Leica D-Lux 8 Fotoğraf Makinesi Özellikleri ve Fiyatı

Influencerların elinden düşürmeyeceği yeni fotoğraf makinesi tanıtıldı. İşte, dijital fotoğraf makinesi sevenler için Leica D-Lux 8'in özellikleri ve fiyatı!

Leica’nın resmi tanıtımı yapılan yeni fotoğraf makinesi Leica D-Lux 8 olarak isimlendiriliyor. Ünlü Alman markanın geliştirdiği cihaz ile ilgili hala açıklanmamış detaylar mevcut. Bunun yanında cihazın ergonomik kullanımına ve sunduğu teknolojik özelliklere ilişkin çok sayıda veri paylaşıldı. Peki, markanın yeni ve klas görünümlü fotoğraf makinesinde hangi özellikler bizi bekliyor? İşte, Leica D-Lux 8’in özellikleri ve fiyatı!

Fotoğraf Bulanıklaştırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Fotoğraf Bulanıklaştırma Nasıl Yapılır?

Fotoğraf bulanıklaştırma nasıl yapılır? Bu rehberimizde çektiğiniz fotoğrafları nasıl bulanık hale getirebileceğinizi sizlere aktaracağız!

Leica D-Lux 8 Fotoğraf Makinesi Özellikleri

  • Leica D-Lux 7’nin halefi olarak gösterilen yeni fotoğraf makinesi 17 MP Micro Four Thirds sensöre ev sahipliği yapıyor. Leica DC Vario-Summilux 10.9 – 34 mm f/ 1.7-2.8 ASPH lense (35 mm ile eş değer 24-75 mm) sahip olan model tamamen siyah renkli olarak tasarlanmış. 
  • Kontrol mekanizması minimize edilmiş olan cihazın arka kısmında iki adet düğme bulunuyor. Cihazın üst bölümünde bir adet güç anahtarı mevcut.
  • Sabit ekranlı fotoğraf makinesinde çok az sayıda düğmeye yer verilmiş.
  • Paylaşılan verilere göre bu üründe RAW dosya yakalama desteği bulunacak. Bunun yanında otomatik odaklama ve video çözünürlüğü gibi konulara ilişkin detaylar henüz net bir şekilde açıklanmadı.
  • Video performansına ilişkin beklentiler ise 30 FPS çekimde 4K çözünürlük sunacağı yönünde.
  • Leica’nın D-Lux 8 fotoğraf makinesi ile birlikte tanıttığı çeşitli aksesuarlardan da söz etmekte fayda var.
  • El tutacağı, deri koruyucu, taşıma kayışı, flaş gibi aksesuarlar bu cihaz ile birlikte satın alınabilecek.

Leica D-Lux 8 Fotoğraf Makinesi Fiyatı

Leica’nın yeni fotoğraf makinesi D-Lux 8’de kullanılacak olan sensör ve lens ile ilgili bilgiler haricinde cihazın özellikleri ile ilgili çok fazla bir açıklama yapılmadı. Selefi olan D-Lux 7, 2018 yılında 1.200 Dolardan satışa sunulmuştu.

Bu serinin devamı olarak lanse edilen D-Lux 8 için belirlenen satış fiyatı ise 1.595 dolar olarak paylaşıldı. Bu da yaklaşık 51.355 TL gibi bir rakama denk geliyor.

Son zamanlarda influencerlar başta olmak üzere dijital içerik üreticilerinin birçoğunun ilgi duyduğu, sosyal medyada popüler hale gelen dijital fotoğraf makineleri sizin de ilginizi çekiyorsa bu modele göz atmak isteyebilirsiniz.

Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
TEKNOLOJİ

Fotoğraf Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Fotoğraf makinesi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için anlattık. Gelin birlikte nelere dikkat etmeniz gerektiğine bakalım.

Siz bu fotoğraf makinesini nasıl buldunuz? Fiyatına göre sensör ve lens seçimi sizi heyecanlandırdı mı? Düşüncelerinizi yorumlara yazabilirsiniz.