Kryo 64 bit CPU, Adreno 530 grafik işlem birimi, Hexagon 680 DSP yonga ve X12 Cat 10 LTE modem ile güçlendirilmiş tüm bu kaosa rağmen çok az batarya tüketen ilk 14nm FinFET LPP mimariye sahip Snapdragon 820, sonunda tanıtıldı. Şimdi tabi böyle son derece keskin bir CPU mimarisi paragrafıyla yazıya başlayınca insan biraz “ne oluyoruz” oluyor değil mi? Ama Snapdragon 820gerçekten “ne oluyoruz” dedirtecek bir yonga seti.
Qualcomm günümüzde daha fazla özelliği bünyesinde barındırmak için geliştirilen mobil cihazların, bu hizmetleri daha performanslı verebilmesi için özel olarak geliştirilen bir yonga. Snapdragon 820 daha fazla bellek alanı, sanal gerçeklik grafik desteği, az batarya tüketimi, hızlı bağlantı gibi birçok avantaj sunuyor. Qualcomm Snapdragon 820 yeni nesil tüm akıllı telefonlarda bulunacak. Bu özellikler tüketici tarafından tercih edilebilir, önemli seçenekler. Akıllı telefonların biraz daha pahalı olmasına hazırsanız tabii. İşte Qualcomm Snapdragon’dan 9 süper özellik.
Deli Download hızı
Snapdragon 820’nin teni X12 LTE Modem mimarisi indirme hızını 600Mbps’ye kadar çıkarabiliyor. Bu hızla bir film indirmek zorunda kalmıyor, doğrudan seyredebiliyorsunuz. Biliyorum, biliyorum “nerde bizde o hız, yok ki öyle bir servis” diyorsunuz. Ama unutmayın 4.5G geliyor.
Görüntü kalitesi
4K çözünürlük destekleyen ilk Qualcomm yongası Snapdragon 820 değil elbette. Ancak bu yonga yüzde 300 oranında daha fazla gerçek renk, daha net ve keskin resim kalitesi gibi hoşumuza gidecek özellikler taşıyor.
Uçuk ses kalitesi
Snapdragon 820 yongası 3D stereo ses kalitesi sunuyor. Bu özelliği akıllı cihazlarımızda artık surround kulaklıklar kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Bu ses sistemiyle Star Wars falan izlediğinizi düşünsenize.
3D sanal gerçeklik
Snapdragon 820 Immersive VR adını verdiği sanal gerçeklik desteğini 3 önemli öğenin bir araya gelmesiyle sunabiliyor. Yani bu 3D kavramında ses kalitesi, görüntü kalitesi ve etkileşim kalitesinden bahsediyor.
Gelişmiş görüntü teknolojisi
Snapdragon 820 “Heterogeneous Signal Processing” adını verdiği yeni (HSP) teknolojisiyle HDR’ın aksine görüntüleri bloklara bölerek ayrı ayrı işliyor. Böylelikle daha doğal, net ve doğru ışık ayarlarıyla sunuyor. Qualcomm bu teknolojinin “ayna gibi” görüntü verdiğinin altını çiziyor. HSP teknolojisi bir insan mı, bitki mi, yoksa doğa manzarası mı çektiğinizi biliyor ve ona göre görüntüyü ona göre işleyebiliyor.
Az ışıkla daha iyi fotoğraf kalitesi
Snapdragon 820 yongası her hangi bir DSLR fotoğraf makinesinin sensörü kadar güçlü bir alt yapıya da sahip. Qualcomm düşük ışıkta fotoğraflarda gren ya da bulanma gibi sıkıntıların tamamen ortadan kalktığını iddia ediyor. Kısaca “flaşlara veda” diyoruz.
Daha uzun batarya ömrü
Snapdragon 820 en ağır şartlar altında bile yüzde 30 daha fazla batarya ömrü vaat eden bir yonga. Qualcomm’a göre bu da bir devrim. CPU, GPU, DSP ve modem işlevselliğini kendi bünyesinde topladığı için bataryayı da dengeli kullanıyor. Bunun yanı sıra Snapdragon 820 yongası Qualcomm Quick Charge 3.0 teknolojisini de destekliyor.
Çok fazla ısınmayacak
Snapdragon 820 halefi 810’un yaşadığı ısınma sorununu ders almış olacak ki, kullanıcılarını “serin” akıllı cihazlara kavuşturacağını söylüyor. Isınmayan bir telefonun da daha az batarya harcadığını düşünürsek bu kulağa hiç de fena gelmiyor.
Qualcomm Snapdragon 820 Hexagon 680 Mobil Yaşamı Değiştirecek
Samsung, Yeni Galaxy S7 Serisi İçin Snapdragon 820 İşlemcide Israrcı