Papara Kart Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?
Papara nedir, nereden alınır? Bu ve buna benzer soruların yanıtını merak eden kişiler için ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte merak edilen soruların yanıtı!
Papara nereden alınır? Bu soru, kredi kartı kullanmak istemeyen kişiler tarafından en fazla merak edilen soruların başında geliyor. Bu yazıda popüler hizmete dair çoğu kişi tarafından merak edilen birçok soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıya göz atabilir ve Papara hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Kredi kartı kullanmak istemeyen kişilere özellikle internet alışverişlerinde çok büyük bir kolaylık sağlayan Papara, günümüzde oldukça büyük bir popülerliğe sahiptir. Bu sebepten ötürü hizmeti çevrenizden ya da internetten duymuş olma ihtimaliniz yüksektir.
Popüler hizmeti duyduktan sonra muhtemelen kafanızda Papara kart nedir, ne işe yarar soruları dahil olmak üzere çeşitli sorular oluşmuştur. Hazırladığımız rehberde Papara'ya dair merak edilen pek çok soruyu cevapladık.
İçindekiler [Gizle]
Papara Kart Nedir?
Ön ödemeli alışveriş kartı olan Papara Kart, Papara hesabınızda yer alan parayı kullanabilmenize imkân tanıyor. Para yükleme noktalarından veya havale / eft aracılığıyla hesabınıza para yükleyebilir ve hemen ardından çok kolay bir şekilde alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz.
Çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen hizmet, kampanya kapsamında giyim, yeme ve içme, market, fatura gibi konularda çeşitli avantajlar sunuyor. Papara kullanarak bu avantajlardan yararlanabilir ve maddi açıdan tasarruf elde edebilirsiniz.
Papara Kart Ne İşe Yarar?
İnternetten güvenli şekilde alışveriş yapabilmenize imkân tanıyan Papara, para gönderme ve alma işlemlerinin haftanın herhangi bir gününde ve saatinde yapılabilmesini de sağlıyor. Yani bu işlemler için belirli bir saati beklemek zorunda değilsiniz. Para gönderme ve alma işlemleri için herhangi bir ekstra ücret talep edilmiyor.
Bütçe yönetim imkânı da sunan hizmette harcamalarınızı grafikler üzerinden çok kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Böylece gıda, ulaşım, market gibi alanlarda ne kadar harcama yaptığınızı tespit edebilirsiniz.
Harcadıkça kazanmanızı mümkün hâle getiren hizmet, Cashback program kapsamında bazı markalarda sabit oranlarda anında nakit kazanabilmenizi sağlıyor. Peki, Papara nereden alınır?
Papara Kart Nereden Alınır?
- D&R
- Kidega
- Trendyol
- Teknosa
- n11.com
- İstegelsin
- CarrefourSA
- Hepsiburada
Papara hizmetinde Black Card ve Lite Kart gibi çeşitli kartlar bulunuyor. Black Card için başvurusu yapılması gerekirken Lite Kart, belirli satış noktaları üzerinden çok pratik bir şekilde alınabiliyor.
Papara Lite Kart'ı D&R, Kidega, Trendyol, Teknosa, n11.com, İstegelsin, CarrefourSA ve Hepsiburada üzerinden satın alabilir ve bir hesap oluşturarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Peki, Papara Black Card başvuru işlemi için hangi adımları uygulamak gerekiyor?
Papara Black Card Başvuru Adımları Neler?
- Papara uygulamasını indirip yükleyin.
- Uygulamayı açın.
- Hesap oluşturun.
- Hesabınıza giriş yapın.
- Papara Card sekmesini görüntüleyin.
- "Black Card İste" butonuna dokunun.
Papara Black Card sahibi olabilmek için ilk olarak başvuru işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu kapsamda ilk olarak yukarıda yer alan bağlantıya basarka Papara uygulamasını indirin. İndirme ve yükleme işlemlerinin hemen ardından uygulamayı açın.
Uygulamayı görüntüledikten sonra gerekli bilgileri girerek hesap oluşturun. Üyelik bilgileriniz ile hesabınıza giriş yapın. Daha sonra Papara Card sekmesi üzerinden "Black Card İste" butonuna basın.
Papara Kart Fiyatı Ne Kadar?
Ön ödemeli kart olan Papara Lite Card'ı 5 TL ödeyerek satın alabilirsiniz. Kartınızı etkinleştirdikten sonra kart ücreti hesabınıza iade edilir. Bir yıl içerisinde en fazla iki kart için kart ücret iadesi yapılır. Aylık kart ücreti alınmaz. Diğer yandan Papara Black Kart da ücretsizdir, aylık kart ücreti alınmaz.
Papara Kart Nasıl Kullanılır?
Günümüzde çok popüler bir hizmet olan Papara’yı kullanmak için öncelikle bir Papara hesabı açmanız gerekiyor. İstediğiniz saatte hesabınıza para yükleyebilirsiniz. Dolayısıyla EFT saatiyle uğraşmanıza gerek kalmaz.
