Materyal Dizayna Sahip En İyi 10 Android Uygulaması

Materyal dizayn anlayışından faydalanan en iyi 10 Android uygulamasını bir araya getirdik.

Yiğit Ekim Demir -

Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle birlikte gelen yeni materyal dizayn düzeni sayesinde uygulamaların hiç olmadığı kadar güzel görünen bir hale geldikleri bir gerçek. Lakin şimdiye kadar çok az uygulama bu tasarım anlayışına geçiş yaptı ve bu nedenle bulmak için biraz çaba sarfetmek gerekebiliyor. Sizin için bulabileceğiniz materyal tasarımlı en iyi 10 Android uygulamasını bir araya getirdik ve rehberimizin arayışınıza bir son vereceğine inanıyorum.

Lafı çok fazla uzatmadan isterseniz hemen uygulamalarımıza geçiş yapalım.

Battery Widget Reborn

İlk uygulamamız bir batarya yönetim uygulaması olarak karşımıza çıktı ve Battery Widget Reborn olarak adlandırılmış durumda. Uygulamanın sahip olduğu yönetim ve analiz seçenekleri sayesinde hangi uygulamanın veya hangi işlevlerin en çok pil tüketimine neden olduğunu kolayca görebiliyor, böylece o uygulamalara dair önlemlerinizi alabiliyorsunuz.

Materyal dizayn sebebiyle uygulamanın çok güzel bir görünüme sahip olmasının yanında, pil yönetimi sağlarken pil tüketimini arttırmaması da en dikkat çeken yanları arasında yer alıyor. Uçak modu, gelişmiş bildirimler, bluetooth ve gece modu ayarları gibi detaylı ayarlar ise ince ayarlardan hoşlanan kullanıcıların beğenecekleri özellikler arasında yer alıyorlar.

Clipper

Clipper uygulaması bir pano yönetimi uygulaması olarak hazırlanmış ve Android cihazlarda karşılaştığımız kopyala yapıştırma veya not alma sorunlarına karşı oldukça iyi bir alternatif. Mobil cihazınızda herhangi bir yazıyı veya adresi kopyaladığınızda, kopyalanan veri direkt olarak Clipper uygulamasının içerisine aktarılıyor ve bu sayede yeniden bir yerlere yapıştırarak not almanıza gerek kalmıyor.

Eğer kopyalanmış verileri yeniden kopyalayarak başka bir yere yapıştırmak isterseniz Clipper içerisindeki o nota tek bir tıklama yapmanız onu hafızaya almak için de yeterli oluyor. Uygulamanın materyal dizayndan faydalandığı için güzel bir tasarımla geldiğini ise söylemeye bile gerek yok.

Buffer

Buffer uygulaması aslında uzun süredir Android ve iOS cihazlarda kullanılabiliyor ve sosyal medya paylaşımlarınızın ideal paylaşım zamanlarının tespiti, paylaşımların yapılması ve analizler gibi konularda kullanılıyor. Lakin uygulamanın Android sürümünün materyal tasarıma geçen ilk uygulamalardan birisi olması sayesinde listemizde kendisine yer buldu diyebilirim.

Twitter, LinkedIn, Facebook, Google+ ve App.net profillerinizden paylaşımlar gerçekleştirmeniz için gereken tüm zamanlama ve analitik araçlarını barındıran uygulamaya göz atmadan geçmeyin derim.

EvolveSMS

EvolveSMS uygulaması, hala SMS gönderip alanların favorisi olabilecek uygulamalardan birisi. Zira uygulamanın sahip olduğu klasik SMS ve MMS alma yahut gönderme yeteneklerinin yanında kullanıcılara çok kolay kullanılabilen modern bir arayüz sunması dikkatleri çekiyor.

Her işlemin bir iki kaydırmayla gerçekleştirilebilmesi, gruplara mesaj gönderebilme desteği, widgetlar ve şifre koruması gibi gelişmiş seçeneklere ek olarak Android Wear akıllı saatleri de desteklemesi onu en iyi SMS uygulamalarından bir tanesi haline getiriyor. Uygulamanın arayüzünün renk seçimleriyle özelleştirilebilmesi ise materyal dizayndan oldukça iyi faydalandığını bizlere gösteriyor.

FloatNote

FloatNote uygulaması, sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiren ancak bu görüşmelerde neler konuşması gerektiğini unutanlar, yahut görüşme esnasında söylenenleri bir şekilde not almak zorunda olanlar tarafından kullanılabilecek uygulamalar arasında.

