PC Oyuncularının Kullanması Gereken Programlar

PC oyuncularının kullanması gereken programlar neler? Hazırladığımız listede oyuncuların bilgisayarında yer alması gereken programları bir arada topladık.

Anıl Özünaldım -

PC oyuncularının hangi programları kullanması gerekiyor? Bu yazıda oyuncuların kullanabileceği birbirinden başarılı yazılımları sıraladık. Hazırladığımız listede oyuncuların arkadaşlarıyla iletişim kurmasını sağlayan hizmetlerden canlı yayın yapılmasına olanak tanıyan hizmetlere kadar çeşitli türlerde pek çok program yer alıyor.

Video oyunu oynamak için PlayStation'dan Xbox'a Nintendo'dan PC'ye kadar çeşitli platformlar bulunuyor. Çoğu kişi oyun oynamak için PC platformunu tercih ediyor. Bilgisayar üzerinden oyun oynayan oyuncuların kullanabileceği çeşitli hizmetler mevcut. Peki, alanında en başarılı programlar hangileri?

PC Oyuncularının Kullanması Gereken Programlar Listesi

Yukarıda video oyunları oynayan kişilerin bilgisayarında yüklü olması gereken programlar bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca en başarılı oyun abonelik hizmetlerini merak ediyorsanız en iyi oyun abonelik hizmetleri hangileri sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

Discord

Yıllardır popülerliğini devam ettirerek büyük bir başarının altına imza atan Discord, çevrim içi tabanlı bir oyun oynarken arkadaşlarınız ile iletişim kurabilmenizi sağlıyor. Şu anda dünya çapında çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen hizmet, sahip olduğu modern arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanım sunuyor. 

Discord hem masaüstü hem mobil hem de tarayıcı üzerinden kullanılabiliyor. Ücretsiz olarak bir sunucu açabilir ve sunucunuzu özelleştirebilirsiniz. Hizmet hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız Discord nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularını yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

Steam

Dünyanın en popüler dijital oyun mağzalarından biri olan Steam'de çeşitli oyunlar satın alabilirsiniz. Satın aldığınız oyunları istemci üzerinden oynayabilirsiniz. Ayrıca hesabınızda ekli olan kullanıcılar ile iletişim kurabilir, oyunlardaki başarılarınızı hesabınızda paylaşabilir ve hatta arkadaşlarınız ile birlikte bir oyuna girebilirsiniz.

OBS Studio

Açık kaynak kodlu OBS Studio, oynadığınız oyunları kaydetmenize ve daha sonra izlemenize yardımcı olan kullanımı basit ve ücretsiz bir programdır. OBS Studio hem ekranınızı hem de sesinizi kaydeder. Windows, Linux ve macOS platformlarını destekleyen OBS Studio canlı yayın için kullanışlı araçlara sahip.

Twitch

Twitch, kullanıcıların canlı yayın yapabilmesine imkân tanıyan oldukça popüler bir hizmettir. Milyonlarca kişi tarafından tercih edilen Twitch'te Valorant, League of Legends, Grand Theft Auto V gibi video oyunlarının yanı sıra sadece sohbet, yeme içme, seyahat ve doğa gibi çeşitli kategoriler de bulunuyor.

İster canlı yayın yapabilir isterseniz diğer kullanıcıların yayınlarını izleyebilirsiniz. Yayın izlemek için bir hesaba gerek yok ancak yayınlaara yorum yapabilmek için hesap oluşturmanız gerekiyor.

Razer Cortex

Razer Cortex, oyun performansının akıcı bir şekilde olmasına yardımcı olacak ayarlar yaparak oyuncunun mükemmel bir oyun deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Windows 7, Windows 8, Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerini destekleyen programda kolay bir kullanım mevcut.

MSI Afterburner

Hız aşırtma işlemini yapabilmenizi sağlayan MSI Afterburner, bilgisayarın sıcaklığını takip etmenize, fan için özel ayarlar yapmanıza ve oyun sırasında bilgisayarınızın durumunu izlemenize imkân tanıyan özellikler de içeriyor. Bu sayede bilgisayarınız oyunu çalıştırırken kaç derece sıcaklığa ulaştığını ve elde ettiği FPS değerlerini görebilirsiniz.

Epic Games Launcher

Steam benzeri platformlar arasında bulunan Epic Games Store, çeşitli türlerde video oyunlarının yer aldığı bir dijital oyun mağazasıdır. Epic Games Store'dan satın aldığınız oyunları oynayabilmek için Epic Games Launcher'a ihtiyacınız var. Bu program sayesinde oyunlar satın alabilir, ücretsiz sunulan oyunlara erişebilir ve oyun oynayabilirsiniz.

Origin

Electronic Arts tarafından 2011 yılında sunulan Origin de tıpkı Steam ve Epic Games Store gibi dijital oyun mağazasıdır. Platformda The Sims 4, Crysis Remastered, FIFA 23 ve Battlefield 2042 dahil olmak üzere çok sayıda oyun bulunuyor. Origin üzerinden satın aldığınız oyunlara hizmetin istemcisi üzerinden erişebilirsiniz.

Battle.net

Blizzard Entertainment tarafından sunulan Battle.net isimli hizmette Call of Duty: Modern Warfare II'den World of Wracraft'a Overwatch 2'den Diablo II: Resurrected'e kadar çeşitli video oyunları yer alıyor. Battle.net üzerinden satın aldığınız oyunları oynayabilmek için hizmetin istemcisini yüklemeniz gerekiyor.

GeForce Experience

Bilgisayarınızda NVIDIA marka ekran kartı bulunuyorsa çeşitli işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan GeForce Experience isimli programı tercih edebilirsiniz. Destekleyen ekran kartlarında oyun ayarlarını optimize edebilir, oyun videoları kaydedebilir ve daha birçok işlem yapabilirsiniz.

Speccy

En iyi sistem bilgisi öğrenme programları arasında yer alan Speccy sayesinde bilgisayarın içerisinde hangi donanım bileşenlerinin yer aldığını öğrenebilirsiniz. Program üzerinden ayrıca bilgisayarınızın kaç derece sıcaklığa ulaştığını da görebilirsiniz. Böylelikle oyun oynarken PC'nin ulaştığı sıcaklık değeri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bu yazıda PC oyuncularının kullanması gereken programlar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı program hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler