Akıllı saatler, eski zamanlarda yapılan filmlerde insanlar tarafından kullanılmış ve heyecanla beklenen icatlardan birisiydi. Elbette hala o filmlerdeki teknolojiye sahip değiller ama yeterince güzeller.
Kimileri için akıllı saat çok gereksiz bir teknolojik aletken kimileri de severek kullanıyor. Teknolojiyle biraz ilgiliyseniz ve yeni çıkan şeyleri takip ediyor ve denemek istiyorsanız, siz de muhtemelen ikinci kategoriye giriyorsunuz demektir. Telefonunuza gelen her şeyi kolunuzdaki saatten görmek çok değişik ve eğlenceli oluyor. Hiçbir çağrıyı, mesajı ya da maili kaçırma şansınız olmuyor. Üstelik bununla birlikte daha pek çok eğlenceli faydası da var. Ben de Pebble kullananlardan olduğum için bunun ne kadar güzel bir şey olduğunu biliyorum.
Bu yüzden bugün sizlere Pebble akıllı saatinizle kullanabileceğiniz çeşitli uygulamaları derledim. Hava durumundan not almaya, oyun oynamadan Foursquare'e kadar pek çok farklı uygulama mevcut. Eğer siz de Pebble kullanıyorsanız listemize göz atmanızı tavsiye ederim. Uygulamaları kullanmak için telefonunuza Pebble uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulama üzerinden listemizdeki uygulamaları indirebilirsiniz.
Pebble Dashboard
Pebble'ınızda kullanabileceğiniz faydalı uygulamalardan ilki Dashboard. Dashboard size akıllı telefonunuz ve Pebble'ınızdaki pek çok önemli fonksiyon için için tam kontrol sağlama imkanı veriyor.
Dashboard, telefonunuzu cebinizden çıkarmak zorunda kalmadan Wi-Fi, Bluetooth, pil durumu gibi konularda bilgi edinmenizi sağlıyor. Böylece telefonunuzdan daha yüksek verim aldığınızdan emin olabiliyorsunuz
Ayrıca uygulamanın telefonunuzu kaybederseniz sesli alarm çalma gibi güzel bir özelliği de var. Uygulamayı kullanmak için yardımcı uygulamasını da telefonunuza indirmeniz gerekiyor.
Endomondo
Endomondo bildiğiniz gibi marketlerdeki en iyi spor ve sağlık uygulamalarından birisi. Koşu, bisiklet, doğa yürüyüşü gibi aktivitelerinizi takip edebileceğiniz bu uygulamayı Pebble cihazınızla senkronize olarak kullanabiliyorsunuz.
Uygulamayı telefonunuza ve Pebble cihazınıza indirdikten sonra Pebble üzerinden mesafe, zaman gibi bilgileri direk olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Uygulama bir spor takip cihazı olarak çalışıyor diyebilirim.
Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra ayarlar kısmından Pebble'ı seçip aktif hale getirmeniz gerekiyor. Ardından spor yaparken kolayca takip edebiliyorsunuz.
Falldown
Pebble cihazınızda çeşitli uygulamalar haricinde oynayabileceğiniz bazı basit ve kolay oyunlar da bulunuyor. Falldown bunlardan birisi. Telefonunuzun şarjı bittiğinde yapacak bir şey bulamıyorsanız bu oyunlarla vakit geçirebilirsiniz.
Falldown oyununda yukarıdan düşen bir top var va Pebble'ın tuşları ile bu topu deliklerden aşağı düşürmeye çalışıyorsunuz. Düşüremediğinizde ise oyun bitiyor.
Çok basit gibi görünse de hayli eğlenceli olan oyunu yukarıya zıplamaya çalıştığınız Doodle Jump'ın tam ters versiyonu gibi düşünebilirsiniz.
Pebble Cards
Pebble Cards da yine Pebble'ınızda kullanabileceğiniz çok kullanışlı bir uygulama. Uygulama size üzerinde çeşitli faydalı bilgiler olan bir saat ekranı sunuyor. Klasik saat ekranını beğenmiyorsanız buna göz atabilirsiniz.
Bu saatler üzerinde ihtiyacınız olan çeşitli bilgiler bulunuyor. Uygulamayı Pebble uygulama marketinden indirip kullanabiliyorsunuz.
Bu bilgilerden bazılarını RSS beslemeleri, bir sonraki Google takvim randvusu, yerel hava durumu ve basit bir not ekranı olarak sayabiliriz.
