Kan Bağışı Nerelerden Yapılır? Şartları Neler?

Kan bağışı yaparak birilerinin hayatını kurtarmak istiyorsanız bu yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

Kemal Tavus -

Kan bağışı oldukça önemli ve hassas bir konu. Kan bağışlayarak bir kişinin hayatını kurtarmanız mümkün. Eğer siz de hayat kurtarmak ve faydalı bir şey yapmak istiyorsanız en yakın kan bağış alanına giderek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Deprem gibi doğal afetlerden sonra çokça ihtiyaç duyulan kan bağışı konusu sürekli gündeme geliyor. Kan bağışında bulunarak afetzedelerin hayatını kurtarabileceğinizi unutmayın.

Yazılım

Doğal Afet Anında Faydalı Olabilecek Uygulamalar

Kimler Kan Bağışı Yapabilir?

Kızılay’ın verilerine göre; 18-65 yaş aralığında olan, 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kendi rızası ile kan bağışlayabilir. İlk kez kan verecek olan kişiler için üst yaş sınırı “61 yaşından gün almamış olmak” olarak belirtilmiş.

Mobil

Kan Testi Yapan Uygulama Geliştirildi

Kan Bağışı Nereden Yapılır?

Size en yakın olan kan bağış noktalarından birine giderek kan verme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Kan bağış merkezleri, hastaneler ve seyyar kan bağış noktaları gönüllü olarak kan verebileceğiniz yerlerden birkaçıdır.

Yaşam

Elon Musk'tan Deprem Açıklaması: Starlink Uydularını Gönderebiliriz!

Kan Bağışı İşlemi Nasıl Gerçekleşir?

Tercih ettiğiniz kan bağış merkezi size 4 sayfalık bir form verir. Kan verme işlemi yasal bir işlem olduğu için bu formu doldurmanız gerekmektedir. Formun içeriği ise şu şekildedir:

Kan verme işleminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bu formu dikkatli ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekir. Hem sizin hem de kana ihtiyaç duyan kişinin sağlığını tehlikeye atmamak adına bu form oldukça önemli.

Kan bağışı işlemi sırasında yanınızda muhakkak resimli, TC kimlik numarasını içeren ve yasa olarak geçerli bir kimlik (ehliyet, nüfus cüzdanı vb.)  göstermeniz yasa gereği zorunludur. Kan bağışlamadan önce muhakkak kimliğinizi yanınıza aldığından emin olun.

Kimler Kan Veremez?

Yaşam boyu kan veremeyecek olan kişiler şu şekildedir:

Geçici olarak kan veremeyecek olan kişiler şu şekildedir:

Kan Bağışından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kan bağışı hakkındaki rehber niteliğindeki yazımızın sonuna geldik. Kan bağışı ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz düzenli olarak kan bağışlıyor musunuz? Bundan sonra kan bağışında bulunmayı düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

Benzer İçerikler