Materyal dizayndan faydalanan ve çok hoş bir görünümü olan uygulama, belirli kişilere notlar atamanızı sağlıyor ve daha sonra bu kişileri aradığınızda veya arandığınızda notların ekranınızda çıkmasına neden oluyor. Bu sayede görüştüğünüz kişiyle ne konuşmak istediğinizi hemen ekranınızda diğer uygulamaların üstünde görebiliyor ve ona göre sohbeti devam ettirebiliyorsunuz. Görüşme sırasında yeni notlar eklemeye müsaade etmesi de yine FloatNote'un dikkat çeken yanları arasında.

Inbox

Google ekibinin hazırladığı yeni Inbox uygulaması da elbette materyal dizayn konusunda en deneyimli eller tarafından yaratıldığı için kullanıcıların çok beğeneceklerine inandıklarım arasında. Notlarınızı, e-postalarınızı, sohbetlerinizi ve hatırlatıcılarınızı tek bir noktada bir araya getiren ve daha kolay bir organizasyon sağlayan Inbox uygulaması her ne kadar şimdilik pek kimse tarafından kullanılmasa da önümüzdeki aylarda geniş bir kullanıcı tabanı kazanacaktır.

Klasik e-posta uygulamalarının aksine çok yönlü bir yapıya sahip olan ve ilk başlarda biraz kafa karıştırıcı olan Inbox uygulamasına göz atmadan geçmeyin. Ancak uygulamanın şimdilik davetiye gerektiriyor olması nedeniyle Inbox davetiyesi gönderebilecek birisini bulsanız iyi olacak!

Notes

Notes uygulamasının aslında ne uygulaması olduğu direkt adından belli ancak uygulamanın pek çok diğer şirketin hazırladığı not uygulamalarından çok daha hızlı ve kolay bir kullanımı olması onu farklı bir yere koyuyor. Not yazma sırasında başlığın gizlenebilmesi özelliği ise ekranınızdan tüm istenmeyen detayları kaldırarak yazmaya odaklanabilmenize yardımcı oluyor.

Hazırladığınız notların şifreyle korunabilmesi ise yabancılara karşı özel bilgilerinizin korunmasını sağlıyor. Notlarınızı tutarken gözlerinizi yormayacak bir renk paletinin seçilmiş olması onu favori uygulamalarınızdan birisi haline getirecektir.

Potential

Potential uygulaması biraz daha teknik kullanıcılar için gerekli olabilecek Android uygulamaları arasında. İki Android cihaza aynı hesap kullanılarak kurulduğunda, cihazlar arasında genel durum paylaşımı yapabilen uygulama, böylece ikinci cihazınızın pil durumunu gösterebiliyor, Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısının kesilmesini sağlayabiliyor veya cihazı tamamen kapatabilmenize de olanak tanıyor.

Android cihazlarını uzaktan kontrol etmek isteyen kullanıcıların göz atmayı isteyebilecekleri uygulama henüz geliştirilme sürecinde olduğu için önümüzdeki aylarda çok daha fazla özellik bizleri bekliyor olacak.

Talon

Talon uygulaması bir Twitter istemcisi olarak hazırlanmış ancak Twitter'ın kendi uygulamasından çok daha başarılı bir tasarım ve özelliklere sahip olduğu ortada. Materyal dizaynın nimetlerinden faydalanan uygulama, profilinizi güncellemekten tutun da tweet paylaşımlarına kadar geniş bir yelpazede Twitter desteği sunuyor.

Genel olarak okuma ekranlarının iyi tasarlanmış olması ve gece modu gibi ek özelliklerin yer alması sayesinde uygulamayı kullanırken zorlanmadan tüm Twitter işlevlerinden faydalanabiliyorsunuz. Bildirimler ve otomatik olarak yeni gelen Tweet'lerin kontrol edilmesi gibi seçenekler ise kullanıcıların en kolay yoldan Twitter deneyimlerini iyileştirmelerini sağlıyor.

Tweetings

Tweetings uygulaması da yine Twitter istemcisi olarak kullanılabilen güzel tasarımlı uygulamalardan. Hem tweet okuma hem de tweet gönderme konusunda destek sunan uygulama, çok sayıda fotoğraf ekleme, özel temalar, entegre web tarayıcısı, kullanıcı engelleme, saydam arayüz gibi ek özelliklerden de faydalanabiliyor ve böylelikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Fakat maalesef ücretli bir uygulama olması sebebiyle pek çok kullanıcının uygulamaya soğuk yaklaşacağına inanıyorum. Eğer profesyonel olarak Twitter ile ilgileniyor veya sosyal ağlarınızı en güzel şekilde yönetilmesi gerektiğine inanıyorsanız hoşunuza gidebilir.

Sizin de bildiğiniz materyal tasarımlı kaliteli uygulamalar mevcutsa onları bizimle yorumlar bölümünden paylaşmayı unutmayın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR