Mimarlar İçin En İyi Ücretsiz Uygulamalar

En iyi mimarlık uygulamaları neler? Hazırladığımız liste üzerinden beğendiğiniz mobil uygulamayı cihazınıza indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

En iyi mimarlık uygulamaları neler? Bu yazıda Android ve iOS işletim sistemine sahip olan mobil cihazlar için geliştirilen başarılı uygulamaları bir arada topladık. Hazırladığımız listede yeni uygulamalar keşfedebilir ve beğendiğiniz bir uygulamayı akıllı telefonunuza ya da tabletinize indirebilirsiniz.

Akıllı telefonlar ve tabletler sadece oyun oynamak, not almak, fotoğraf çekmek ve elektronik postaları kontrol etmek için değil, aynı zamanda farklı iş kollarında kullanılmak üzere geliştirilmiş cihazlardır. Bu teknoloji harikası cihazlardan tam performans alabilmek için kullanıcılar tam olarak ihtiyaçlarını belirlemeli ve bu ihtiyaçlara yönelik uygulamalar seçmelidir.

Akıllı Telefonlar için En İyi Belge Tarama Uygulamaları
LİSTELER

Akıllı Telefonlar için En İyi Belge Tarama Uygulamaları

Akıllı telefonlarımızda belge tarama işlemlerini kolay hale getiren ücretsiz ve en iyi belge tarama uygulamalarını sizler için derledik.

Bu yazımızda özellikle mimarlar, tasarımcılar ve proje yöneticileri için gerekli uygulamaları inceledik. Hepsi ücretsiz olarak indirilebilen bu uygulamalardan bazıları sahip oldukları her özelliği kullanılabilir kılmak için fazladan ücret talep ediyor.

Eğer mimarlık konusunda yardım alabileceğiniz ücretsiz uygulamalar arıyorsanız, yazımızda yer alan uygulamalara göz atmanız yerinde olacaktır.

En İyi Mimarlık Uygulamaları Listesi

  • AutoCAD 360
  • Paper
  • Adobe Ideas
  • Morpholio Trace
  • MagicPlan

Yukarıda mimarların kullanabileceği birbirinden başarılı mobil uygulamalar yer alıyor. Listede yer alan uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. AutoCAD 360

Mimarlar ve teknik çizim işiyle yakından ilgilenenler arasında oldukça popüler bir yere sahip olan AutoCAD'in mobil versiyonları, masaüstü sistemler için sunulan sürümleriyle hemen hemen benzer çalışma mantığına sahip.

AutoCAD 360 çoklu katman desteği, GPS özelliği ve farklı düzenleme seçenekleriyle mimarlar ve teknik çizim branşında profesyonel olarak çalışanlar için vazgeçilmez uygulamalar arasında. Uygulamayı kullanarak açtığınız projelerde yer alan objeleri taşıyabilir, yeniden boyutlandırabilir ve döndürebilirsiniz.

Uygulamayı kullanarak 2D ve 3D DWG çizimlerinize nerede olursanız olun erişebilirsiniz. Elbette bu özelliği kullanabilmek için online hesabınız aktif olmalı ve çizimlerinizi bu hesabınızda tutuyor olmalısınız. Eğer uygulamada sunulan özellikleri yetersiz bulursanız fazladan ücret ödeyerek hepsine sahip olabilirsiniz.

2. Paper

Oldukça basit bir yapıya sahip olmasına rağmen kullanışlı özellikleriyle dikkat çeken Paper ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir vektörel çizim uygulamasıdır. Mimarların yanı sıra ressamlara da hitap eden Paper'ı kullanarak göz alıcı görseller hazırlayabilirsiniz.

Kullanıcıların zihninde yer alan tasarımları hızlı ve kolay bir şekilde dijital ortama aktarmalarına imkan sağlayan Paper'da farklı türde araçlar mevcut. Tasarım esnasında farklı kalem ve fırça çeşitleri arasında tek dokunuşla geçiş yapabilir ve olası bir hatadan sonra silgiyi kullanarak hatalı kısmı silebilirsiniz.