Evernote
Evernote bildiğiniz gibi mobil cihazlarda kullanabileceğiniz günümüzde en iyi sayılan not tutma uygulamalarından birisi. Bütün cihazlarınızla senkronize olan bu uygulama ile her şeyi hatırlayabiliyorsunuz.
Uygulamanın mobil versiyonu ile not alabilir, fotoğraf çekebilir, yapılacaklar listesi oluşturabilir ve ihtiyacınız olan her şekilde kullanabilirsiniz. Uygulamanın bir de Pebble versiyonu var.
Uygulamayı Pebble uygulama marketi üzerinden indirdikten sonra notlar, hatırlatıcılar, yapılacak işler, etiketler, ve ayarlar menüsü şeklinde görüntüleyebilir ve kullanabilirsiniz.
Playlists Remote for Spotify
Pebble'ın kendi standart müzik uygulaması zaten var. Bu uygulama ile telefonunuzdaki müzikleri kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Telefonunuzu cebinizden çıkarmanıza bile gerek kalmıyor. Fakat Spotify için standart bir uygulama yok.
Bu yüzden size Playlists Remote for Spotify'ı tavsiye ediyorum. Bildiğiniz gibi Spotify son zamanların yükselen müzik dinleme uygulamalarından birisi. Pek çok sanatçı ve şarkı uygulamada mevcut.
Pebble üzerinden kullanmak için Spotify telefonunuzda açık olması gerekiyor. Ardından Spotify üzerindeki şarkı listelerinizi Pebble üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.
Sleeper
Sleeper uygulaması, Pebble cihazınızı bir uyku takip cihazına dönüştüren çok faydalı bir uygulama. Uygulama sizi sabahları uykunuz hafif döngüdeyken uyandırıyor. Bu sayede çok daha zinde uyanıyorsunuz.
Uygulamada gerçek zamanlı hareket grafiği, ne zaman uykuya daldığınızın kaydı, ortalama ne kadar derin uykuda kaldığınız gibi bilgileri görebiliyorsunuz. Akıllı alarm ile kurduğunuz saatten belli bir dakika önce hafif uykudayken kalkabiliyorsunuz.
Uygulamayı kullanmak için yukarı tuşuna uzun basarak uygulamayı resetleyebiliyor, yukarı tuşuna bir kere basarak takibi başlatabiliyor, yine yukarı tuşuna bir kere basarak durdurabiliyor, aşağı tuşuna uzun basarak alarmı ayarlayabiliyorsunuz.
Foursquare
Foursquare son yılların en popüler sosyal ağlarından birisi. Check-in kavramını hayatımıza sokan uygulamanın temel amacı gittiğiniz yerleri arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlamak ve güzel mekanlar bulmak.
Foursquare'ı da yine Pebble cihazınızda kullanabiliyorsunuz. Bunun için öncelikle Foursquare'i telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Ardından Pebble uygulamasını Pebble uygulama marketinden indirebiliyorsunuz.
Daha sonra Pebble uygulamasını açıp ayarlar kısmından giriş yapıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. Ardından rahatça gittiğiniz yerleri check-in yapabiliyorsunuz.
Twebble
Olmazsa olmaz sosyal ağlarımızdan bir diğeri de Twitter. Twitter'a bakmadan bir günümüz geçmiyor. Bu yüzden artık Twitter'ı Pebble'ınız üzerinden kontrol edebileceğiniz bir uygulama da var.
Twebble ile Twitter akışınızı rahatça takip edebiliyorsunuz. Bunun için öncelikle yardımcı uygulamayı telefonunuza indirip kurmanız gerekiyor.
Daha sonra Pebble marketinden uygulamayı indirip giriş yapıyorsunuz ve tweet akışınıza göz atabiliyorsunuz. Hatta size gelen cevaplara bakabiliyor ve tweet bile atabiliyorsunuz.
Yelp
Yelp de yine Foursquare benzeri bir diğer uygulama. Fakat Yelp'de check-in yapmaktan daha çok etraftaki mekanları keşfedip onlarla ilgili bilgilere erişebiliyor ve kendiniz de mekanlarla ilgili yorumlar yapabiliyorsunuz.
Yelp'i de Pebble cihazınız üzerinden kullanabilmeniz mümkün. Pebble marketinden uygulamayı indirdikten sonra etrafınızdaki mekanları keşfetmeye başlayabiliyorsunuz.
Böylece arkadaşlarınızla şehirde gidilecek güzel yerleri keşfedebiliyor, bununla birlikte yakınlardaki alışveriş mekanları, eczaneler gibi bilgilere de ulaşabiliyorsunuz.