Fakat tecrübeli ellerde yapılan root işlemlerinden sonra Android cihazlarınız ile normalde yapamayacağınız pek çok ilgnç işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Biz de sizler için root atmadan Android cihazınıza yaptırabileceğiniz 5 ilginç işlem listesi hazırlayarak, sizleri şaşırtmaya çalıştık.
Android 5.0 Lollipop'un gelmesi ile birlikte rootsuz yapılamayan bazı işlemleri root olmadan da yapılmaya başlanmıştı. Fakat bazı işlemler hala root atmadan yapamadıklarınız listesinde yer alıyor. Rootlama işlemi biraz zahmetli ve biraz komplike bir işlem olması nedeniyle normal Android kullanıcılarının pek bulaşmaması öneriliyor. Fakat son zamanlarda çıkan basit ve bir kaç adımda rootlama uygulamaları sayesinde pek çok kullanıcı kolayca rootlama işlemini Android telefon ve tabletlerini uygulayabiliyor.
Kimi kullanıcılar bir oyunda hile yapabilmek için rootlama ihtiyacı duyarken, kimileri rootlama olmadan açamadığı bir uygulamayı çalıştırmak için rootlama gerçekleştirebiliyor. Android işletim sistemini tamamen özgür bırakan root işlemi, zaten yeterince özgür olan Android işletim sistemi üzerinde neredeyse her şeyi yapabilme şansı tanıyor. Fakat yine de özellikle yeni satın aldığınız ve garantisi devam eden cihazlar için kesinlikle önerilen bir işlem olmadığını hatırlatmakta fayda var. Çünkü rootlama yapıldıktan sonra cihazınızın başına bir şey gelirse kesinlikle serviste garanti kapsamına girmiyor. Bu nedenle sadece eski cihazlarınıza gönüllü olarak rootlama yapmanızı tavsiye ediyorum. Fakat konu hakkında yeterli tecrübeye sahipseniz ve ne yaptığınızdan eminseniz, rootlama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Gelelim sizler için hazırladığımız root atmadan Android cihazınıza yaptırabileceğiniz 5 ilginç işleme. Seçtiğimiz ilginç ama yararlı ve kullanışlı işlemlerin her birini yapabilmek için birer uygulamaya ihtiyaç duyacaksınız. Bu uygulamaları da açıklamalarının altından indirerek istediklerinizi hemen uygulamaya geçirebilirsiniz.
Root Atmadan Android Cihazınıza Yaptırabileceğiniz 5 İlginç İşlem:
- Aramaları Kaydetme
- Android Cihazınıza Linux Yükleme
- Led Flaşını Kalp Hızı Takibi İçin Kullanma
- Samsung Galaxy S6 Edge'de Olduğu Gibi Kenar Işıklandırması Kullanma
- Yön Tuşlarını Uygulama Açabileceğiniz Kısayollar Olarak Kullanma
Yukarıda yer alan 5 ilginç Android işlemini nasıl yapabileceğiniz aşağıda daha detaylı bulabilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirebileceğiniz uygulamaları da açıklamalarının altından hemen Android telefon ve tabletlerinize indirmeniz mümkün.
Arama Kaydetme
Android telefonlarınız üzerinde yapacağınız telefon görüğşmelerini kaydetmek için kullanabileceğiniz pek çok uygulama root atmanızı gerektiriyor. Fakat bu uygulamalar arasında bazıları rootlama olmadan da aramaları kaydedebiliyor. Bunlardan bir tanesi olan Automatic Call Recorder kendi kategorisinde en iyi uygulamalardan bir tanesi diyebilirim.
Hem ücretsiz olan hem de son derece basit kullanıma sahip olan Automatic Call Recorder sayesinde Android telefonlarınızı rootlamadan arama kaydetme işlemini kolayca yapabiliyorsunuz. Eğer uygulama size karışık gelirse, ki geleceğini sanmıyorum ama daha önceden hazırlamış olduğum ve uygulamanın kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler içeren Android Cihazlarda Telefon Konuşmaları Nasıl Kaydedilir? bloğumuza göz atabilirsiniz.
Android Cihazlara Linux İşletim Sistemi Yükleme
Android telefon ve tabletlerinizi Linux işletim sistemi yüklü olan bir bilgisayara dönüştürmek istiyorsanız yararlanabileceğiniz ücretsiz uygulamanın adı Debian noroot.
