Kişisel Web Sitesi Oluşturmak İçin En Popüler Platformlar
Kişisel bir web sitesi oluşturmak istiyor fakat web sitenizin hangi platformda olacağına karar veremiyorsanız, bu rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.
Kişisel bir web sitesi oluşturmak istiyor fakat web sitenizin hangi platformda olacağına karar veremiyorsanız, bu rehber yazımıza göz atmanızda fayda var.
Günümüzde hemen hemen herkesin kişisel bir web sitesi bulunuyor. Web geliştiricileri, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturmuş oldukları platformlarlarla bizlere opsiyon sunmaktalar. Biz de en popüler 5 web platformunu sizler için sıraladık.
Kişisel web sitesi oluşturma platformları listesi
İnternet sitesi kullanımları günden güne artarken, web sitesi açma herkesin ilgi alanına giren konuların başında gelmeye başladı. Bunun için kullanabileceğiniz platformlar ise hemen aşağıdaki gibi karşımıza çıkıyor.
1. WordPress
2003 yılından beri aktif olarak kullanılan ve kişisel web site platformları arasında en üstte yerini alan WordPress, şu an neredeyse her sektörde kullanılan profesyonel bir sistem haline geldi. Web tasarım ajansları, çoğu zaman sıfırdan bir sistem yazmak yerine WordPress için yazdıkları bir temayla firmaya ait bir web sitesi oluşturabiliyor. WordPress’in sunduğu avantajlar ise onu daha özel kılmaya yetiyor. Benzersiz temalar, birden çok sayfa oluşturma imkanı, temiz kodlama ve tasarımı ile kolay kullanımı sayesinde muhteşem web siteleri oluşturabilirsiniz. Bunların dışında, çeşitli eklentiler kurabilir, ziyaretçi istatistiklerinizi detaylı bir şekilde inceleyebilir, SEO optimizasyonu ile arama motorlarında üst sıralara çıkıp web sitenizden gelir elde edebilirsiniz. Sunulan tüm bu imkanların ücretsiz olması ise ayrı bir güzellik. Eğer “siteismi.wordpress.com” şeklindeki alan adı hoşunuza gitmezse, yıllık yaklaşık 25 TL gibi bir ücret ödeyerek .com, .net, .org vb. alan adı satın alabilirsiniz. Ama benim size tavsiyem, WordPress kurulumunu öğrenip, sıfırdan kendiniz oluşturmanız yönünde. Bu şekilde sitenin tüm kontrolü sizin elinizde olacaktır.
2. Tumblr
Kişisel bloglarda en çok kullanılan platformlardan biri de Tumblr. Bu sistem genellikle mikro blog servisi olarak kullanılıyor. Tumblr kullanıcıları fotoğraflar, gif’ler paylaşarak o anki ruh halini anlattığı bir web sitelerine sahipler. Sistemde kayıtlı hazır temaları kullanarak bir blog oluşturabiliyor, isterseniz de ücretli olarak satılan temalardan satın alarak blogunuzun görünümünü zenginleştirebiliyorsunuz. Tumblr, kullanıcıların iyi vakit geçirmesi için tasarlanan basit bir blog sistemi olduğundan SEO açısından çok da başarılı değil. Yani Google’ın sitenizi sürekli indeksleyip, ziyaretçi gönderme gibi bir lüksünüz bulunmuyor. Eklenti konusunda da WordPress kadar geniş bir kütüphanesi bulunmayan Tumblr’ı, derdimi anlatacağım dikkat çekici ve tarz bir blog sitem olsun diye düşünüyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer isterseniz, kendi domaninizi Tumblr adresinize yönlendirerek kullanabilirsiniz.
3. Squarespace
Squarespace sistemi hazır şablonları seçerek kullanabileceğiniz bir platform. Hızlı ve kolay bir şekilde web sitesi açmak istiyorsanız Squarespace’i de alternatif olarak kullanabilirsiniz. Kişisel, İş, Kar Amacı Gütmeyen ya da E-Ticaret siteleri oluşturabileceğiniz sistem, hazır temalarıyla göz kamaştırıyor diyebilirim. Seçtiğiniz temaların mobil cihazlarda da uyumlu görünmesi gerçekten başarılı bulduğum bir özellik. HTML, CSS nedir hiç bilmeyenler ve daha önce hiç web sitesi açmamış olanlar için kolay bir yöntem sunan Squarespace, küçük işletmeler için de E-Ticaret altyapısıyla çözüm sunuyor. Squarespace’in dezavantajı ise aylık 8$, 16$ veya 24$ ödemeniz gerekmesi. Bu fiyatlar diğerlerine oranla gerçekten çok pahalı.
4. Weebly
Bu servis de sunduğu özelliklerle diğerlerine benziyor fakat onlar kadar geniş bir seçenek sunmuyor. Hazır temalardan seçip oluşturacağınız web sitenize çeşitli özellikler ekleyebilir, sitenizi Weebly mobil uygulamasından yönetme ve E-Ticaret sistemi gibi özellikleri bulunduran Weebly başlangıç için ücretsiz olarak sunuluyor. Eğer, planı yükseltmek isterseniz de 4$-25$ arasındaki üyelik türlerinden birini satın alabilirsiniz.
5. Wix
Wix’te bulunan HTML5 tabanlı hazır temalar ile bu işi hiç bilmeseniz bile oldukça hoş siteler hazırlayabilirsiniz. Tarayıcınız üzerinden site içeriğini düzenleyip, aynı zamanda önizlemesini görebileceğiniz bir tasarım aracı buluyor. Ancak bu servis üzerinden oluşturacağınız sitelerde, düzenli olarak içerik yükleme gibi bir imkan bulunmuyor. Statik bir site hazırlayıp, yayına alabilirsiniz. Wix ile ücretsiz web siteleri oluşturabilirsiniz, ancak Premium paket satın almak isterseniz yıllık yaklaşık 150$ ödemeniz gerekiyor. Bu şekilde sitenizi kendi alan adınızla ve hostingle birlikte reklamsız olarak yayınlayabiliyorsunuz.
6. Bedava-Sitem.com
Son günlerde Türkiye'de en çok kullanılan internet sitelerinden bir tanesi haline gelen Bedava-Sitem.com, sunduğu detaylar ile ön plana çıkıyor. İlk olarak Bedava-Sitem.com ile web sitesi açma işlemi çok kolay, tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bağlantı adresine tıkladığınızda görebileceğiniz gibi sadece birkaç dakika içinde kişisel web sitenizi oluşturabilir hale geliyorsunuz. Ardından platformun size sunduğu kullanışlı özellikleri sitenize dahil ederek, göze hoş gelen siteler hazırlıyorsunuz. Altyapının Google ile uyumlu olması, Web 2.0 desteklemesi gibi detaylar ise sitenizin uzun ömürlü olmasını sağlayan detayların başında geliyor. Yine size ücretsiz olarak sunulan şablonlardan yararlanarak, en güzel tasarımları saniyeler içinde bulabiliyorsunuz.