Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız Teknolojiler (Ekim 2015)

Heyecan verici kimi büyük, kimi küçük teknolojik gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam ediyoruz.

Kaan Ezgimen -

Teknolojik projeler dur durak bilmiyor. Bu konuda bazen Kickstarter gibi proje sitelerine göz atmak gayet keyifli olabiliyor. Bir süredir ara verdiğim “Paranız Olsa Bile Alamayacağınız Teknolojiler” yazılarıma Ekim ayı itibarıyla başlamak bir zorunluluk oldu. Çünkü gerçekten insanı kıskandıracak önemli cihaz ve araçların hayata geçmek için gün saydıklarını beklemek çok heyecanlı olabiliyor.

Bu ay 3 ilginç projenin beni çok etkilediğini söyleyerek hemen bu projeleri sıralamak istiyorum. 

Moonspike kişiye özel ay roketi

Ay seyahati yapmamız pek olası görünmüyor. En azından şimdilik böyle bir fırsat yok, olsa bile oldukça pahalı olacağını kestirmek hiç güç değil. Madem Ay seyahati yapamıyoruz o zaman oraya bir roket göndersek olmaz mı? Diye düşünenlere bir müjdemiz var. Dünyanın ilk “crowdfund” yani çok kişinin desteklediği fonla oluşturulacak olan Moonspike Ay Roketine yatırım yapabilirsiniz.

Kristian von Bengtson ve Chris Larmour adında iki girişimci Ay'a göndermek üzere Kickstarter’da bir roket projesi başlattılar. Amaçları Ay’a seyahatin makul bütçelerle de yapılabileceğini göstermek. Moonspike Projesine yatırım yaparsanız kendinize ait tüm dijital hatıralarınızı Ay’da saklayabileceksiniz. Proje fotoğraflarınızı, kişisel çalışmalarınızı ve benzeri tüm hatıralarınızı Ay’a taşımaya hazırlanıyor. Ancak daha ortada roket falan yok.

Kulaklığı olmayan Kulaklık BatBand

Kulağınıza bir şeyler tıkayıp kalabalıktan uzak telefon görüşmeleri yapmaya çalışmaktan sıkıldıysanız Studio Banana’nın BatBand cihazı tam size göre. BatBand her hangi bir aparatı kulaklarınıza takmak zorunda bırakmıyor. BatBat kulaklarınızın hemen üzerinden kafanızın yarısını kavrayacak şekilde tasarlanmış bir kulaklık ve kafatasının kemik yapısını ses iletkenliği için kullanıyor. BatBand tüm akıllı telefonlara entegre olarak bildiğimiz kulaklıklar gibi çalışıyor.

BatBand müzik dinlemek için çok uygun değil. Ancak kesinlikle telefon görüşmeleri yapmak için son derece ideal. BatBand Kickstarter’da 150 bin dolar hedefliyordu, ancak süresinin bitmesine 20 gün olan proje çoktan 479 bin dolara ulaşmış durumda. 2016 yazında raflarda olması bekleniyor.

Lazer tıraş bıçağı Skarp

Çok amaçlı lazer tıraş bıçağı Skarp 150 bin dolar hedeflerken 2 buçuk ay içerisinde 3 milyon 415 bin dolara ulaşmış durumda. Tıraş olmayı bir keyif haline getiren Skarp, cilt üzerinde yanma, kesilme, kaşıntı, alerji ya da çizik yaratmadan keyifle günlük bakımınızı yapmanızı sağlıyor. Skarp yaratıcıları 5 bin yıldır tıraş olan insanoğlu için bunun artık “hak edilmiş” bir ayrıcalık olduğunu iddia ediyorlar. Sadece ABD’de yılda 2 milyar adet tıraş bıçağı çöpe gidiyor. Skarp bu konuda son derece çevreci bir yaklaşım da sergiliyor. Alüminyum 6061 alaşımından yapılan Skarp, 50 bin saat kullanılabiliyor. Skarp ABD'de 2016 Mart ayından itibaren satışa çıkacak.

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız 4 Muhteşem Teknoloji

Paramız Olsa Bile Henüz Satın Alamayacağımız Teknolojiler - Haziran 2015

Benzer İçerikler