Sora’nın Rakibi Kling Nedir?

OpenAI'ın Sora isimli yapay zeka aracı sektöre damgasını vurmuştu. Çinli uzmanlar Sora'ya yeni bir rakip geliştirdi. İşte Sora rakibi Kling AI ve özellikleri!

İmge Kaplan -

OpenAI Sora ilk çıktığı zamanlarda çokça konuşulmuştu. Ürettiği gerçekçi videolarla sosyal medyanın gündemine damgasını vuran yapay zekâ aracı metinden video üretme anlamında oldukça başarılıydı. Şimdi ise onu sollamaya hazırlanan yeni bir teknoloji geliştirildi. Bu sefer bu gelişmiş teknolojinin kaynağı Çin’den geliyor.

Çinli bilim adamlarının geliştirip piyasaya sürdüğü Kling’in Sora’dan daha iyi sonuçlar verdiği konuşuluyor. Peki, Kling tam olarak nedir? Nasıl kullanılır? İşte, Kling’in özellikleri!

Yapay Zeka

Metni Videoya Dönüştüren Yapay Zeka: OpenAI Sora Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kling AI Nedir?

Kling AI, metinden video üretmek için kullanılan gelişmiş yapay zekâ uygulamalardan birisi. Bu uygulamada yazılan istemlerde yapılan betimlemeler ve tanımlamalar derinlemesine analiz ediliyor. Bu analizler sonucunda neden-sonuç ilişkileri, en boy oranları optimize edilerek yeni görüntüler oluşturuluyor. Oluşturulan görüntüler ise video formatına getiriliyor.

Kling AI’ın en önemli özelliklerinden birisi 2 dakikaya varan videolar üretebiliyor olması. Bu noktada Sora ile kıyaslandığında bir adım öne geçmeyi başarıyor. Çünkü Sora’da üretilen videoların maksimum uzunluğu 60 saniye ile kısıtlanıyor.

Kling AI Özellikleri

Metinlerden canlı sahneler üretmek amacıyla kullanılan bu yapay zeka uygulamasında Difüzyon Transformatörü mimarisi ile işlem yapılıyor. 3B VAE ile farklı en-boy oranlarına uyum sağlayarak vücut ve uzuv hareketlerini başarılı bir şekilde analiz ediyor. 3B vücut ve yüz yeniden yapılandırma özelliği ile son derece gerçekçi sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Bu videoda ‘Çinli bir adam masada oturuyor ve yemek çubuklarıyla erişte yiyor’ istemi için Kling AI’ın ürettiği videoyu görüyoruz. Bu videonun detaylarına baktığımızda gerçek bir videodan ayırt etmek oldukça zor.

Aşağıdaki videoda ise ‘Çinli ve gözlüklü bir erkek çocuk bir fast food restoranında gözlerini kapatarak lezzetli bir cheeseburger’in tadını çıkarıyor’ tarzında bir istem girilmiş. Yine oldukça gerçekçi bir sonuç elde edilmiş.

Sağlıktan eğitime, finanstan ulaşıma, e-ticaretten eğlenceye birçok farklı alanda kullanılabilecek olan araç, gelişmiş analitik, artırılmış yaratıcılık, kişiselleştirme olanağı, yüksek verimlilik, mali açıdan tasarruf gibi çeşitli avantajlar sunuyor.

1080p kalitesi ile 30 FPS’de 2 dakikalık videolar üretebilen uygulama gerçek hayatta var olan fiziksel verileri detaylı bir şekilde analiz edip simülize etme özelliğine sahip.

Siz bu yapay zekâ aracını deneyimlediniz mi? Nasıl sonuçlar elde ettiniz? Tecrübelerinizi bizimle paylaşın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR