iTunes ile iPhone İçin Zil Sesi Yapma

Bu yazımda iTunes ile zil sesi yapma nasıl gerçekleşir konusu ele almak ve sizlere resimli olarak anlatmak istedim. Hemen başlayalım!

Onur Şendere -

Bu yazımda iTunes ile zil sesi yapma nasıl gerçekleşir konusu ele almak ve sizlere resimli olarak anlatmak istedim. Hemen başlayalım!

iTunes kullanımına yönelik bilginiz hangi düzeyde olursa olsun, ekran görüntüleri ile destekleyeceğimiz bu yazıyı okumanızın ardından kolay bir şekilde istediğiniz zil sesini iPhone ve/veya iPad cihazınızda kullanabilirsiniz.

iTunes’u açmamızın ardından zil sesi olarak kullanmak istediğimiz parçayı sürükle bırak yöntemi ya da menüleri kullanarak iTunes müzik listesine taşıyoruz. Ben Frank Sinatra’nın popüler “Come Fly With Me” isimli parçasını seçtim. Bunu belirtiyorum zira bazı ziyaretçilerimiz parça ve sanatçı yabancı isim olduğu için farklı algılayabilirler ve işlemlerde sorun yaşayabilirler.

iPhone ve iPad üzerinde kullanılacak zil sesleri en fazla 40 saniye uzunluğunda olabiliyor. Dolayısıyla hazırlayacağımız zil sesininde en fazla 40 saniye olması gerekiyor. Bu süre konusunu çözmek için kullanacağımız parçaya gelip sağ tıklıyoruz ve “Bilgi Ver” seçeneğini seçiyoruz.

Karşımıza gelen menüden “Seçenekler” kısmına gelip, parçanın başlatma ve durdurma zamanlarını düzenliyoruz. Ben parçanın baştan başlayıp ilk 40 saniyesinin çalmasını tercih ettim. Siz mesela 2:00 başlatma ve 2:40 da durdurma zamanı olarak giriş yapabilirsiniz. Parçanın hangi 40 saniyesinin zil sesi olmasını istiyorsanız o aralığı tercih edebilirsiniz. Daha sonra tamam diyerek bu menüden çıkıyoruz.

Şimdi yapılması gereken, yine parçanın üstüne gelip sağ tıklamak ve “AAC Sürümünü Yarat” seçeneğini seçmek. Bu komutu verince iTunes, aynı adı taşıyan ve sadece belirlediğimiz 40 saniyeyi içeren bir kopya ortaya koyacak. Artık tüm işimiz bu yeni oluşturulan 40 saniyelik müzik dosyasıyla.

Ortaya çıkan bu müzik parçasının uzantısında küçük bir değişiklik yapmamız gerekiyor. Bunun için dosyayı Windows gezgininde görüntülemek istiyor ve parçaya sağ tıklayıp “Windows Gezgini’nde Göster” komutunu veriyoruz.

Bu işlemi yapabilmek için dosyanın uzantısını görmemiz gerekiyor. “m4a” uzantısını görebiliyorsanız sorun yok. Ancak klasör seçeneklerinizde uzantılar gizli ise bunu Düzenle/Görünüm/Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle adımlarını takip ediyoruz ancak kutucuğun seçili olmaması gerekiyor.


Müzik dokümanına sağ tıklayıp uzantıyı “m4r” şeklin değiştiriyoruz. Göreceğiniz üzere uzantıyı değiştirince dosyanın simgesi de değişiyor ki bu aynı zamanda işlemi doğru yaptığımız anlamına geliyor.

Bulunduğumuz klasörü kapatmadan, formatını değiştirdiğimiz müzik dosyasını iTunes’a sürüklüyoruz. iTunes’ta yer alan “ses tonları” bölümüne geldiğimizde de müzik dosyası ile karşılaşıyoruz.

Zil sesimiz hazır şimdi bu zil sesini iPhone ve/veya iPad’e aktarmaya sıra geldi. Bunu klasik yöntemle nasıl müzik dosyası gönderiyorsak o şekilde gönderebiliriz. Ancak önemli olan nokta, cihazımızı iTunes’a tanıttığımız zaman “Aygıtlar” sekmesine gelip “Ses Tonları” alanında yer alan “Ses Tonlarını Eşzamanla” ifadesinin seçili olması ve ardından “uygula” komutu verilmesi gerekiyor.

İşlemin bitmesinin ardından cihazınızın zil sesleri bölümüne girdiğinizde hazırladığınız zil sesini görebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Benzer İçerikler