Debian noroot uygulamasının adından da çok net anlayacağınız üzere Linux yükleme işlemi için Android cihazınızı rootlamanıza gerek yok. Linux'u Android cihaz üzerine kurmak olarak düşündüğünüzde belki çok karışık ya da zor bir işlem olarak gözükmesine rağmen aslında uygulama ile son derece basir bir işlem olarak gerçekleşiyor. Fakat yine de bu tür bir işlem yapabilmek için yada uygulama ile Linux kullanabilmek için belirli bir seviyede bilgi sahibi olmanız daha yararlı olacaktır.
Linux'un Debian versiyonunu Android mobil cihazlarınıza ücretsiz olarak kuran uygulama sayesinde Debian uygulamalarını çalıştırmanızı sağlıyor. Yine yararlı olabilecek fakat ilginç işlemlerden bir tanesi olan Linux yükleme için Debian noroot uygulamasını aşağıdaki bağlantı adresini kullanarak ücretsiz indirebilirsiniz.
Kalp Hızınızı LED Flaşı ile Ölçün
Kalp hızı takibi için Android cihazlarınıza rootlama işlemi yapsanız bile fayda etmeyebiliyor. Eğer cihazınızın standart olarak içerisinde yüklü olan bir uygulama ya da servis bulunmuyorsa kalp hızı takibi yapamıyorsunuz.
Kalp ritmi gösterimi yapan uygulamalar derinizin altındaki renk değişimlerini bir ışık yardımıyla takip ederek geçen kanı görüyor. Bu sayede kalp atışı hızınızı takip edebilen standart yazılımlar yerine Instant Heart Rate gibi doğru bir uygulama kullanarak, cihazınızın LED flaş ışığı ile kalp atış hızınızı görebiliyorsunuz.
Herhangi bir rootlama işlemi gerektirmeyen uygulama oldukça basit şekilde çalışıyor ve kalp atış hızınızı dilediğiniz zaman görebilmenizi sağlıyor.
Samsung Galaxy S6 Edge'de Olduğu Gibi Kenar Işıklandırmaları Kullanın
Samsung'un amiral gemisi olan Galaxy S6 Edge modelinin ekran kenarları eğimli olduğu için kenar ışıklandırmaları bulunuyor. Bu özelliği ile çok fazla ön plana çıkan Galaxy S6 Edge gibi kenar ışıklandırmalı görselleri diğer Android cihazlara sahipseniz kullanamayacak olmanıza rağmen, ekran kenarlarında ışıklandırma sağlayan bildirim uygulaması kullanabiliyorsunuz.
Root atmadan gelen bildirimleri kenar ışıklandırmaları ile kişiselleştirebilmeniz için gereken uygulama ise Edge Color Notifications.
Ücretsiz olarak sunulan uygulama elbette Samsung Galaxy S6 Edge modelinin kenar ışıklandırma ve görselleri kadar yüksek kaliteli değil. Fakat bu şekilde bir değişiklik yaparak Android telefon ve tabletlerine farklılık katmak isteyen kullanıcıların hoşuna gidebileceğiniz düşündüşüm ilginç bir özellik.
Ana Sayfa Tuşlarını Uygulama Kısayolu Olarak Kullanma
Android telefon ve tabletlerin en belirgin özelliklerinin arasında bulunan ekran üzerindeki tuşlar ile istediğiniz uygulamalara kolayca ve oldukça hızlı şekilde erişebileceğinizi biliyor muydunuz? eğer bilmiyorsanız şimdi öğrendiğiniz ve bu işlemi yapabilmeniz için gereken Home2 Shortcut uygulamasını yüklemeniz yeterli.
Android ana sayfa tuşu, geri tuşu, menü tuşu ve kamera tuşunu kendiniz belirleyeceğiniz uygulamalara giriş için kullanmanızı mümkün kılan uygulama hem ufak hem de basit yapılı fakat bir o kadar da kullanışlı bir uygulama. Tuşların fonksiyonlarını değiştiriyor olmanıza rağmen herhangi bir rootlama işlemi istemeyen bu uygulama sayesinde en sık kullandığınız uygulamalara çok daha rahat ve hızlı bir şekilde erişebilme lüksü sunuyor.
Eğer Android mobil cihazlarınızın ana sayfası üzerinde hızlı açmanız gereken uygulamalar için yeterli yer yoksa, Home2 Shortcut uygulaması ile çok daha fazla uygulamayı çok daha hızlı açabilirsiniz.
YORUMLAR