Plajda Telefonunuzu Sıcaktan Korumanın En Etkili Yolları

Kumsalda, sahilde cep telefonunuzun fazla ısınmasından şikayetçiyseniz bu önerileri dikkate alın. İşte cep telefonunu sıcaktan korumanın yolları!

Yaz sıcaklarının etkisiyle her yıl çok sayıda telefon miyadını dolduruyor. Sıcağın etkisine maruz kalan cihazların aşırı derecede ısınması sonucunda cihazda kapanıp açılma, donma, kararma, yavaşlama, patlama gibi sorunlar baş gösterebiliyor.

Peki, günün hiçbir anında elimizden düşürmediğimiz bu telefonları plajda güneşten nasıl koruyacağız? Daha fazla ısınmaması için alabileceğimiz önlemler neler? Gelin, cep telefonunun yazın ısınmasını önlemek için neler yapabileceğinize birlikte bakalım.

Razer Telefon Soğutucu Fan Geliştirdi
MOBİL

Razer Telefon Soğutucu Fan Geliştirdi

Razer telefon soğutucu fan piyasaya sürdü. RGB aydınlatma desteğine sahip olan fanın iki adet sürümü bulunuyor. İşte özellikleri ve fiyatıyla dikkat çeken ürün!

Cep Telefonu Güneşten Nasıl Korunur?

Uzmanlar cep telefonunuzun uzun ömürlü olabilmesi için direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaması gerektiğini sık sık vurguluyor. Plajdayken telefonunuzu şezlongun veya sehpanın üstüne bıraktığınızda güneş ısınları kolay bir şekilde cihazınıza ulaşıp ısınmasına neden olabiliyor.

Bazı kullanıcılar telefonlarını plaj çantasının derinliklerine saklarken bazıları ise telefonu havluya sarıp o şekilde çantaya koymayı tercih ediyor.

Peki, işinizi sağlama almak için alabileceğiniz diğer tedbirler neler? İşte, telefonunuzu güneşten korumak için uygulayabileceğiniz bazı pratik fikirler:

Telefon Şemsiyesi Kullanın

Güneşin altında telefonunuzu kullanırken iki temel sorunla karşılaşıyor olmalısınız. Bunlardan biri cihazın ısınması diğeri ise aşırı parlaklık nedeniyle ekranın tam olarak görülememesi. İşte, bu tarz mini şemsiyeler ve şemsiyeli standlar bu anlamda işinizi kolaylaştırıyor.

Telefonu kullanırken küçük de olsa bir gölge oluşturma imkânı sağlıyor.

Yorucu Uygulamaları Kapatın

Telefonun ısınmasının başlıca nedenlerinden birisi kullandığınız uygulamalar, grafikler ve işlemcinin sürekli aktif bir şekilde çalışarak telefonu ısıtmasıdır. Bunun üstüne bir de güneş ışığı eklenince telefonunuz iyice ısınır ve bu durum tehlikeli bir hal almaya başlar.

Telefonun iyice ısınmasını engellemek istiyorsanız arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın ve telefonu yoracak işlemler yapmaktan kaçının. Örneğin, oyun oynamayı veya uzun videolar izlemeyi biraz erteleyebilirsiniz.

Cihazın Ön Yüzeyini Güneşe Bakacak Şekilde Bırakmayın

Telefonların ekranını korumak için kullanılan koruyucular ekranın siyah görünümü ile birlikte güneş ışığına maruz kalınca tüm sıcaklığı emiyor. Bu sıcaklık da cihazın daha fazla ısınmasına yol açıyor. Bu yüzden ekran yukarıda kalacak şekilde telefon güneşin altında bırakılmamalı.

Cihazı Düşük Güç Modunda Kullanın

Plajdayken güneşten kaçacak pek bir yeriniz olmayabilir. O zaman da telefonunuzda yapacağınız bazı ayarlamalar cihazın daha az ısınmasına yardımcı olur.  Örneğin telefonu ‘düşük güç’ modunda çalışarak daha az enerji harcamasını sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde ekran ışığı seviyesini düşürmek de işe yarayacaktır.

Soğutuculu Telefon Kılıflarını Deneyin

Karbonfiber kaplamalı soğutucu özellikli telefon kapları ile cihazın hızlı ısınmasını önleyebilirsiniz. Bu tarz telefon kaplarının bazılarında bir adet mini fan bulunur. Bazıları ise fansız olarak tasarlanır. Gözenekli bir yapıya sahip olan bu kılıflar ısı geçişini kolaylaştırdığı için cihazın sıcaklığını minimum seviyede tutmanıza yardımcı olur.