PowerPoint’te Dikte Özelliği Nasıl Kullanılır?

PowerPoint’te dikte özelliği ile yüksek kalitede içerikler oluşturulabilir. Peki, PowerPoint dikte özelliği nedir? İşte detaylar!

Ayşin Demirer -

PowerPoint’te dikte özelliği kullanılarak konuşma metne dönüştürülerek içerikler hazırlanabilir. Slayt notları ve sunu yer tutucuları içerisine kolay, hızlı şekilde dikte özelliği sayesinde içerikler eklenebilir.

Biz de bu rehberde profesyonel sunumlar oluşturabileceğiniz PowerPoint dikte etme özelliği hakkında bilgi vereceğiz.

nasıl yapılır

PowerPoint Video Ekleme Nasıl Yapılır?

Windows Üzerinden PowerPoint’te Dikte Etme

PowerPoint bir arama motorunda kullanılıyorsa dikte etme özelliği için aşağıdaki adımlar takip edilmeli;

Web Üzerinden PowerPoint’te Dikte Etme

PowerPoint’te dikte etme özelliği, web üzerinde şu şekilde gerçekleşir;

PowerPoint Sunumu Oluşturma

PowerPoint ile sunum dosyası oluşturmak için öncelikle PowerPoint’i açınız. Akabinde kontrol panelinin olduğu sol kısımdan “Yeni” öge seçilir.

Hazır tasarım kullanımı için şablonlardan herhangi biri seçilir. Sıfırdan sunum oluşturmak için “Boş Sunum” seçilir. PowerPoint kullanımına dair herhangi bir ipucunun görüntülenmesi içinde önce “Tur At” ve sonrasında “Oluştur” seçilir. Sol kısımdaki küçük resimlerin üzerinden yeni slaytta takip etmek istenilen slayt seçimi yapılır.

“Ana Sayfa” sekmesinden “Slaytlar” kısmında “Yeni Slayt” seçilir. “Slaytlar” kısmından “Düzen” butonuna tıklanır. Tüm bu noktaların ardından PowerPoint’te dikte etme işlemi yapılabilir. PowerPoint’te dikte işleminin sonrasında metinler slaytlarda yer alır.

Benzer İçerikler

YORUMLAR