Netflix’in Yapay Zeka Versiyonu: Showrunner

Netflix’in yapay zeka versiyonu şeklinde ifade edilen Showrunner nedir ve özellikleri nelerdir? İşte detaylarıyla Showrunner!

Disney+, Amazon Prime Video, Netflix gibi platformlar hepimizin bildiği üzere çetin bir rekabetin içerisinde. Özellikle yapay zekanın etkisiyle bu rekabet çok farklı boyuta evriliyor.

Biz de bu rehberde Fable Studio’nun geliştirdiği Showrunner isimli platformdan bahsedeceğiz. İşte yapay zekanın Netflix’i!

Cepte Taşınabilir Yapay Zeka Asistanı: Rabbit R1 Özellikleri ve Fiyatı
Yapay Zeka

Cepte Taşınabilir Yapay Zeka Asistanı: Rabbit R1 Özellikleri ve Fiyatı

Teknolojide devrim yaratacak niteliklere sahip olan cepte taşınabilir yapay zeka asistanı Rabbit R1 özellikleri nelerdir? İşte cihaza dair tüm detaylar!

Showrunner Özellikleri

Netflix’in yapay zeka versiyonu Showrunner, yazılan metinleri görüntüye çeviren özelliklerden oluşuyor. Kullanıcılar platformu kullanırken çekim metotları, karakterler ve hikayeleri kendileri belirleyebiliyor. Diğer kısımlar Showrunner tarafından oluşturuluyor.

Erken aşamadaki bu yapay zeka platformuyla çeşitli içerikler oluşturuldu. Showrunner geliştiricileri, Exit Valley adında bir animasyona imza attı. Exit Valley aslında bir dizi olarak hazırlandı. Rick and Morty ve South Park’a çok benziyor. Fablo Studio ekibi, South Park’a da demo hazırladı.

Şu an için platformda oluşturulan yapımlardaki görseller kaba, seslerse robotik. Ancak geliştirilmeye devam ettiği için görsel ve seslerin daha profesyonel olması muhtemel. İlerleyen süreçte yapay zekayla üretilen olduğunun anlanamayacağı daha profesyonel içerikleri izlememiz muhtemel.

Showrunner Nasıl Kullanılır?

Netflix’in yapay zeka versiyonu Showrunner’da izleyiciler katılım sağlayabiliyor. Bunun için özel “kullanıcı tarafından oluşturulan içerik” bölümü yer alıyor. Örneğin, içerik izleyicileri dizinin tüm bölümleri izleyip sonrasında ek bölümlerle diziyi kendilerine göre uzatabiliyorlar.

Platform kullanıcıları, sadece birkaç komut üzerinden dizilerin gidiş yönünü belirleyebiliyor. Aynı zamanda yeni bölümlerde oluşturabiliyorlar. Platformun bu özelliği, izleyiciler yani yapımcıları teşvikliyor. Kullanıcıların oluşturduğu bir bölüm eğer platform tarafından onaylanırsa kullanıcılara IMDB kredisi, toplu ödeme ve gelirden pay veriliyor. Böylelikle izleyiciler içerik üretme konusunda ödüllerle teşvik edilmiş olacak.

Alfa testleri devam eden Showrunner’da şu an 50 bin kişi bekleme listesinde yer alıyor. Platform yeni kullanıcıları da bekleme listesine alıyor. Yalnız hesapların ne zaman aktif edileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili detaylar belli olunca sizleri hızlıca buradan bilgilendireceğiz. Netflix’in yapay zeka versiyonu Showrunner ile kendi dizini oluşturmak için linke tıklayabilirsiniz.