Paper'ın en ilgi çeken yanı ise muhteşem görünen arayüzü. Ana menüde farklı eskiz defterleri mevcut ve dilediğinize girip çizim yapabiliyorsunuz. Özellikle farklı konularda çizimler yapmayı düşünüyorsanız bu ayrıntı epey işinize yarayacaktır.

Teknik çizimden ziyade serbest vektörel çizim alanında kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama arıyorsanız, Paper'a mutlaka göz atmalısınız.

3. Adobe Ideas

Çizim ve taarım programları denince akla ilk gelen firmalardan olan Adobe'un imzasını taşıyan Adobe Ideas, temel seviye ihtiyaçların yanı sıra profesyonel alanda da yer alan beklentileri karşılayabilecek düzeyde.

Öncelikle belirtmeliyim ki Adobe Ideas, bir önceki uygulama olan Papers'tan biraz daha kapsamlı özelliklere sahip. Buna karşılık Papers ise daha şık görünen bir arayüzle kullanıcıları karşılıyor. Yine de işin teknik kısmına daha fazla önem veriyorsanız Adobe Ideas sizin için daha kullanışlı olacaktır. Bu arada hem Papers hem de Adobe Ideas vektörel çizim yapabiliyor.

Adobe Ideas kullanıcılara HSB ve RGB renk modları arasında hızlı geçiş imkanı sağlıyor ve buna ek olarak 10 adede kadar katman oluşturarak çalışabiliyorsunuz. Farklı tipteki fırçalara, renk modlarına, temalara, geri ve ileri alma fonksiyonuna sahip olan Adobe Ideas mimarlar ve ressamlar için en iyi uygulamalardan bir tanesi.

4. Morpholio Trace

Morpholio Trace de en kapsamlı eskiz ve vektörel çizim uygulamalarından bir tanes. Her ne kadar Adobe Ideas'a benzese de özellik olarak daha fazlasını sunuyor. Uygulamanın en öne çıkan özelliği ise son derece hızlı çalışan ve birçok fonksiyonu barındırmasına rağmen sadelikten ödün vermeyen arayüzü.

Uygulamada farklı özelliklere sahip filtreler, kalem tipleri, kalınlık ve opaklık ayarları mevcut. Ayrıca katmanlar halinde çalışabilir ve katmanlarda yapmanız gereken düzenlemeleri birkaç dokunuşla gerçekleştirebilirsiniz.

Stylus kullanmanız bu ve diğer çizim uygulamalarından maksimum verimi almanız için yapmanız gerekenlerden bir tanesi. Zorunluluk değil fakat stylus kullanmak daha hassas çizimler yapmanıza imkan sağlıyor. Uygulamada sosyal medya desteği de sunulmakta. Bu özelliği kullanarak tasarımlarınızı farklı sosyal medya platformlarında paylaşabilirsiniz.

5. MagicPlan

MagicPlan listemizde sunduğumuz diğer uygulamaların aksine çizim üzerine değil daha çok kat planı çıkartma ve iç mekan haritalama konuları üzerine yoğunlaşıyor. Bu özellikleri ile mimarlar, proje yöneticileri ve tasarımcılar tarafından oldukça kullanışlı bulunacağını düşünmekteyim.

Uygulama son derece kolay kullanım özelliklerine sahip. Dilediğiniz bir iç mekanın planını çıkartmak için yapmanız gereken tek şey cihazınızın kamerasını kullanarak fotoğraf çekmek. Geri kalan tüm işlemleri MagicPlan tamamlıyor ve size fotoğraflarını çektiğiniz mekanın ayrıntılı bir haritasını çıkartıyor.

MagicPlan'i kullanarak oluşturdğunuz planları farklı formatlarda (PDF ve JPG) çıktı olarak alabilirsiniz. Uygulamanın tek negatif yanı sürekli ve sınırsız kullanımda aylık 19.99 dolar ödemeniz gereken üyeliğe katılmanızı istiyor oluşu.