Mac’te Uygulama Kaldırma Nasıl Yapılır? İstenmeyen Uygulamalardan Kurtulun!

Mac’te depolama alanı dolduğu zaman uygulamalardan kullanılmayanlar silinebilir. Peki, Mac’te uygulama kaldırma nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ayşin Demirer -

App Store üzerinden yanlışlıkla uygulama indirilebilir. Aynı zamanda Mac’te depolama alanı da dolabilir. Böyle durumlarda Mac’te uygulama kaldırma işlemlerine başvurulmalı. Biz de bu rehberde “Mac’te uygulama kaldırma nasıl yapılır” sorusunu yanıtlayacağız.

İnternet

IP Adresi Nedir? Mac/Windows'ta Nasıl Değiştirilir?

Mac’te Uygulama Kaldırma Yöntemleri

Mac’te uygulama kaldırma yöntemleri şu şekildedir:

1. Launchpad Yöntemi

App Store’dan indirilen uygulamaların kolayca silinmesi için Launchpad yöntemi kullanılabilir. MacBook Launchpad uygulama silme yöntemleri için şu adımlar takip edilmeli;

Yukarıdaki adımların ardından Launchpad’te istenmeyen uygulamalar silinmiş olacak. Bir uygulama Launchpad’ten silinmiyorsa o zaman aşağıda belirtilen uygulama tercih edilmeli.

2. Finder Yöntemi

MacBook uygulama kaldırma işlemi için Finder şöyle kullanılır;

Finder uygulamasıyla macOS’in yüklediği Harita, Mail, Kitaplar, Müzik gibi uygulamalar silinemez. Ayrıca Mac’te bir uygulama açık olduğunda da silinemez. Uygulamanın açık olup olmadığına bakılmalı.

Yazılım

Hayatınızı Kolaylaştıracak En İyi Mac Uygulamaları

Gerek görüldüğü takdirde uygulama yeniden başlatılmalı. Uygulamalar “Güvenli Modda’da” başlatılabilir. Ücret ödeyerek abone olunan uygulamalar, Mac’te kaldırılsa dahi abonelikleri devam eder. Bu sebeple uygulama kaldırma işlemi abonelikten çıktıktan sonra yapılmalı.

Benzer İçerikler

YORUMLAR