Mercedes Benz Pure-Speed Konsepti Nedir? Özellikleri Neler?

Mercedes'in Mythos serisinde yer alacak özel konsept otomobili tanıtıldı. İşte, PureSpeed'in özellikleri!

Mercedes’in yeni otomobil serisi Mythos’ta yer alacak olan ilk araç ‘PureSpeed’ konsepti ile tanıtıldı. Ekstra lüks otomobil sınıfında yer alan bu araç iki kişilik kullanıma uygun olarak tasarlanmış spor bir araç. Seriye dahil olan bir model olmanın yanı sıra özel bir konseptin de temsilcisi olma niteliği taşıyor. Bu yazımızda Mythos serisinde kendine has konsepti ile yerini alan PureSpeed’i yakından inceliyoruz.

Mercedes Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

Mercedes Fiyat Listesi - 2024

Mercedes fiyat listesi, Mercedes-Benz tarafından piyasaya sürülen otomobil modellerinin ne kadara satıldığını gösteriyor. İşte Mercedes marka araba fiyatları!

Mercedes-Benz PureSpeed Konsept Otomobil Özellikleri

Her ne kadar bir konsept otomobil olarak tanıtılsa da PureSpeed, sürüşe oldukça hazır görülşüyor. AMG departmanında yer alan bu araç sızıntı bilgilere göre SL Convertible tabanı üzerine kurulu. Sınırlı sayıda üretilecek olan konsept otomobil Formula 1 araçlarından ilham alınarak tasarlanmış. Bunu gösteren en belirgin detay ise taşımakta olduğu devasa bir ‘halo’nun varlığı olarak belirtiliyor.

Otomobilin motor kısmında da Formula-1 motoru yer alıyor. Karbon fiber parça kullanıının yoğun olduğu bu araçta Mercedes-AMG One’dan izler olduğunu görüyoruz. Ön yüzeyden aracı incelediğimizde aslında tam anlamıyla bir ‘ön cam’ın bulunmadığı görülüyor. Daha çok rüzgarlık gibi gözüken bu parça aracın sportif görünümünü destekliyor.

Seriye özel olarak tasarlanan iki adet kask da bu araç ile birlikte gelen aksesuarlar arasında sıralanıyor. Jantlara baktığımızda jant kollarının yıldız formunda olması aracın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Motor kısmına bakacak olursak henüz kesin olmamakla birlikte PureSpeed modelinde 577 beygir gücündeki V8 motora yer verilmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz PureSpeed Konsept Otomobil Fiyatı

Henüz konsept olarak tanıtılan bu yarış aracının ne zaman, nerede ve ne kadara satışa çıkacağına ilişkin kesin bir veri bulunmuyor. Üstelik şehir içi kullanım için pek de uygun olmayan bu araç daha çok profesyonel yarışçılara hitap edecek gibi gözüküyor.

Yakın bir gelecekte piyasaya sürülse bile özellikle Türkiye’de yollarda bu aracı görmek imkansıza yakın bir durum diyebiliriz. Aracın satış fiyatı da henüz belli olmasa bile büyük olasılıkla dudak uçuklatacak bir seviyede olacak. 

Dünyanın En Hızlı 5 Arabası
TEKNOLOJİ

Dünyanın En Hızlı 5 Arabası

İnsanlar araba üretmeye başladığından beri her zaman en iyi olmaya çalıştılar. Ama çoğu özellik ölçülemez özelliklerdi. Mesela en güzel araba dediğiniz zaman insanların zevkine göre cevaplar farklılık gösteriyor. Bu yüzden karşılaştırılabilir büyüklükler

Peki, siz bu aracı nasıl buldunuz? Tasarımını ve sunduğu özellikleri beğendiniz mi? Yarış aracına sahip olmak ister miydiniz? Bu konuda düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!