Microsoft Phi-3 Vision Yapay Zeka Nedir? Nasıl Kullanılır?

Microsoft'un yeni görüntü işleme özellikli yapay zekâ aracı tanıtıldı. İşte, Microsoft Phi-3 Vision'ın özellikleri!

Microsoft tarafından geliştirilen yeni yapay zekâ modeli mobil cihazlarda kullanıma uygun olarak tasarlanıyor. Phi-3’ün gelişmiş modeli olarak duyurulan Phi-3-vision görüntü tarama özelliğine sahip.

Görüntülerin analizi ve raporlanması için kullanılan yapay zeka aracı çoklu model üzerine kurulu.

Peki, Microsoft Phi-3 Vision’ın özellikleri neler? Nasıl ve ne için kullanılır? Bu içerikte Microsoft Phi-3 Vision ile ilgili detayları kaleme alıyoruz!

Dall-E Nedir? Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Dall-E Nedir? Nasıl Kullanılır?

Aklınızdan geçen kelime ve cümleleri görsele dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? Yapay zeka destekli Dall- E bunu yapabiliyor. İşte detaylar!

Microsoft Phi-3 Vision Özellikleri

Toplamda 4.2 milyar parametre ile çalışan model görüntülerle ve diyagramlarla ilişkili sorularınızı yanıtlayabiliyor. Görüntü işleme yeteneğine sahip.

Stabble Diffusion ve DALL-E gibi büyük görüntü işleme uygulamaları ile kıyaslandığında Microsoft Phi-3 Vision’ın çok daha küçük bir model olduğunu söylemek gerekiyor.

Belirtilen yapay zekâ araçlarından farklı olarak bu model, yeni görüntüler üretmek için kullanılmıyor. Sadece mevcut görüntü ile ilgili soruları yanıtlama, bu görüntüleri analiz etme ve anlama becerileri bulunuyor.

Yine diğer görüntü işleme odaklı yapay zeka uygulamaları ile kıyaslandığında Microsot Phi-3 Vision’ın küçük bir model olması cihazda daha az bellek kaplaması ve daha hızlı çalışması gibi avantajlar sunuyor.

Telefon, tablet, bilgisayar vb. teknolojik aygıtlarda kullanılabilen model grafik, istatistik, diyagram okuma konusunda iyi bir performans sergiliyor.

Ses desteği bulunmuyor.

Microsoft Phi-3 Vision Nasıl Kullanılır?

Microsoft’un yenilikçi yapay zekâ modeli hafif yapılı ve küçük bir model olduğu için mobil cihazlarda ve laptoplarda rahatlıkla kullanılabiliyor.

Uygulamayı denemek isteyenler şu an için Azure Yapay Zeka Stüdyosu üzerinden Microsoft Phi-3 Vision’a ulaşabiliyor.

Buraya yükleyeceğiniz görüntüler ve gireceğiniz komutlar, yapay zekâ aracı tarafından incelenip analiz ediliyor. Sonrasında ise çıkan sonuçlar tarafınıza iletiliyor.

Görseli bütün olarak analiz eden uygulama. Örneğin, bir ürün fotoğrafı yükleyecek olursanız size ürünün arka planındaki renkler ve görüntü ile ilgili detayları da iletiyor.

Microsoft Phi-3 Vision, markanın geliştirdiği yeni nesil yapay zeka modellerinden sadece birisi. Bunun yanında daha küçük bir model olan Microsoft Phi-3 Mini de tanıtıldı.

Amatör kullanımda rahatlıkla tercih edebileceğiniz model şu an için İngilizce’de daha iyi sonuçlar veriyor.