Pepsi açma halkalarındaki şifreler TTnet faturanızda indirim sağlıyor.Youtube’da tesadüfen rastladığım e-kolay reklam videosunu (Kemal SUNAL’ın oynadığı) izleyince geçmiş yıllar şöyle bir film şeridi gibi aktı ve düşüncelere daldım. Dial Up bağlantılardan Fiber Net’e kadar uzanan zamanı analiz ettiğimde pek de olumlu sonuçlar çıkaramadım ne yazık ki. Nitekim 2000’li yıllarda da internet lükstü şimdi de lüks! 21. Yüzyıl Türkiye’sine, bilgi toplumu olmayı hedeflemiş bir ülkeye yakışmayacak “komik kotalı” paketleri saymazsak limitsiz, hızlı bir internet hizmetine aylık hatırı sayılır bir para ödememiz gerekiyor.
Asgari ücretli bir aileyi düşündüğümüz zaman bu meblağ azımsanmayacak kadar önemli boyutta. “İyi de neden internet bizde çok pahalı?” diye soracak olursanız size o klasik cevabı vermek durumundayım, “Alt yapı”. Dört mevsimin birden yaşandığı, envai çeşit zor arazi şartlarının olduğu 783.562 kilometrekarelik güzel ülkemizi Edirne’den Kars’a kablolamak özel şirketlerin pek yeltenmediği oldukça masraflı bir iş. Bu alt yapıyı kuran tek kuruluş olan Türk Telekom olması sebebiyle bir rekabet ortamından bahsetmek haliyle mümkün değil. Hoş zaten kabloya dayalı bir internetin gelişmesini beklemek ne kadar mantıklı? Alternatif nedir peki? Onu da bir başka yazımda ele alacağım. Buna ilaveten “Özel İletişim Vergisi” gibi akla mantığa Error verdiren vergilerde interneti pahalı kullanmamıza sebebiyet veren diğer etmenlerden.
Sözü fazla uzatmadan asıl mevzuya girelim. Uzunca bir paragrafla yazıya giriş yapmamın sebebi ise özellikle Z kuşağına Türkiye’de internetin çok ama çok fahiş fiyatlarla sunulduğunun dikkatini çekmek. Belki atalarımızın dediği gibi“Değirmen sele gitmiş, sen şakşağını arıyorsun!”diye kızacaksınız ama Pepsi açma halkalarındaki TTnet, faturanızda 1 TL indirim sağlıyor. Bir ay içinde 5 şifre girebiliyorsunuz ki bu da 5 TL’ye tekabül ediyor. Bu adrese giderek indiriminizi tanımlayabilirsiniz.
Çöpe atmaktansa indirime dönüştürmek daha faydalıdır diye düşünüyorum. Şifrelerin daha başka avantajları da mevcut.