Papara hesabınıza para yatırdıktan sonra bir başkasının IBAN’ına ya da bir başkasının Papara hesabına haftanın her günü ücretsiz para gönderebilirsiniz. Para yatır / çek butonları üzerinden işlemlerinizi anında ve güvenli bir şekilde ücretsiz gerçekleştirebilmeniz mümkün.
Papara Kart Hesap Onaylama Nasıl Yapılır?
- Papara hesabınıza giriş yapın.
- "Yeni Kart" sekmesini görüntüleyin.
- Papara kartı tanımlama butonuna basın.
- Kutucuklara kart bilgilerinizi girin.
- "Aktive Et" seçeneğini seçin.
Papara kartınızı aktif hâle getirebilmek için ilk olarak hesabınıza giriş yapmanız gerekiyor. Bu işlemin hemen ardından Papara Kart sayfasını görüntüleyin. Daha sonra "Yeni Kart" sekmesi üzerinden papara kartı tanımlama butonuna dokunun. Açılan sayfada bulunan kutucuklara kart bilgilerinizi girin ve son olarak "Aktive Et" seçeneğine basın.
Papara Kart Para Yatırma Yöntemleri Neler?
- Başka bir bankadan para transferi yapma
- PTT, CarrefourSA veya Teknosa’dan para yatırma
- ATM’den kartsız işlemle para yatırma
- Papara Card ile ATM’den para yatırma
Başka Bir Bankadan Para Transferi Yapma
Eğer kullandığınız tek hesap Papara değilse ve Papara’nın avantajlarından faydalanmak istiyorsanız yapman gerekenler çok kolay. Başka bir banka hesabından Papara hesabınıza para yatırmak için Papara uygulamasını açın ve ‘Yatır’ sekmesine dokunun.
Havale/EFT menüsünü seçin ve saniyeler içinde Papara hesabına ücretsiz para transferini tamamlayın. Para göndereceğiniz ve para yatıracağınız iki hesabın da size ait olduğundan emin olun.
PTT, CarrefourSA veya Teknosa’dan Para Yatırma
Başka bir bankada hesabınız yoksa Papara hesabına para yatırmanın en kolay yolu hemen hemen her yerde karşılaşabileceğiniz PTT, TeknoSA ve CarrefourSA mağazalarıdır.
Herhangi bir PTT, TeknoSA ya da CarrefourSA’dan Papara hesabınıza para yatırmak için tek yapmanız gereken şey, gişe ya da kasa görevlisine cep telefonu numaranızı söylemeniz. Bu üç noktadan Papara hesabınıza saniyeler içinde para yatırabilirsiniz. Bu işlem ücretsizdir.
ATM’den Kartsız İşlemle Para Yatırma
- Papara hesabınıza giriş yapın.
- "Para Yükle" sayfasını görüntüleyin.
- ATM’den Kartsız İşlemle seçeneğine dokunun.
- Hangi bankanın ATM’sinden para yatırmak istediğinizi seçin.
- Uygulama size seçtiğiniz banka için bir IBAN numarası gösterecek.
- Seçtiğiniz bankanın herhangi bir ATM’sine gidin.
- Kartsız işlem menüsünden bu IBAN numarasına kullanarak para yatırın.
Papara hesabınıza para yatırmanız gerektiğinde işlemi kartsız bir şekilde ATM’lerden de kolayca gerçekleştirebilirsiniz. ATM’lerden kartsız işlemle hesabınıza para yatırmak için takip etmeniz gereken adımları yukarıda sıraladık. Bu adımlar sayesinde para yatırma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Papara Card ile ATM’den Para Yatırma
Papara hesabınıza ATM’den para yatırmak için Papara Card’ınızı da kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, 7 gün 24 saat, herhangi bir para yatırma özellikli ATM’de Papara Card’ınızla giriş yaparak istediğiniz miktarı anında Papara hesabınıza yatırabilirsiniz. Uygulamanız gereken adımlar şu şekilde:
- İstediğiniz bir ATM’ye gidin, kartınızı takın ve şifrenizi girin.
- Para yükleme menüsünü seçin ve yatırmak istediğiniz tutarı girin.
- İşlemi onaylayın.
Papara Kart Nerelerde Geçerli?
Sahip olduğunuz Papara Kart’ı Google Play ve App Store gibi uygulama mağazalarından Netflix, Spotify gibi çevrim içi mağazalara, marketlerden fiziksel mağazalara kadar her yerde kullanabilirsiniz.
Papara Kart İptal Etme Nasıl Yapılır?
- Papara hesabınıza giriş yapın.
- Papara Card sayfasından ‘Kartı İptal Et’ seçeneğine tıklayın.
- Onay verdikten sonra kartınız iptal edilir.
Papara kartınızı iptal etmek istediğinizde kartınız kullanıma kapatılır ve tekrar açılması mümkün olmaz. Kartınızı geçici olarak kullanıma kapatmak istiyorsanız eğer ‘Kullanıma Aç/Kapat’ özelliğini kullanabilirsiniz.
Bu yazıda Papara ne demek sorusunun yanı sıra Papara nereden alınır gibi birçok soruyu detaylı bir şekilde yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca evden çıkmadan para kazanma yöntemleri isimli yazımıza da göz atabilirsiniz.