En İyi Kamp Uygulamaları

Sağlıklı, güvenli ve keyifli şekilde kamp yapmayı sağlayan uygulamalar neler? İşte en iyi kamp uygulamaları listesi!

Doğada huzurlu bir şekilde vakit geçirip yorgunluk atabileceğimiz aktivitelerin başında kamp geliyor. Özellikle ülkemizin doğal güzellikleri kamp yapmak için çok uygun. Teknolojinin gelişmesi sonucunda tasarlanan çeşitli uygulamalar, kamp yaşamını daha keyifli ve güvenli hale getiriyor. Biz de bu rehberde en iyi kamp uygulamaları hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Kamp Yaparken Yanınıza Almanız Gereken Elektronik Eşyalar
TEKNOLOJİ

Kamp Yaparken Yanınıza Almanız Gereken Elektronik Eşyalar

Kampa giderken hem güvenlik hem de eğlence açısından işe yarayacak elektronik eşyalar nelerdir? İşte kamp yaparken yanınıza almanız gereken elektronik eşyalar!

En İyi 10 Kamp Uygulaması

  • Kampp
  • Travell Budget
  • Maps.me
  • SkyView
  • Caravanya
  • Offline Survival Guide
  • Spotify
  • Foursquare
  • Nöbetçi Eczane
  • Park4night

1. Kampp

Kamp alanları uygulaması seçenekleri arasında yer alan Kampp, kamp yeri seçmekte zorlananlar için güzel bir seçenek. Uygulama sayesinde kullanıcılar gitmeyi düşündükleri kamp yerleri hakkında bilgi alabilirler.

Kampp uygulaması, konum ya da bölgeye göre kamp yerleri listesi oluşturuyor. Bu listeye göre gidilecek kamp yerine karar verilebilir. Kamp yerlerinin konumu, ücreti vb. bilgiye ulaşmak mümkün. Aynı zamanda kamp yerleriyle ilgili daha önce giden kişiler tarafından yapılan yorumlara da ulaşılabilir.

2. Travell Budget

En iyi kamp uygulamaları listemizde yer alan Travell Budget kamptayken kullanıcılarına bütçelerini doğru yönetme imkanı sunuyor. Kolay arayüze sahip olan uygulama çevrimdışı da kullanılabilir. Kamp harcama verileri görselleştirilerek kullanıcılarının fazla harcamasını önlüyor. Kamp severler harcamalarını analiz etme ve gider raporları oluşturma gibi imkanlara da sahip.

3. Maps.me

Bazı kamp yerlerinde internetin tam çekmemesi gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabilir. Bu sebeple Maps.me gibi çevrim dışı da kullanılabilen harita uygulamaları tercih edilmeli. Uygulama, kategorilere göre arama özelliğine sahip. Bulunulan noktadan haritaya bakılarak farklı yerleri keşfetmek mümkün.

Uygulamanın sunduğu yol tarifi sayesinde kolayca gidilmek istenilen yerlere gidilebilir. Yolculuk öncesi gidilecek kamp yerine uygun rota oluşturup güzergah planlanabilir.

4. SkyView

Kamp yapmanın kuşkusuz en güzel taraflarından birisi gökyüzünü izleme imkanına sahip olmak. SkyView uygulamasını telefonunuza yükleyerek gezegenleri, yıldızları ve takımyıldızlarını görüntüleyebilirsiniz. Uygulama, GPS ile kullanıcının konumunu izleyerek ona bulunduğu yerdeki gökyüzünün durumunu gösteriyor.

5. Caravanya

En iyi kamp uygulamaları listemizde yer alan Caravanya, yeni kamp yerleri keşfetme olanağı sunuyor. Uygulamanın sunduğu haritadan yeni kamp yerleri keşfedilebilir. Kullanıcılar istedikleri özelliklere sahip kamp yerlerini öğrenmek için uygulamanın filtreleme özelliğini kullanabilirler. Filtreleme şu şekilde yapılıyor;

  • Gidilmek istenilen kamp yerinin imkanları
  • Kamp türü
  • Konum

Ücretsiz olan bu uygulamadan diğer kullanıcıların belirttiği yer önerileri ve kamp severlerin notlarına da ulaşılabilir.

6. Offline Survival Guide

Kampa giderken telefona yüklenmesi gereken uygulamalar arasında Offline Survival Guide’de yer alıyor. Offline Survival Guide uygulaması, kullanıcılarını kampa gidenlerin bilmesi gereken bilgileri sunuyor. Acil durumlarda ve en kötü şartlarda nasıl davranılacağını aktaran bir uygulamadır. Çevrim dışı olarak kullanılabilen bu uygulama sayesinde kullanıcılar;

  • Ateşin nasıl yakılacağı
  • Su, yiyecek bulma yöntemleri
  • Yenilebilir böcek türleri
  • Balık tutma yöntemleri gibi birçok konuda bilgi edinebilir.

7. Spotify

Kamp aktivitelerinin vazgeçilmezleri arasında tabii ki müzikte var. Spotify uygulaması üzerinden kampa gitmeden önce kullanıcılar kendi çalma listeni oluşturabilir. Böylelikle kampta hem kendi hem de arkadaşlarının zevkine uygun müzikler dinlerler.

8. Foursquare

En iyi kamp uygulamaları listemizdeki Foursquare, GPS sistemi üzerinden elde ettiği konum bilgileriyle kamp tutkunlarını market, restoran gibi yerlere yönlendiriyor. Böylelikle uygulama sayesinde kullanıcılar, kamp yaptıkları yerlere yakın market ve restoranları öğreniyorlar.

9. Nöbetçi Eczane

Kamp yerinde nöbetçi eczaneye ihtiyaç duyulabilir. Nöbetçi eczane uygulaması telefona indirilerek kampa yakın eczanelerin bilgilerine ulaşılabilir. Eczane ismi, adresi, telefon, harita gibi tüm bilgilere ulaşmak mümkün.

10. Park4night

En iyi kamp uygulamaları listemizin son sırasındaki Park4night, harita üzerinden kullanıcılarına kamp yerleri hakkında bilgi veriyor. Uygulamaya abone olunduğu takdirde çevrim dışı da kullanılabiliyor. Kamp yapılacak en uygun alanlar için geliştirilen bir uygulamadır.

Peki siz bu kamp uygulamaları listesini nasıl buldunuz? Sizin listeye eklemek istediğiniz uygulamalar neler? Görüşlerinizi yorumlar kısmında biizmle paylaşabilirsiniz.