Oyun yapma programları, insanlara hayallerindeki oyunları geliştirebilmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Piyasada hem acemi hem de profesyonel geliştiriciler için oldukça kullanışlı yazılımlar bulunuyor.
CryEngine ve Unreal Engine gibi 3D oyun yapma programı aracılığıyla etkileyici grafiklere sahip oyunlar yapılabiliyorken mobil oyun GameMarker: Studio gibi oyun geliştirme programları 2D basit oyunlar oluşturabilmesine olanak tanıyor.
Bunların yanı sıra sürükle bırak mantığıyla çalışan GameSalad gibi programlar kodlama bilmeden oyun yapma imkânı sunuyor. Eğer siz de hayalinizdeki oyunu yapmak istiyorsanız hazırladığımızl isteye göz atabilirsiniz.
Oyun Yapma Programları Listesi
- Unity
- Unreal Engine
- Game Guru
- Armory
- Defold
- RPG Maker MZ
- CryEngine
- GameSalad
- Buildbox
- CopperCube
- GameMarker: Studio
- GDevelop
- Stencyl
- Godot
Oyun yapma programı önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.
Unity
En çok bilinen oyun motorlarından Unity, birçok geliştiricinin kullandığı bir oyun yapma programıdır. 2 Boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar geliştirebileceğiniz platform, kodlama bilmeden de oyun yapabilmenize olanak tanıyor. Zengin kütüphanesi ile birçok oyun yapabileceğiniz Unity ücretsiz olup geliştirilen oyundan belli bir ücreti geçtiği zaman geliştiricilerden pay istemekte.
Unreal Engine
Dünyada en çok bilinen diğer oyun motoru ise Unreal Engine, kodlama yapmadan bir yere kadar sürükle bırak şeklinde kendi oyunlarınızı yapabileceğiniz oyun motoru, en çok kullanılan oyun motoru arasında yerine almakta. Birçok FPS tabanlı oyunu bu motor ile gerçekleştirebilirsiniz.
Game Guru
Oyunlarınızı yaptıktan sonra test etmenize izin veren uygulama birçok özellik ile kullanıcıların karşısına gelmekte. Geniş kütüphanesi ile yer alan program, kodlama bilmeden bir yere kadar basit oyunlar geliştirebilmenize olanak sağlıyor. Game Guru programının dezavantajları arasında bazı özellikler için ek ücret istemesidir.
Armory
2019 Yılında hayatımıza giren oyun geliştirme programı, açık kaynaklı ve kullanıcılar tarafından sürekli geliştirilmektedir. Diğer programlar gibi kodlama bilmeden oyunlar yapabilceğiniz uygulama, 3 boyutlu oyunlar yapmanıza olanak tanıyor.
Defold
Defold üzerinden ister sürükle bırak mantığıyla isterseniz kod yazarak oyun geliştirebilirsiniz. Ücretsiz oyun oluşturma programı Defold'da hazırladığınız yapımları Nintendo Switch, Android, iOS, macOS, Linux, Windows, Steam, HTML5, Facebook'ta yayımlayabilirsiniz.
3D desteğine sahip olan program üzerinden iki boyutlu oyunlar da geliştirme imkânına sahipsiniz. Oyun hazırlamak için ihtiyacınız olan özellikleri sunan hizmette başarılı bir arayüz bulunuyor.
RPG Maker MZ
RPG Maker MZ, herhangi bir programlama dili öğrenmek zorunda kalmadan oyun hazırlamak isteyen kişiler için harika bir hizmettir. Hayallerinizdeki oyunu oluşturabilmenize olanak tanıyan programda kod yazmadan RPG oyunu yapabilirsiniz.
CryEngine
Crytek tarafından geliştirilen CryEngine, dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan bir oyun motorudur. CryEngine ile geliştirilen oyunlar arasında Crysis serisinden Far Cry'a State of Decay'e Ryse: Son of Rome'a kadar pek çok yapım yer alıyor.
GameSalad
Sürükle bırak mantığı ile çalışan GameSalad kullanarak iki boyutlu oyunlar hazırlayabilirsiniz. Android, iOS, HTML5 veya Windows için oyun geliştirebilmenize olanak tanıyan program, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde kolay bir kullanıma sahiptir.
Buildbox
Oyun oluşturma programı Buildbox, kod yazmadan iki boyutlu ve üç boyutlu oyunlar hazırlayabilmenize imkân tanıyan başarılı bir hizmettir. Oyun geliştirme sürecini olabildiğince kolay hâle getiren programda oyununuzu önizleme imkânına da sahipsiniz.
CopperCube
Oyun geliştirmek isteyenlere kodlama bilmeden oyun yapma imkanı sunan program ile hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu oyunlar yapabilmenize olanak tanıyor. Oyun yapma programları arasında yer alan CopperCube ile geliştirdiğiniz oyunları Android, iOS ve bilgisayar gibi birçok platforma aktarmanıza olanak sağlıyor.
GameMarker: Studio
2 boyutlu oyunlar yapmak istiyorsanız GameMarker: Studio tam size göre, hem ücretli hem ücretsiz sürümü bulunan programın sürükle bırak özelliği ile oyunlarınızı kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca program iOS, Android, Mac ve Windows ile uyumlu çalışmaktadır.
GDevelop
Diğer programlara kıyasla mobil oyun tasarlamak için kullanılan program, arayüz olarak diğer uygulamalara göre biraz karışık. GDevelop'un en önemli özelliği ise tarayıcı üzerinden çalışabilmesidir. Bu sayede tarayıcı üzerinden oyunlar yapabilirsiniz.
Stencyl
2 boyutlu oyun geliştirme uygulaması Stencyl hem bilgisayar için hem de mobil cihazlar için oyun yapmanıza olanak sağlar. Program bilgisayar oyunları yapmak için ücretsiz iken mobil oyun yapmak isteyen geliştiricilerden ücret almaktadır. Diğer programlara benzer sürükle bırak mantığı ilede oyun geliştirilebilmektedir.
Godot
Listemizin sonuncusu Godot oyun programı tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Ayrıyeten oyunlardan edindiğiniz gelirlerden de pay istememektedir. 2 boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar geliştirebilceğiniz program kolay anlaşılabilir bir arayüze sahip.
Mobil Oyun Yapma Programı Önerileri
- Unity: Hem 3D hem de 2D oyun geliştirme işlemi için harika bir programdır.
- Godot Engine: 2D ve 3D oyunların geliştirilmesine imkân tanıyan açık kaynaklı oyun motoru kolay kullanıma sahip.
- GameSalad: Kodsuz oyun yapma fırsatı sunan program, sürükle bırak yöntemiyle oyunlar hazırlayabilirsiniz.
- Buildbox: Yazılım bilmeden oyun geliştirme imkânı sunan program, sürükle bırak yöntemini içeriyor.
- Construct: Bu progrma, kodlama bilgisi olmadan 2D oyun geliştşirme imkânı sunuyor. Basit oyun yapmak için harika bir seçenektir.
- Stencyl: Sürükle bırak mantığıyla çalışan program, çok kolay bir kullanıma sahip. Kodlama bilmeden oyun yapmak isteyenler de tercih edebilir.
Oyun yapma programları listesinde hangi hizmeti beğendiniz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.
YORUMLAR