Office Lens ile Akıllı Telefonlarınız Kişisel Tarayıcılara Dönüşüyor

Office Lens nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır sorularının yanıtını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazıda merak edilen soruları cevaplayacağız.

Yiğit Ekim Demir -

Office Lens nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Office Lens neredeyse tüm mobil cihaz kullanıcılarının duyduğu ancak adında Office geçmesi nedeniyle biraz ön yargıyla yaklaştıkları bir uygulama olarak karşımıza çıktı çünkü pek çok kullanıcı onun bir ofis uygulaması olduğunu veya ücretli olarak sunulduğunu sanıyor.

listeler

Akıllı Telefonlar için En İyi Belge Tarama Uygulamaları

Bu nedenle Office Lens’e dair tüm detaylara bu rehberimizde biraz değinme kararı aldık. Dilerseniz lafı çok uzatmadan hemen uygulama hakkındaki tüm detaylara başlayalım ve kullanımı hakkında da kısaca bir bilgi verelim.

Office Lens Nedir?

Microsoft Office Lens uygulaması, mobil cihazlarınızı yani akıllı telefon ve tabletleriniz bir belge, tahta ve fotoğraf tarayıcı olarak kullanabilmenizi sağlayan ücretsiz bir uygulama. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken uygulamanın kullanımı da oldukça basit.

Geçmişte kullandığımız büyük scanner yani tarayıcı cihazlarını artık cebimize kadar getirebilen bir teknolojiden faydalanan uygulama, böylece gün içerisinde hiç vakit kaybetmeden belge tarama işlemlerini en kolay yoldan gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

Office Lens uygulaması şu anda Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemli cihazlar üzerinde ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Hemen kullanmak isterseniz aşağıdaki bağlantıları kullanarak mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Office Lens Ne İşe Yarar?

Uygulamayı kullandığınızda elinizde bulunan belgeleri sorusuzca dijital ortama aktarabilir, kitap sayfalarını kaydedebilir, basılı fotoğrafları galerinize ekleyebilir veya hem beyaz hem de kara tahtaya yazdığınız verilerin dijital olarak saklanmasını sağlayabilirsiniz.

Office Lens’te tarayıp kaydetmek istediğiniz belgelerinizi hem cihazınızın yerel galerisi üzerinde saklayabiliyor, hem de OneNote, OneDrive gibi sistemlere yedekleyebiliyor, hem de PDF, Word dosyası veya PowerPoint dosyası olarak da kaydedebiliyorsunuz. Böylelikle bilhassa eğitim ve iş dünyasında el altında bulunması gerekenlerden birisi haline geldiğini söyleyebilirim.

Office Lens Nasıl Kullanılır?

Office Lens isimli popüler hizmet oldukça başarılı bir arayüze sahip. Program, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde çok kolay bir kullanım sunuyor. Uygulamayı kullanabilmek için ilk olarak yukarıda yer alan bağlantıya tıklayarak indirme işlemini başlatabilirsiniz.

İndirme ve yükleme işlemleri tamamlandıktan sonra uygulamayı açın. Cihazınızda yüklü olan Office Lens'i açtıktan sonra bir tarama ekranı ile karşılaşacaksınız. Tarama ekranını bir kitap ya da belgenin üzerine tutun. Bu işlemi yapmanız halinde belge otomatik olarak tanımlanacak.

Tanımlama işleminin ardından ekranın alt kısmında konumlanan fotoğraf makinesi simgesinin üzerine basın. Bu simgeye dokunduktan sonra kırpma işlemini gerçekleştirin. Daha sonra disket simgesinin üzerine basın. İşlemi onaylayın. Bunun ardından bir sayfa açılacak. Açılan sayfa üzerinden belgenin ismini ve nereye kaydedileceğini belirleyin. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için görsellerler anlattık.

Office Lens’i yukarıdaki bağlantılardan indirdiyseniz artık kullanmaya hazırsınız demektir. İlk olarak uygulamayı açmanız gerekiyor ve açtıktan sonra karşınıza çıkan bilgilendirme ekranını geçtiğinizde direkt olarak tarama ekranı gelecektir.

Tarama ekranındaki uygulamayı bir kitap veya belge üzerine tuttuğunuzda, belgenin kenarları otomatik olarak tanımlanacaktır ve bu aşamada tek yapmanız gereken işaretli olan çekim yapma butonuna basmak.

Belgenizi çektikten sonra çekilmiş fotoğrafın yer aldığı yeni bir ekran gelecek. Bu ekranda yer alan disket butonuna basarak hemen kaydetme aşamasına geçebiliyor, yahut yukarıdaki kırpma butonuna basarak ince kırpma ayarlarında bulunabiliyorsunuz.

Kırpma ekranı sayesinde belgenin fazlalık veya eksik kalan kısımları olursa onları yeniden dahil etme veya çıkartma şansına sahipsiniz. İşlemi tamamladıktan sonra okey butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Yeniden bir önceki ekrana dönünce disket butonuna bastığınızda, dosyanızı ne şekilde kaydetmek istediğinizi soran bir sayfa ortaya çıkacaktır. Bu sayfada hem dosyanızın adını değiştirebiliyor hem de ne şekilde kaydetmek istediğinizi belirleyebiliyorsunuz.

Bu rehberde normal jpg dosyası olarak galerime kaydetmeyi tercih ettim. Seçiminizi yaptıktan sonra sağ üstteki tike basmayı unutmayın.

Kaydetme işleminin ardından geçmişte kaydettiğiniz dosyalarınızın bir listesi de gelecektir. Geri butonuna basarak bu sayfayı da atlayabilirsiniz.

Tabii ki bazı ince ayarlar da mevcut. Çekim ekranında yer alan üç nokta işaretine tıkladıktan sonra “Çözünürlük” butonuna basarak çekim kalitesini arttırma ve azaltma şansına sahip olabilirsiniz. Özellikle daha az dosya boyutu istiyorsanız megapiksel ayarını biraz daha düşürmeyi unutmayın.

Üç noktanın yanında yer alan tarayıcı ikonuna tıkladığınızda ise nasıl bir dosya taratmak istediğinizi seçebiliyorsunuz. Belge, beyaz tahta ve fotoğraf seçeneklerinden faydalanarak en optimum görüntü kalitesini alabilirsiniz.

Rehberimiz Android üzerinde hazırlandı ancak diğer platformlarda da aynısı olmasa da benzer prosedürler takip edilmektedir.

Office Lens’in kullanımı bu kadar basit ve başka herhangi bir adım yahut ayar mevcut değil. Bir iki denemeden sonra mükemmel kalitede belge taratma işlemleri gerçekleştirebileceğinize inanıyorum. Şimdiye kadar kullanmadıysanız aşağıdaki bağlantılardan kullanma fırsatını kaçırmayın derim.

Bu yazı ile Office Lens nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır sorularını yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler