KYK Yurt Başvuruları Başladı! Nasıl Yapılır? Ne Zamana Kadar Sürecek? (2024)

KYK yurt başvuruları başladı. Peki KYK yurt başvuruları nasıl ve ne zamana kadar yapılır? İşte yurt başvurusu yapma adımları ve dahası!

Anıl Özünaldım -

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı nihayet belli oldu. 20 Ağustos tarihinde başlayan başvurular 24 Ağustos tarihine kadar sürecek. Peki KYK yurt başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Yaşam

KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama Nasıl Yapılır

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurusu yapma işlemi çok pratik ve hızlı şekilde tamamlanabiliyor. Bu süreç e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alması gerekiyor.

e-Devlet'i üzerinden hesabınıza giriş yapıp arama kutucuğuna "KYK Yurt başvurusu" yazın. "Yurt Başvurusu" hizmetinden başvuru sürecini tamamlayabilirsiniz.

KYK İlk Kayıt Ücreti Nedir?

İlk kayıt ücreti, yurda ilk kez yerleştirilen öğrencilerin ödediği ücrete deniyor. Bu ücretin içinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti yer alıyor. Ücretin miktarı, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor.

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra e-Devlet üzerinden "Yurt Kayıt İşlemleri" hizmetinden taahhütname onayının yapılması gerekiyor. Bir sonraki adımda başvuru sonuç ekranında yer alan belgeler, yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yaşam

Dikey Geçiş Nedir? Nasıl Yapılır?

KYK Yurt Ücretleri (2024)

Güncel KYK yurt ücretleri henüz resmî olarak açıklanmadı. Geçtiğimiz dönem KYK yurt fiyatları tip 1 aylık 345 TL, tip 2 aylık 405 TL, tip 3 aylık 480 TL, tip 5 aylık 510 TL, tip 6 ise aylık 570 TL şeklinde belirlenmişti.

Benzer İçerikler

YORUMLAR