Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve İletişim Kulübünün birlikte düzenlediği ve bu sene tam dokuzuncusu düzenlenen “Kampüste Reklam Var” etkinliği hem öğrencilerin hem de reklam sektöründen uzmanların bir araya gelebildiği değerli etkinliklerden bir tanesi. 16-17 Mart 2013 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik hem sektör çalışanları hem de üniversite öğrencileri tarafından beğenilen etkinliklerden birisi.
A.Ü. İletişim Kulübü hem Kampüste Reklam Var hem de düzenlediği diğer etkinlikler ile en aktif öğrenci kulüplerinden bir tanesi. Hem öğrenmenin hem de eğlenmenin bir arada olacağı Kampüste Reklam Var etkinliği, şehir dışından pek çok reklam ve pazarlama meraklısının da ilgisini cezbediyor.
Tamindir’in de dijital medya sponsoru olarak yer aldığı etkinliğin konukları sektörün oldukça deneyimli ve bilinen isimlerinden oluşuyor. Ziyaretçilerin etkinlik sırasında değindikleri konulara kısa bir göz atmak gerekirse;
Barış Sarhan / Bağımsız Sanat Yönetmeni
Barış Sarhan reklamcılığın biraz daha karanlık yönünden bahsederek reklamverenlerin gerçek amaçlarının tüketicinin bilinçaltına nüfuz etmek istediğini açıkladı. Özellikle sektörde çalışmalarını sürdürürken yaşadığı iyi ve kötü durumlardan bahsetmesi ile reklamcılığa dair objektif bir bakış açısı sundu.
Bediz Eker / Y&R ve Team Red Stratejik Planlamadan Sorumlu Bşk. Yrd.
Konuşması sırasında Eker, ödül almak için üretilen projeler ile gerçek iş dünyasında kullanılmak üzere hazırlanan projelerden alınan ödüllerin bir olmadığını, markaların kendilerini konumlandırmalarının ve markanın ifade ettiği anlamın çok değerli olduğunu açıkladı.
Emrah Karpuzcu / Alametifarika Yaratıcı Yönetmen
Reklamcılığın sadece okul okumakla ilgili olmadığını, güçlü bir iş hayatı ve deneyim altyapısının da reklamcılıkta başarılı olmak için gerekli olduğuna değinen Karpuzcu,dijital reklamcılığın revaçta olmasına rağmen henüz konvansiyonel reklamcılığın esas gücü elinde tuttuğunu belirtti.
Ercüment Büyükşener / Sosyal Medya ve Dijital İletişim Danışmanı
Dijital medya veya sosyal medya etkinliklerinde yüzünü görmeye alışkın olduğumuz Ercüment Büyükşener ise dijital pazarlama sırasında yapılan yanlışlıklar ve bu alanda varolan yanlış bakış açısından dem vurdu. Yeni medyanın süreçlerine de değinen Büyükşener böylece dijital reklamcılıkta varolan pek çok bilgi açığına karşı reklamcılık öğrencilerini bilgilendirdi.
Gupse Özay / Reklam Yüzü
Hepimizin tanıdığı Gupse Özay ise kendi hayat hikayesinden kesitlerle sektör içerisindeki ilerleyişinden bahsetti. Kendi hedeflerine ve planlarına da değinen Özay'ın sunumu izleyiciler tarafından çok beğenildi. Aynı zamanda Nurhayat karakterinin marka konumlandırması anlamındaki değerine de değinen Gupse Özay böylece pek çok kişinin aklındaki soruların cevabını verdi.
Haluk Sicimoğlu / Alice BBDO Stratejiden Sorumlu Yön. Kur. Üyesi
Haluk Sicimoğlu, konuşması sırasında geleneksel medya kanallarının hala bitmediğini, sektörde güçlü bir yerde durduğunu ve reklamcılığın en önemli noktasının insanın kendisi olduğundan bahsetti.
Hande Arslan / Über Ajans Kurucu Ortak
Kadirhan Karahan / Über Ajans Proje Koordinatörü & Dijital Ekip Lideri
Kamer Altınova / Über Ajans Kurucu Ortak
Über ajans ekibi ise reklam sektöründe yapılmaması gerekenlere değinerek hem bu konuda bilgi açlığını doyurmak isteyen izleyicileri bilgilendirdi hem de birebir sektörel örneklerle somut kanıtları sundu.
Ozan Açıktan / PTT Film Reklam Yönetmeni
Ozan bey sunumu sırasında daha önce çektiği reklam filmlerinden bahsederek, hazırlanma aşamalarında nasıl adımlar izlediğini, reklamın özünü nasıl kavradığını tüm sektör meraklılarına örnekleyerek anlattı.
Yalçın Pembecioğlu/ Bigumigu Kurucusu
Yalçın bey ise Bigumigu'nun gelişimi ve yaşadıkları süreçten bahsetmesinin yanında gelecek için olan planlarına da değindi. Özellikle Bigumigu isminin şirketlerine nasıl yansıdığına da değinen Pembecioğlu, sektörde kararlılıkla devam edeceğinin sinyallerini verdi.
YORUMLAR